Wednesday, April 9, 2014

Jalan² 2014 : Sabah | Lawatan Cari Pasal Kat Muzium Sabah

12.4.2014

Lepas aktiviti aktifkan kelenjar peluh kat Lok Kawi Wildlfe Park
kami bergegas cari hotel nk check in 
sbb tersangat la belengas, penat dan ade yg tak mandi pagi ... hihi

puas jg mencari hotel kat KK ari tu 
wlupun belum cuti sekolah fully booked je 

pilihan kami pd hari tu Celyn Hotel KK
selepas 3-4 hotel aku naik turun ke lobi 
dan 2-3 hotel aku call 

lepas check in dan mandi 
cuma enPanjang(driver) aku&anak² beserta ateh join kami 
jalan² petang tu atok nenek .. boboom ..

Muzium Sabah 


alisha sgt la takut waktu kat dalam muzium ni 
mana die nk berjalan sendrik 
asek la nk berdukung ngan mama je 
ngan abah die tak nak 
tah mende la yg die takut sgt ...
mungkin ade sesuatu kot dlm ni tatau la 




time lalu kat sini ...kami tak prasan pun ape yg tergantung² suasana mana² muzium pun mesti gelap je kan 
tak cukup pencahayaan 
rupa² ni sudut kaum penggal kepala org 
bila dah dok baca baru perasan ...serius aku takut 
icha lagi la dok diam je ....

byk gile tengkorak² yg bergantungan .... dlm tali² 

Muzium sabah ni boleh tahan besar jugak ade 3 tingkat 
Bayaran Masuk sama mcm mana² muzium 
RM 2 dewasa
RM1 Kank-kanak

Moyet Hidung Panjang ni la yg real pun kami dpt tgk wlupun diawet

beria dok jenguk dlm ni ade ape 
rupa²nye ade keranda dlm gua buatan ni ......heeeeeeee 



kami kat dalam ni sekejap je pun .. sbb seram lain macam je 
tambah² kat dlm ni byk sgt unsur² menyeramkan 
risau jugak kan ....kat muzium negara pun kami tak pegi sudut keranda sabah tu 
kat luar bgnan muzium byk jugak tempat boleh melawat 
cam rumah kebudayaan ... kereta antik .. meriam ... pe lagi tah 
tp kami tak pergi sbb kaki dah tak larat 
lg pun aku mmg tgh seram pun ... takut ngan roh tak tenteram sbb bdn ngan kepala die terpisah......

tgk jam masih awal around jam 5.00 pm 
kite pi tempat lain plak ....


Note :hari ni bzbee, 4.00 br boleh buka blog .....

6 comments:

Chekgu Azrine said...

Murah je masuk muzium sana ek..

Nad MamaZN said...

suram je masuk muzium tu
besar pun besar
tak larat nak jalan
sbb time tu peknen kan nayli :)

Nad MamaZN said...

suram je masuk muzium tu
besar pun besar
tak larat nak jalan
sbb time tu peknen kan nayli :)

Aty_Fared said...

ko ni nampak muda remaja langsung tak nampak macam orang anak 2...kalo ko jalan sorang..mesti orang tak sangka ko dah kawen beranak pinak kan.. :)

Sweetmama said...

k.eija kalau masuk muzium selalunya mmg ada perasaan mcm seram sikit.., huhu

nampak muka alisha takut.

Cho Zila said...

akak dah masuk sini dulu... akak suka muzium...