Monday, April 14, 2014

Jalan² 2014 : Sabah | Shopping Mutiara Sabah Kat Pasar Filipina, KK

lepas balik dari Muzium Sabah 
kami terus ke Pasar Philippine utk light shopping 
sbb tak membeli sgt pun 
lebih kepada nk tgk² je 


banyak la hasil laut kering dijual kat sini 
harga aku tak pasti sama ade lebih murah ke camne 
sbb aku jarang membeli kat semenanjung tu tp org ckp murah byk kat sini dan aku tak beli pepe pun kat sini


yang menarik perhatian aku ni ... gamat ni la 
tp org cakap gamat terbaik adalah gamat dr Pulau Langkawi 
gamat dari tempat lain lebih kepada timun laut sahaja 


lepas ronda² kat kawasan hasil laut 
masuk ke dalam sikit tgk² mutiara 
harga ade kedai murah ade kedai mahal 
kena pandai cari la 

tapi aku suggest kakak ni 
mmg terbaik 
dah la peramah cantik plak tu 
dan bertolak ansur ..lebih kurang halal je 
mudah nk nego ....janji barang terjual ye kak ...
klu kerek² satu hape pun tak laku ye dak 

kedai kakak ni lorong pertama selepas hasil laut 
belah kiri dr pintu depan

aku cuma beli kat sini cincin suasa mutiara laut, gelang kristal, FM dan patung monyet Hidung Pot² utk fahim

Setumpok RM 10 .... mmg nampak sedap 
murah la 6 biji RM 10 jatuh RM1 lebih sebiji 
tapi tak beli pun .. buat berat beg je ...hehehe 


lepas shopping terus balik hotel utk susun atur beg 
dan get ready nk pekena seafood sabah yg terbaik dan murah ...next entry 

Note : Putrajaya sudah tidak sesuai dikatakan Bandar Selamat

12 comments:

TeacherAzimah said...

kenapa dgn putrajaya? apa kes?

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said...

1 day nak bawak family pegi sabah. aku pegi dulu masa bujang. itu pon pegi keje huhuh

Kesuma Angsana said...

yg lain ok, bab gama tu x leh nak tgk .. geli huhuhu

eima said...

Asek berlaku kes rompakan dan samun je

bunga_rose said...

bestnyeee lama dah aku tak gi sabah weh.. dulu pegi je gila tgk brooch hahaahah..

Nad MamaZN said...

tq kasi ole-ole sabah
sukaa tp nayli je muat muahahaha..!
teringin nak p lagi
nak tggu entry seafood
nk tgk eima mkn ktne :)

syawalsimpsons said...

wahh bestnya dapat G sabah..bila la aku nak ke sana

Chekgu Azrine said...

Ohoiii..rindu sabah!!

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

waahhh..
heaven!!
mutiara--
keronsang!!!

Sweetmama said...

kalau dah sampai sabah mesti akan ke pasar filiphine punye utk shopping..

itulah kan dkt opis kami ni dah 2 org rumah diaorang kena pecah masuk kebetulan kaw yg sama di presint 15.

Cho Zila said...

ini tempat yang bestkan.. shopping.. shopping... kalau tak gi sini memang tak pergi sabahler jawabnyer...

Ibu Lala said...

Nak kirim gak. Kepok kat ats tu nmpk menarik.