Monday, April 7, 2014

Jalan² 2014 : Sabah | Lok Kawi Wlidlife Park

kami terus gerak ke jalan menuju Papar 

 Lok Kawi Wildlife Park

nk Penuhi impian dan permintaan Fahim 
nk Tgk Moyet Hidung Panjang 



Harga Tiket :
RM 10 Dewasa 
RM5 Kanak-Kanak

ikut jadual spttnye ade tram utk melawat dlm Lok Kawi ni pukul 11.00 am & 2.00 Pm 
tapi pd hari tu pukul 2pm br start 
kami sampai dlm pukul 11.15 am 
so nk tgu utk next tram pukul 2.00 pm .. sgt tak berbaloi 
bazir masa ... byk lagi tmpt nk pergi 
so tak pe ... paksa rela berjalan kaki 

luas gile kawasan zoo ni dlm 2-3 km kot 
dah smlm tu byk tu byk gile aktiviti yg guna kaki 
tghari rembang pulak .... sbb stok basah lencun arr baju dgn peluh


tapi syg wlupun besar tak byk haiwan ... tp tak kisah la 
janji dpt tgk haiwan yg Fahim nk sgt tgk wlupun tak dpt tgk secara tanpa cage 
nanti kita pi sandakan plak ......kite menyusur Sungai Kinabatangan....


ni la kerjaan alisha berdukung je 
mana nk, die berjalan ....



akhirnye dpt jumpa abg hidung mancung ni 
wlupun beliau tak mo turun langsung ke bwh 
tak dpt tgk secara jelas 

fahim panggil ni Monyet Hidung Pot² (guna loghat kedah)
Pot² dlm bahasa Fahim adalah bebird .. huahuahuahua



besar lah harapan aku nk tgk Rafflesia 
bila nampak signboard ni 



Taman Botani ... belantara betui ....

Taman Percubaan Rafflesia 

tapi sayangnye tak berjaya la tu ... die ttp jalannye ke atas ...
Punah Harapan Aku .....

Belanja budak ber2 mkn eskrem .... penyejuk bdn pas berpeluh kaw²
aku rasa ketiak aku dah hangit .... 

jom pi cari hotel pulak 
mmg puas jugak call satu persatu 
walk in lagi 
tak sangka belum cuti sekolah pun ramai yg ke Sabah fully booked je






10 comments:

syawalsimpsons said...

best jalan2 ni..aku tak sampai lagi sabahan ni

Lynn Damya said...

okay first aku nak gelak pasal pot2 itu, hahahahahaha...kelakar sgguh :p
hihi...hmm nampak mcm best je taman yg ko pegi ni kak...alaa tp nak pergi sabah kena naik kapal terbang~ aku ni ngeri kalau naik kapal terbang...kalau lah aku ade pintu doremon..huk2...
eh, ade jumpe ke bunga rafflesia nya tu?

Kesuma Angsana said...

mmg berbaloi lah jalan2 ke sana, byk tempat yg disinggah !

Nad MamaZN said...

sonok la eima mmg berjalan sakan ni
byk tmpt peginya...

citer lagi k!

ps: poslaju ada dtg umah, tp kami plak takde kt umah huhu!

Chekgu Azrine said...

Dgr nama Lok kawi..teringat dulu akk duduk kem Lok Kawi tula..

::NureeN:: said...

klau ada rezqi kesana bleh rujuk n3 kat cni kan ehhehe

Sweetmama said...

byk tempat melawat di sabah ni ye,
ok la tu puashati dapat berjalan sakan..

Cho Zila said...

tak mahaal sangat rasanya masuk sini.. nampak menarik buatkan hati kata kalauder offer naik belon murah2 lehler terjah sabah.. nampak bestnyer...

Cho Zila said...

tak mahaal sangat rasanya masuk sini.. nampak menarik buatkan hati kata kalauder offer naik belon murah2 lehler terjah sabah.. nampak bestnyer...

Aty_Fared said...

ko ni bejalan jer..syiok ooii.. merata pergi..besh... :)