Thursday, September 4, 2014

Gaya Tidur Budak Ada Cacing

hari agak bz sikit 
ade 2-3 kerja nk kena buat 
kerja cari makan, cari makan sampingan dan kerja keluarga 
so agak kalut sikit 

sbb dah 4-5 hari tak update 
terasa rugi sgt² sebab nuffnang tak penah miss lagi bg aku iklan 
sepanjang tahun ni belum penah lagi nuffnang biarkan blog aku kosong 
aku kena kerja keras sikit utk hargai kepercayaan nuffnang 
TQ Nuffnang

___________________________________________________



Orang tua-tua cakap kalau budak tidur menonggeng tandanya kecacingan 
ye ke ?? 
mmg gaya die tidur kot sbb zaman sekarang ade lagi ke parent tak peka ngan rutin setiap 6 bulan utk bg anak2 mkn ubat cacing ?
rasanya budak² yang membesar di bandar dah tak de dah masalah kecacingan mcm zaman kecik² kita dulu ...
geli dan ngeri plak aku kalu teringat pasal cacing² ni 
hihi


ni la gaya budak icha klu tido setiap pagi dalam keta 
 




ni kalau die tido kalau die berjaga suka sgt berdiri atas kerusi tu 
alahai risau betui klu kita brek emergency 

 tapi jarang sangat alisha ni terjaga pepagi 
tapi kalau tido awal ...dr petang tak bangun2 sampai ke pagi esok 
bgn esok boleh senyum siap mandi 

dah lama tak cerita pasal icha kenit aku ni 
hari² ade je mende baru die buat 
dan ade je mende die buat bg org marah die 
sabo je la

 

12 comments:

Lynn Damya said...

Salam, hahaha..aku minggu lepas xde mood betul nak update entry yg berguna, banyak merepek...lepas tu aku tgk lepas dah credited, xde iklan baru...cuak gak aku, haha ni nasib baik Nuffnang dah bagi lagi, haha :p owh yeke? aku tak pernah tau pun gaya tidur budak yg ada cacing ni..camtu rupenye ye..

Chekgu Azrine said...

Akk still lg bg ank akk mkn ubat cacing.wajib

eamy milea said...

Pernah dengar jugak orang cakap cmtu..huhu..betul ke?

mamaarifakeem said...

Kann.... rugi tk update, tp akak tak sempt juge this week, tk up n3 pun.. klu pc ofis boleh bkk blog, boleh jugak selit2 update.. pakai phone jd mls jer..hukhuk..weekend pun tk sempt bkk laptop dh kt umah..hui

Herm, tetiba teringat jugak kisah kecacingan zamankecik2 dl...geli kot..hii.. zmn skrg jrg ada dh kan...

Boleh plk dia tido cenggitu yek...hiiii :-)

Yana Ujang said...

zafirah masa umur setahun je kot suka tidur menonggeng..skrg xde dh..

err x pnh lak bg dia mkn ubat cacing..haha ai don't believe in drugs *cehh*..sy bg dia vitamins and supplements..insyaAllah ok..mom knows best kan..hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

hai icha syg

akk nak join tido mcm tu juga leh? ekeke..

itula ada dggr juga kata mcm tu.. toike cacing..huhuh

nurfadilah suardi said...

first time dgr ni. budak kena bagi ubat cacing bila tiba masanya. kalau tak selera makan pun boleh terganggu

Diana Rashid said...

bebudak sekarang ada lagi ke yang cacing..tak kot..kat kampung2 pun dah tak de rasanya..tabiat tidur memang macam tu..anak saya dulu pun gitu..comel pe..kan??

Aty_Fared said...

aku pon tak gi check up lagi anak aku tuk cacing ni..huwaaaaa.... nak pergi bawak anak aku..mesti..!!

Sweetmama said...

k.eija jgk yg mmg malas update blog, mcm chipsmore skjp ada, skjp xde..

icha tido dlm kete camtu sbb kesejukan kot..

sama la mcm ziqry ada je benda nak buat org marah kat dia, makin beso makin menjadi2 plk perangai dia..

MizzTina said...

comel gila gaya icha tdr...

ch@ said...

icha, hahahaa comel gaya tidur.
kat rmh tidur camni juga ke? hahaha, cute.