Wednesday, September 10, 2014

Alisha Maisara Dah Free Diapers

Alhamdulillah 
Alisha Maisara, 2 tahun 11 bulan 
dah 90% free diaper

hanya malam dan perjalanan jauh sahaja die pakai tu pun sbb mama cuak lebih 
wlupun malam dan perjalanan jauh dan lama je  pakai diaper
alisha jarang la kencing dalam diaper die

setiap pagi aku akan check dan mmg kering 
sbb sblm tido mmg dah arahkan die ke toilet dulu 
klu jalan jauh ... mmg dalam kereta alisha akan cakap die nk kencing 
klu sempat berenti kami aku bawa ke toilet kalau x kena pujuk die kencing dlm diaper
sbb Alisha kadang tu refuses nk buang air dlm diaper
dah pandai geli kot 

aku ajar die dari awal tahun sampai dah hujung tahun tak berjaya 
cekgu die cuma ajar 3 hari je ... berjaya .. mmg hebat 
hampir sebulan dah alisha free diapers secara berperingkat ni 
TQ cekgu Taska Icha 
terutamanya cekgu eika 




Fahim dulu pun mama die tak berjaya train 
harapkan cekgu taska juga 
tapi Alisha lebih mudah dan lebih cepat dari Fahim 
cuma 3 hari je cekgu train dah berjaya 
dalam ketegaq icha ade juga lembut hati die 
kalau nk tau icha ni mmg keras hati ... klu die kate A mesti A
tak de org dpt pujuk die
lagi satu budak ni mudah sentap
hahahaha tak de pepe tetiba die cakap
"tak nak kawan" 

fahim tahu la cam ne mama die takut ngan adek die 
takut buat icha sentap dan buat die moody pastu mama die pun moody sama 
hahahahha
huru hara lepas tu

4 comments:

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said...

waaahhh good job alisha..

weh. hang register guna nama laki hang la pulak. nama kakak ipar ka. dapat la 2 beg kekeke

Mama Kembar 3 said...

good job alisha!

ch@ said...

tahniah alisha, tahniah to mama alisha juga.

aku blm berjaya lg weih, training adli. mengamuk satu rmh nak pakai pampers, tapi ada masa dia x nk pakai, dia mls nk ulang alik tandas. walhal, bila dia terkucil dlm seluar pun bkn aku marah. isk, kena training ni...

Lynn Damya said...

Salam, haha hebat lah cikgu taska tersebut, mesti bertauliah ni..haha