Thursday, August 21, 2014

Beraya Bersama African Penguin dan Rockhopper Penguins

waktu balik raya kat Langkawi ari tu
saja nak bawa anak-anak pi tengok Penguin di UnderWater World Langkawi 
dah lama dah teringin
tapi tak berkesampaian sbb harga tiket die agak mahal 

pagi² hari raya ke4
enPanjang dah googles 
tgk ada diskaun utk Kakitangan Kerajaan (mesti bawa ID)

Harga Tiket Dewasa RM 30.00
Harga Tiket Kanak-kanak RM 20.00

special price for goverment servant 

Harga Tiket Dewasa RM 24.00
Harga Tiket Kanak-kanak RM 13.00

banyak tu jimat .... RM6.00X2  dan RM7.00X1


sesapa yang kakitangan kerajaan nk masuk underwater world Langkawi
sila bawa id card memasing 
dulu aku masuk Aquaria KLCC pun dpt diskaun RM7.00


Tarikan Terbaru di Underwater World sekarang ni 
adalah 

Southern Fur Seals
 
tapi ari tu aku tak prasan pulak seal ni ... takde lagi kot


Rockhopper Penguins
 nampak je penguin ni teringat cite surf's up
muka ganas gile ... 

African Penguins
 
 

Jelly Fish  


dibuka dari jam 10.00am - 6.00pm 

penadapat mengenai Underwater World Langkawi 
harus la pergi 
bagi sesiapa yang belum penah tgk penguins dan seals
walaupun tgk dari jauh dan disebalik cermin 
tapi seronok juga sbb dpt tgk secara live cara penguin berjalan dan berenang

alligator turtle
sgt unik sbb muka die cam Bowser Koopa the Mario Bros




 kolam african penguin 
sgt comel diorg ni ...
asek terjun dan berenang je

 suka kejar objek dt luar cermin ...


 kolam Rockhopper Penguins


 tank ikan yu 
siang kot mentido je yu² ni 




Fahim paling suka obor-obor ni 
sbb keluarkan cahaya dan sgt comel
tadi waktu balik rumah tadi pun Fahim masih lagi dok bercerita pasal obor-obor ni
ingat lagi tu wlupun dah dekat sebulan dah die pi tgk 



luas juga kawasan Underwater World ni 
cuma sayangnya kurang menarik 
susun atur mungkin 
atau pun haiwan² nya

cuma  penguin dan obor² tu je yg dpt tarik perhatian kami 

ini kali ke2 aku masuk ke UnderWater World
kali pertama waktu Underwater World mula dibuka 
dan sekolah aku buat lawatan sambil belajar ke sini
tahun 1996 rasanya 

mmg banyak berbeza yang dulu dan yang sekarang 
tapi memang menggamit kenangan betui la



7 comments:

::NureeN:: said...

amboii.... kemain yerr beraya ngan penguin g2.. hihiii

Chekgu Azrine said...

Blm pnh smpi langkawi pun..sobsobs

mamaarifakeem said...

Salam syawal eima.. lama tk BW sini..huu...

Hope dpt smpai sini gk nnti, menarik!

Cik Puan Eka said...

aritu pi langkawi, tak masuk pulak unerwaterworld ni. Nanti boleh la masuk dah ada anak nanti hehehe

imie fatiema said...

lama dah tak masuk underwater world, last pegi langkawi tahun 2009 tengah peknen mabuk skit so agak malas jenjalan. Tapi dulu masa remaja duk lama sana sbb study sana.rindunya Langkawi

LYAfrina said...

bestnyer..asya mesti suka kalo g tmpt camni..untung org gov..klo guna kad pesara blh tak? sbb mama lya pesara kerajaan

Lynn Damya said...

Salam, alaaaaa nak g sane pun jauh, pe lagi nak masuk Underwater World ni..wuwu teringin, tp aku bukan family aku xdak yg kerja gomen..wuwuwu lagi..aku suka tengok penguin, sbb dia jalan cam terkedek2..haha obor2 tu pun comel :D