Tuesday, July 1, 2014

Berkursus Sambil Bercuti

sebenarnye banyak yang aku nak  kongsikan tapi tatau la nape rasa  cam tak cukup masa je skrg ni


pada 18 - 20 Jun 2014 yang lepas aku diarahkan untuk menghadiri kursus tanpa pengecualian sbb tak penah hadir sejak aku berkahwin ...dah 7 tahun 
setiap tahun aku buat surat pengecualian selama 7 tahun 
dan tahun ni tiada pengecualian utk aku ....

Kursus Motivasi opis aku ni kat The Regency Tanjung Tuan PD
hari pertama aku pi naik bas yang sediakan oleh pejabat 

malam pertama tido tanpa anak² ...sedih ...rindu...
7 tahun tak penah pi kursus 
tak penah keluar pejabat sbb kursus ... selama 7 tahun aku pulun  cukupkan  kursus 7 hari dengan  kursus yg tak perlu bermalam.....


nasib baik dekat  kursus kali ni...
hari ke2 kursus enPanjang dan anak² awal² pagi dah gerak  ke PD
Fahim ponteng sekolah 2 hari sepatutnya 1 hari je
sbb hari khamis 19 hb tu ptt nye ptg br ke PD tp tah  nape enPanjang  tu ubah fikiran
TQ enPanjang sbb danggup berkorban cuti utk bw anak² jumpa mama

tanpa aku sedar diorg mmg dah ade kat parking lobi hotel lebih kurang jam 9.30 am tgh tgk tgk mama depa dok main perang² pistol air ..kursus motivasi kan ..team building kan ...byk main dgr dgr ceramah


enPanjang kate die hon² tp aku tak prasan 
sbb sebuk dok main 
die blah bawa anak² mandi laut dulu sementara nk tgu utk check in 
pada asal nye untuk mudahkan aktiviti aku dlm kursus aku book apartment 1 bilik kat The Regency Tg. Tuan ni 
tp memandangkan keadaan bilik yang kurang selesa, bersih dan harga yang mahal jg la RM292.40 on weekday 
aku suruh enPanjang cari hotel lain yang lebih selesa 


pada hari ke 2 kami check in kat Residence Desa Lagoon Resort, PD  dan dpt early check in sbb weekday cuma RM278.00 + RM35 Voucher Bfast untuk bilik jenis Executive Private Villa 
kat sini kat luar nampak cam ...ape la resort ni warna biru cam buruk je 
tp bila dah masuk kat dalam ...wahhh menarik juga 
villa² dihubungkan dengan titi di bawahnye kolam ikan cantik dan cam besh je 
tapi syg tak leh nk nikmati suasana kat sini sgt ..sbb ai kan sibuk ngan kursus 
so bapak budak ngan budak² je la enjoys


tgh hari tu  time rehat mesti aku lari balik ke Residence Desa Lagoon lalu jalan pantai 
sbb dekat sgt dlm 250 meter je kot 
pastu ptg pi balik The Regency utk bersukan pulak 


mama dah ready nk pi kursus balik diorg tak sudah² mandi kolam

pi bersukan pun bw anak²

tgh tgu mama abis bersukan

tiap kali ke PD harus la pekena King Char Kuey Teow

kemain hepi diorg main bola 

dan hari terakhir aku lari awal .... hahahhaha
dengan kebenaran la ☻

nanti aku akan review kedua² hotel ni 

wlupun penat berlari² kejap kat sana kejap kat sini 
tapi aku puas hati sbb aku dpt bg komitmen utk kedua²nya









12 comments:

Nad MamaZN said...

teringin sgt nak tido kt otel biru tu...sbb cantek! nnt la 1 day...eima blanje hahhaahah :P

ruziyatul mona Adzibi said...

mesti depa semua rindu mama

Yana Ujang said...

leceh kn keje nk pi kursus sana sini..tp xde choice..datin pn selalu sgt outstation..selalunya 2-3 hari..blk je rmh terus peluk cucu..rinduu...kahkah

safurara said...

rara xpernah pegi PD.nanti nk pegi lah.mst best! hehehee

Lynn Damya said...

Salam, akak...akak nak cepat ke? sy boleh ajar kan tp tgh banyak kerja skang ni...esok boleh ke?

syawalsimpsons said...

ksana ke sini kan kan...mmmg hebaak...kikikkki..tak pe, janji puas kan dapat jumpe anak2

Chekgu Azrine said...

Lama dah akk tak berkursus yang tido hotel2 ni..jabatan kami kalau kursus kt sekolah

Aty_Fared said...

alolololo...sweet nya laki ko siap bawak anak2 nak teman ko berkhusus.. ko sama ngan adik aku.. tapi ko lagi otai la.. 7 tahun.. adik aku.. ni tahun ke 3 tak nak gi khusuus atau company trip besh2 sejak beranak.. sebab tak nak pisah ngan anak nya.. heheh.. :)

deelira@deeliraz said...

zue menginap kat the regency masa bercuti dgn family bln mei. huhu.. x puas hati dgn hotel. kotor, kat hall xde econ.. kat luar lif, ada longgokan sampah yang berair2.. busuk kemain. x pernah g hotel cam tu.

uncle gedek said...

Ber World Cup tepi pantai?

haha!

LYAfrina said...

sama la dgn lya.. mcm x ckp msa je,, terkejar-kejar,, tu y blog terabai..lmbt bw,,

bestnyer.. kerja sambil release tension.. bwk lak family.

salam Ramadhan eima ;-)

Lynn Damya said...

Salam kak...ni haa aku dah buat entry khas utk ajar kak crop guna photoshop dgn kemas..hahaha...ni linknya :

http://lynndamya.blogspot.com/2014/07/tutorial-cara-cropping-guna-photoshop.html

harap dapat membantu, cara dia complicated nak explain..kalau ajar depan2 senang lah..haha..harap tabah baca tuto tersebut :p