Monday, September 22, 2014

Main Laut di Pantai Saujana PD

Hari Ahad 21/9/2014

penuhi permintaan si Adek icha 
nak mandi laut 
waktu jalan² Penang tak ke laut sbb laut bergelora dan berteluk 
so smlm dah tunai kan permintaan icha utk gelapkan kulit die 

bertolak dari rumah ke PD jam 7.00 am melalui jalan Sepang - Lukut - PD
lebih kurang 45 minit dari rumah 
lebih dekat dan jimat tol 

sampai kat Pantai Saujana PD, Batu 4 pukul 8.00 am lebih kurang 
pukul 11.30 am dah balik dah 
tu pun dah panas terik dah ... 


abah yang rajin melayan anak die 
mama tak rela kaki basah ngan air laur pun ....har har har




muka icha bila mama ckp hidung mama ke gigit ngan ketam 
payah betui budak ni nk pandang camera

ni pesal tah .. berlari kejar abang die .... menjerit²

otw balik tu Icha dah pengsan dulu letih sgt
dlm keta diam tak berbunyi ape 
puas la tu main laut 


7 comments:

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said...

aku pon ada plan nak bawak hadif mandi laut. tp tak terpegi lagi...

Nad MamaZN said...

bestnya...lama dah kitorg x jejak pantai

Lynn Damya said...

Salam, alaaaaa ni aku jeles ni, aku dh lama xpergi pantai...sabtu ahad pun parent aku bz nak g sesama..wuwu..haha weh, best lah tgk ayahnye layan anak dia main2 camtu..aku teringat 'daddy2' omputih yg badan mcm wrestler tp main masak2 dgn anak pempuan dia, haha! sweet~

syawalsimpsons said...

best3..jalan , mandi kat pantai ni...

AnneRaini said...

tak suka mandi laut sbb berpasir tp anak suka mandi laut..dah lama juga tak ke PD

ros_reeza said...

lama dah tak mandi laut.. pi tu selalu dah :) hihi.. tapi dok pi pantai yang orang tak mandi.. nak buat macam mana kan . hikhik

syawalsimpsons said...

seronok weii dapat mandi laut, bila la aku dapat repeat lagi ni