Monday, April 14, 2014

Mawar Suruh Menabung Kalau Tak Mampu Pakai Tudung Fareeda? | mmg aku menabung suatu masa dulu tp tidak lagi

aku dulu adalah peminat Fareeda  Nyata Jelita kot 
wlupun tak byk mana pun yg aku beli brand FNJ ni 

tapi aku makin tawar hati bila FNJ ni buat ridiculous rules & term
sekali beratur boleh pilih dan beli dlm masa 10 minit je 
pastu kena beli 2 je dan paling marah bila sampai turn kita tudung dah tak byk
ade bwh 10 helai warna sama ...sia² beratur beli jugak wlupun tak bekenan
sehari suntuk kot aku dok beratur ngan mengambik nombor
pastu ngan sifat pekerja Butik FNJ ni cam muka cam TET 
kita tanya pun tak boleh jawab ngan baik 
sombong ... tahu butik awak penuh 
korg semua penat .... tapi kami ni customer kot 
layan la sewajarnya pada kami yg telah Allah swt bukakan hati utk membawa rezeki kepada korg 
sejak dari kes tu .. aku makin cuba tawarkan hati aku supaya tidak lagi minat FNJ
aku pakai ape yg aku dah beli je ...utk beli lagi tidak kot 
sejak setahun yg lepas aku tatahu samada 
pekerja Butik FNJ Bangi ni dah berubah perangai kepada yg lebih baik dan manis 
sbb aku dah kick off FNJ butik from my mind...no more in there

saje nk kongsi pengalaman ngan Butik FNJ 

dan kenyataan dr Mawar 

Fullscreen capture 4112014 125811 PM
credit MyNewsHub.my

sape yg baca ni kompom kecik hati .....huhu
wlupun dah beri kenyataan maaf dan penjelasan 
aku rasa ramai org masih tidak boleh terima 
"Terlajak Perahu Boleh Diundur, Terlajak Kata Buruk Padahnya"

komen mawar ni org ramai boleh terima jika dikeluarkan ketika tiada isu 
tetapi sbb skrg ni FNJ tgh panaskan isu copy right pattern 
 dan kata² ni seperti diperbesarkan .... ramai yg kecik hati kot






antara komen² mereka 
aku tak campur ..malas nk campur tp suka baca
tapi aku dah lama tak ke Butik FNJ Bangi sbb pk sendiri la 

pekerja butik lain kemain bg komitmen paling bagus terutama ARIANI contohi mereka jika nk jadi yg terbaik 


jgn rosakkan perniagaan sendiri ngan kata² yg tidak bijak




13 comments:

syawalsimpsons said...

semalam aku ada tgk melodi...katanya yg kuarkan kata2 tu bukan mawar, tp org lain yg keje kat fareeda tu..admin lain la..ada 5 admin...entah la kata fizo...waallahualam...yg nyata, aku dah tak da tudung FNj ni...ada 1, tp dah derma kat mangsa banjir awal tahu aritu...mmmm...

::NureeN:: said...

bab isu ni, mls nk ambik port
mmg x pakai pon tudung tu
bila dok dgr mcm2 crita x best mcm ni
abaikan jerr hihiiii...
bila alim ulama pon dh mula komen...

Nad MamaZN said...

tu la, ada dgr jugak admin page fb yg punya bahasa
tp tu la kan
mmg mawar je la yg kena sbb dh mmg guna nama dia
walau yg jaga page tu admin lain..

takpenah ada tudung fnj ni
ukur baju di badan sendiri
rasa xmampu wat cara xmampu
hehe

Yana Ujang said...

admin page sekolah x habis tu la masalahnya..sy x kisah psl harga tudung nk ratus2 bagai..x suka sistem dorg..menyusahkan pelanggan..BUKAN pelanggan pun dpt tempias susah! jln depan kedai tu ya Allah sesaknya! kata untung juta²pi la beli kedai lain yg lebih besar...ada byk parking space...tpt tido utk yg taksub dgn tudung ni..pliss lahh..menyusahkan! -.-'

TeacherAzimah said...

Teruk kena hentam fnj skang ni. Rmi btl blogger yg review hehehe. Emm terlajak perahu blh diundur...terlajak kata buruk akibatnya.

mamaarifakeem said...

Tak penah beli pun, jenis sayang duit.. hehe...

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said...

erm.. admin fb tu yang buat statement. aku pegi keje mmg pakai paridah/paridot jer. senang sarung je wei. anak kecik tak sempat nak belit2 tudung bagai.pakai bedak pon kat opis, miahahahha

Chekgu Azrine said...

Ada 1 je tudung fareeda..ngee..
Lps tu rsa nk bli..beli yg fake ye..

Yumida Huda said...

untung fareeda kena review free..hihi
sy x pernah beli tudung fareeda
dpt beli tudung biasa kat luar pun dah ok.

Aty_Fared said...

iema...aku tak paham satu bende..kenapa orang sanggup beratur n tunggu berjam2 kat depan kedai..pernah dengar cerite orang tunggu sehari semalam..sumpah aku tak paham dan tak dapat pikir..huhu.. cer ko bagi pencerahan sikit kat aku... aku tau gak ar tudung fareeda ni memang cantik2..aku pernah tengok memang beza ngan tudung murah lain.. kat fnj tu stock terhad eh.. mahal giler bagi aku tudung tu...ngehngehngeh....

eima said...

Tah aku terpengaruh dedulu...rasa nk pakai bila ia rare...bila byk fake dan ramai org pakai aku dh x beli ....tambah2 menyampah ngan pekerja fnj tu

bunga_rose said...

aku tak penah beli tudung fareeda, so tak tau camne nak react.. hiihihi

Ibu Lala said...

Tengok muka mawar pun dah boleh agak kot perangai dia cam mana. Dasar org kaya camtu la budi bahasanya. Kaya sgt kot. Sume tu pinjaman je. Sampai masa nanti Allah tarik balik hah baru tau langit tinggi rrndah.

X suka beli tudung mahal mahal ni. Yg pntg tudung tu tutup aurat. Beli mahal x tutup aurat pun watpe. Pakai tudung sbb nak tutup aurat je. Murah pun x pe. Allah tak marah.