Tuesday, April 1, 2014

Jalan² 2014 : Sabah | Sebijik Cam Cameron Highlands

Sambungan Trip Sabah hari ke2

lepas buat lawatan kat Kundasang War Memorial
kami menuju ke Cattle Farm Kundasang 
nk tengok lembu New Zealand konon nye 
nk pi NZ tak mampu tgk kat sini pun jadi la niatnye 

TAPI 

tak jumpa cari .... bila dah jumpa ...
enPanjang mls nk masuk sbb nampak jalan berbatu 
tak pe ... tak de rezeki nk tgk lembu ngan padang ragut ....

waktu terlajak jalan tu minyak keta mmg dah tinggal sikit 
kat pekan kundasang tak nampak plak petrol pam 
tak prasan sbb kecik je petrol pam die 

kami berenti kat sebuah perkampungan isi minyak 
seb baik ade ....cam kat kg aku dulu² 
isi minyak sukat

Fahim yg jakun ..sekali ngan mak die jakun 
satu jug ni RM11.00

Kedai Minyak ... for sure tokey ni org kaya kampung kan ....
tokey minyak

perkampungan kat kundasang pit stop bubuh minyak keta

kami sempat singgah tgk² sayuran kat Kundasang ni 
sebijik cam kat Cameron Highlands
sayur² die pun sama je tapi sayangnye sayurnye kurang segar la 
harga tak tanya sbb tgk² je





Perjalanan diteruskan ke Ranau 
singgah mkn kejap 
dan terus ke Poring Hot Spring 

amik masa dlm 45 minit jugak dr Pekan Ranau tu campur sesat
nanti next entry aku sambung
sbb kat Hot Spring ni byk jugak aktiviti yg kami buat 


11 comments:

Nad MamaZN said...

btul... kitorg masa p kk dlu pun xjumpa new zealand tu huhu..sedey jek
kene p kk lg ni nmpk gayanya hehe

Sweetmama said...

lorr ye ke xdpt la bergambar ala2 dkt NZ..hehe.

Nad MamaZN said...

nk jwb komen eima

hehe...
mana ada hot n glemer
skolah convent, semua pompuan :P

eima said...

@Nad MamaZN

kami jumpa tp enPanjang tak mo msk die ingat jln teruk dan jauh ke dlm ...

TeacherAzimah said...

Masa kami ke kk dulu pun x pi NZ ni nape tah. Mcm x highlight jer masa tu.

TeacherAzimah said...

Iema..due sbnr aku 8mei. Laat keje 18mei tu dah kira ambik cuti awal ler tu hehe...tu pun mggu last puasa dah kene msk keje. Klu ambik cuti lg awal means awal pose dah mula keje. Takmo arr hehe...

TeacherAzimah said...

*last kerja 18 april

Chekgu Azrine said...

eima..akk drjh 6 kot last pegi hot spring...huhu

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

ak xpernah sampai borneo lagi.. teringin nak g sane... cantikkan

nuyui a.k.a miss YUI said...

tak segar tu kurg best.huhu

Lynn Damya said...

Salam, alaaaaaa aku baru nak tgk lembuuuuuuuu :( hahaha xpe, next ko g NZ ea kak, boleh beli sekor sekali, haha..a'ah la scene dia ala-ala di Cameron...