Monday, September 22, 2014

Haiwan Peliharaan Fahim | Alpha & Alphin

OTW balik dari PD tu singgah Pet Shop kat BB Salak Tinggi 
belikan Fahim ngan Icha sorang sekor Tortoise 
sbb  fahim dah lama berzikir nk bela haiwan 
cam la die tu rajin sgt ..last² abah die jugak kena bela
cam kes ikan laga die dulu 
mama mmg pemalas .... so tak campur ... har har har 

dah 2-3 kedai dah pi kura² ni tp cari xde stok .... 
sampai Fahim cakap nak bela anak ayam ngan itik sbb kat kedai tu ade jual
amboi² ingat kita ni dok kampung ke hape 

seekor anak kura-kura RM 8 X 2
Bekas RM 20
Pokok Hiasan RM 2.50 X 2
Total : RM 45.00

time ni icha pun dh bangun dah pengsan kejap je 
pastu tampor diri sendiri sebab happy sangat
 

Alpha & Alphin
Fahim yang bagi nama 
sempena watak King of Dragon dalam How to Train Your Dragon 2
yang besar sikit tu Fahim punya ...dan yg kecik sikit tu adik die punya
Fahim malam tadi asek membebel 
"mama napa kura² icha punya ni degil sgt ... tgk yang ayim tu dah tido dah ..dok diam je"

konon nk cakap kura-kura icha ngan icha tu sama la tu perangai depa .... 
degil 
eleeeh...

muka segar pagi ni sbb nak tgk kura² kesayangan 

harap² jangan kamu ber2 hangat² taik ayam dan cepat jemu nk bela haiwan korang ni 
mama malas nak bela .... 

 

18 comments:

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said...

hadif punya kura2 dulu dah mati. terlebih makan kot uuhuh.. nama dia kapten hook n jack. kuikui

MizzTina said...

klu hangat² taik ayam, bela ayam pulak ye..hahaha

εïзmummyHazaεïз said...

Teringat time study dulu bela turtle jula ngan juli. Hehehe tetiba rindu dgn dua ekor ni

mamaarifakeem said...

Bestnya... arif akak pun dok request nak bela animal, mintk kucing..tp akak kate susah nak jaga, .tukar janji dgn dia nk belikan turtle la..tp lum beli2...huu

nuyui a.k.a miss YUI said...

sng bela tpi kena rajin tukar air..

t dah bsar lg best =)

lieyalatif said...

auwww comel name kekura fahim....aunty lieya pun penah bela dulu 2 ekor..dari kecik coet gitu jadi besarrr tapak tangan...ngeri tgk haahhah sudahnye lepaskan kat tasik hhehheheh

Diana Rashid said...

saya dulu ada hati jugak nak bela kura-kura..tapi ada yang kata bau air nye cepat busuk terus tak jadi..ehhehe

cadar cantik said...

hai..jalan jalan sini.

kita ada jual cadar patchword n 5d murah tau. 100% cotton.
harga pasti berbaloi la.

untuk yang terpilih sahaja.

http://cadarcantiksangat.blogspot.com

Fai CeritaCinta said...

inshaaAllah kali ni Fahim tak hangat2 tahi ayam lagi bela binatang.. tengok muka pun nampak semangat lain macam je tu. hihi...

LYAfrina said...

kiutnya..
nama pon comel je..
dulu pnh bela..pastu hilang..
merayap ntah kemana

AnneRaini said...

kite samalah..spesis malas nak bela haiwan... Kat umah ni ada ikan utk anak...husband gi outstation seminggu, seminggu sy tak bagi makan..hadoii nasib baik tak mati...kehkehkeh

ros_reeza said...

sukanya.. comel je.. teringin jugak nak jaga.. tapi macam geli-geli nak pegang. hihi..

ch@ said...

apa comel sgt nama haiwan peliharaan fahim tu? hihihi
menyuntik smngt cintakan haiwan dikalangan kanak-kanak, thumbs up fahim.

Kesuma Angsana said...

Salam Singgah jgk bila ada kelapangan sikit hari ni & tq terus menyokong KA yer. KA jenis penggeli sikit hehehe

EZAN IDMA said...

alahai comell

Lynn Damya said...

Salam, wahaha..bagus kak, aku support kau..bagusnye latih anak2 syg haiwan dpd kecik camni, best2..cuma problemnya, lama2 nt takut termalas lak nak jage kan, haha..comel betul diorang ni, excited nau dpt kure2..hahah

syawalsimpsons said...

nampak muka segar di pagi hari tu..nak say bye la tu kat binatang kesayangan tu kan

Sweetmama said...

bagusnya fahim semangat cintakan haiwan, kalau zaquan dgn ziqry suka tgk je, bela xde lah.., tp zaquan sibuk ckp abg suka kucing, mama belikan la kucing utk abg..adoii..mmgg la suka kucing tp nak membela tu susah sikit..