Monday, August 25, 2014

Realiti Kehidupan Selepas Berkahwin

Hari ni ade jamuan raya kat opis...bz sepanjang pg...bkn menolong tp berborak time ni boleh suka2 x yah bekerja...hehe



Keadaan yg org pikir mengenai kehidupan selepas berkahwin kita...

Tapi yang sebenarnya .... Tak menang tangan.....tidur awal setiap malam kecuali malam2 tertentu...sblm kahwin x berdengkur tp lps berkahwin kemain bekeruh panjang....

Sebelum kahwin ade masa overnight melepak....selepas kahwin....overnight jg utk menyusu anak....

Tapi ini semua buatkan seorang wanita cukup gembira dan sudah berpuas hati walaupun setiap masa dan masa utk diri sendiri dikorbankan utk suami dan anak2...
posted from Bloggeroid

9 comments:

MizzTina said...

part apa yg MIL fikir tu mcm kejam je.. sy berdengkur ms preggy, mmg truk punye dengkur..

Cik Puan Eka said...

Memang lepas kawin ni agak busy sikit. Macam2 benda baru yg kita tak buat, kita buat.

Dulu lipat baju sendiri, gosok baju sendiri. Sekarang lipat baju brdua, kemas rumah, setiap minggu gosok kemeja suami sekali harung. Senang tak payah gosok hari2.

memang penat. Tapi seronok. Lepasni ada baby. Uhhh kena OT hiihihi

Nanie Dean said...

Hahaha... itulah realiti hidup wanita lepas kahwin! hehehe

Nanie Dean said...
This comment has been removed by the author.
Lynn Damya said...

Salam, haaa haha..aku suka ni..yg part mak mertua fikir tu sangat sentap..sampai hati kau ibu mertua ku..hahaha okay dramatik lak aku petang2 ni~ :p

mamaarifakeem said...

Agreed.. masa tuk diri sendiri tkde...hukhuk..

Nad MamaZN said...

lumrah...

ps: eima, dah dpt kad. tq sbb jemput. kalu takde aral in shaa Allah kami dtg..

LYAfrina said...

hahah,,

what we want to doooooo...
setuju belaka dgn kenyataan atas ni

Aty_Fared said...

kaaaaaaaannnnnn....aku part yang mak mertua pikir tu..sentap...hahahaha