Friday, August 8, 2014

Melawat Dusun dan Taman di Kampung Aku

hari raya ke 2 kami dah bertolak dr Pahang utk balik Langkawi 
pagi² hari raya ke3 terus gerak dari rumah abah aku kat SP 
ke Jetty K. Perlis 
lebih kurang pukul 4pm kami sampai kat rumah tok aku di Langkawi 

rehat sekejap tetiba Maksu aku ajak pi ke Dusun arwah tokwan aku amik rambutan
dah lama dah aku tak ke sini lebih kurang 15 thn kot 

sbb hari dah dekat nk gelap dah ... 
nyamuk pun byk gile ... besar²...
nyamuk bandar kecik² je gigit pun tak rasa gatai tetiba je kena masuk spital sbb denggi 
kat sini nyamuk kemain besar ..hitam dan bising ....ngeeennngg..ngeenggg...
haaiisshhh tak tenang hidup 
dengan budak alisha menangis lagi sbb kena gigit nyamuk ...dah la dlm hutan nangis plak ...seriau 
mana tak nangis kat tangan ada bintat² besar .... salah mak die sbb dah tau nk masuk hutan 
pi bg anak pakai bj sleeveless tu nape 


so dpt kutip rambutan je ... 
jadi la .. merasa jg mkn rambutan fresh petik dr pokok 

maksu aku dok kait rambutan ...aku cam biasa la 
ke hulu hilir pgg HP amik gambar sambil tu mengibas nyamuk

enPanjang menggunakan kelebihan ketinggian die utk amik rambutan 


budak br lepas melalak kena pujuk dan paksa oleh mama amik gambar 
siap bw pistol sbb mama ckp nk tembak tupai dan monyet ...

ni budak excited nk tembak monyet .... 

lepas balik dari dusun terus pergi kuah 
sbb nk tunaikan janji alisha 
nk bw die main taman 
dah seblun lebih kami tak bawa die ke taman sbb Bulan Ramadhan 
mama ngan abah tak larat wei 



budak paling gembira on that day
wlupun cuma dpt main 30 minit lebih je 
sbb time ni dah dekat pukul 7pm
dah nk maghrib dah






7 comments:

Chekgu Azrine said...

memang best tau kalau dpt makan buah yang fresh dr pokok..esp buah rambutan..suka sanga..hehehe

Nad MamaZN said...

moktan fresh dr pokok, syok wooo hehe
tp part nyamuk tu takleh elak la kan
kemain dorg hepi ek dpt main kt taman...
budak berdua ni pun dah lama tak p playground..

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said...

lupa nak kirim hang belikan pemanggang ajaib. mak mertua aku nak pulak. huhuhu

AnneRaini said...

alamak...rindunya nak masuk dusun...lama kot xpergi.

ch@ said...

beb, sukala tgk ko ngn kids, x mcm mak dorg pun. best2.
aku pun membedal buah2an tempatan blk kmpg hr tu. puas mkn sampai tekak perit.
salam aidilfitri manja.

Lynn Damya said...

Salam kak, haa lama aku xsinggah sini..mood ke laut lahh~ hehe selamat hari raye! :D bestnya g dusun, tp xbestnya part nyamuk tu, memang tak tenang lah kan..haha gatal2 segala..hish! kemain bwk pistol nak tembak2 tupai dgn monyet, hahah drama sgguh :p

Nanie Dean said...

Best betul kalau ada dusun ni... tambah2 kalau dusun durian... hehehe