Sunday, July 13, 2014

Projek Biskut Raya | Sarang Semut

macam biasa setiap weekend kami akan berbuka puasa dan bersahur di Rumah MIL di KL

minggu lepas MIL bz dengan Langsir Raya

dan minggu ni MIL bz nk buat kuih raya pulak....katanya Dah dekat 10thn x buat kuih...rasanye ye la tu dh 7 thn kawen ngan ank die mmg kami mkn biskut raya beli je sblm ni...
so aku dapat merasa buat kuih raya...sbb arwah mak aku dulu pun tak buat biskut raya ....arwah mak buat kek raya je pelbagai jenis....Mak aku mmg pandai baking dan sewing...ank die pandai mkn je....nyesal remaja dulu x mau tuntut ilmu....biar mak buat sorang2.... (~_~)

hari MIL buat Biskut sarang semut..pagi2 lps sahur MIL uli tepung dan simpan dlm peti ais bila dh keras ...
ank2 dh bgn br menyagat ...

enPanjang tukang isi coklat rice
MIL cite enPanjang anak die paling rajib tolong buat kuih raya....ptt la enPanjang rajin berbunyi ajak aku buqt kuih raya ...aku tolak baik2 ckp tak pandai (^_^)





dapat la 3-4 bekas hari ni buat untuk satu adunan...senang je rupanye....aku bajet ssh sgt nk buat biskut ni....

resepi nanti aku tanya MIL sbb time die uli aku mentido...dasar menhantu ....haha

posted from Bloggeroid

7 comments:

Mia Liana said...

wahhh.. sedap ni..

TeacherAzimah said...

Oit mcm sedap jer tgk nya ni. Iema.. aku oun kureng bab masak memasak ni huhuhu.. bkn tak pandai, pandai jer masak kalau nak. Tp tak berapa nak minat lar...blh gitu? Huhuhu

Elya Roza said...

kite suka sarang semut nii...
org ckp buat sarang semut ni senang...tp mals ak nak buat..haha

Ibu Lala said...

Bestnya ada yg membantu tu. Pernah buat biskut ni. Mmg sedap. Tapi makan sorang je sbb anak anak tak suke. Tahun ni beli biskut yg dorang request je. Kalau rajin baru buat itu pun apa yg dorang makan. Mak suke biskut lain. Anak suke biskut lain.

Aty_Fared said...

teror nya ko buat kuih niiii..!!! dulu nenek aku buat..tah 15-20 tahun lepas kot.. memang puas hati..sekarang dah tak de dah.. susah pulak nak carik yang sedap n puas hati.. eerr.. aku tak rajin nak buat sndiri.. ngeeeee

Lynn Damya said...

Salam, hahaha tolak baik-baik cakap tak pandai ye..haha kuih ni aku suka betul..sila poskan kat aku ye kakak comel~ hahahaha~

azizah :) said...

wahhh menjadi! teringat kat mak. dulu2 tiap2 tahun buat biskut ni