Friday, September 19, 2014

Naik Buggy Ride di Penang Hill

lepas sarapan kami gerak ke Penang Hill / Bukit Bendera berpandukan GPS
mmg menduga perasaan betui la ngan GPS 
mmg bikin hangin satu bdn 
tah mana² jalan tah die bawa 
siap suruh TURN LEFT sedangkan sebelah tu JIRAT CINA
pala hotak betul la 

sedangkan sebelum tu die bawa kami ke Kaki Bukit Bendera yg untuk naik guna kereta 
kami nk tuju ke yg naik train .... sabo je la 
baik berpandukan signboard jalan dari guna GPS 
kami buat keputusan nk guna GPS sbb 

1. pemandu di Penang sgt la kurang ajo dan tak bertimbang rasa 
cth : kita bg signal lagi die tekan minyak x bg kita keluar... klu KL ni nampak org bg signal mesti kita slow 
sabo je la

2. banyak jalan 1 way ... niat asal tak mo tersalah msk jalan dan rugi masa nk u turn
rupanya lagi rugi masa dok pi lalu jalan tah pepe GPS tu bw 

kami sampai kat Penang Hill dlm pukul 10 am lebih org dah ramai gile dah 
beratur punya la lama, kaunter buka satu je ...
ngan RELA kat situ punya la kerek cam bgs je .. nasib baik org tua klu tak mmg aku sepuk se das....

Harga Tiket 
Dewasa : RM8.00
Kanak-kanak : RM4.00

tapi ade pakej 
yang aku ingat

2 Dewasa 1 Kanak-kanak: RM17.00
2 Dewasa 2 Kanak-kanak : RM18.00

haaa murah banyak kan klu amik pakej ni 
 

ni dalam bgunan kaunter

ni kat luar kaunter 
mmg sesak dan panas

dengan budak icha kepanasan dan dah start nk meragam

dah sampai kat atas di pow oleh fahim utk beli belalang anyam dr daun kelapa 
RM 2

Penang Hill Buggy Ride
RM 30 untuk 25 minit
RM60 untuk 45 minit 
kami pilih yang 25 minit je





lepas amik trn dari buggy ride dah tak jalan memana dah 
sbb dah panas dan penat 

nasib baik waktu turun tak ramai Q 
patutnye kami ke padang kota utk makan dulu dan plan nk naik feri  tapi sbb dah penat malas nk pi terus gerak ke  jambatan 
sampai R&R Juru baru kami makan tghari 

dan menunggu 2 buah keta lagi untuk sampai ... sbb kami dah tinggal diorg .. har har 
sambil tu dalam keta layan cite Maleficent yang aku beli kat uptown ....


11 comments:

Nad MamaZN said...

lama giler tak jejak penang

Lynn Damya said...

Salam, hoho best ke kak naik menatang ni? naik macam tu je lah ye? haha tp mahal gak ek..aku last g penang mase sek. menengah dulu...pergi bekas sejarah org Jepun dulu2, kite kena lalu2 terowong dan dpt tgk kesan2 darah org2 dulu, tempat kurungan tahanan..eee ngeri kot! ko pernah pegi tak kak? aku lupa lah pe name dia..wuwu...wahh Maleficent! aku suka soundtrack filem tu :D

syawalsimpsons said...

lama tak singgah sini ni

AnneRaini said...

rindu nak pi penang...sy dgn penang ni tak berjodoh.. 2 kali pergi 2 kali demma..huhu... Nak try lagi skli. Kalo demam jugak sahlah takde jodoh..hehe

Chekgu Azrine said...

Pnh naik skli..dah xmo p dah kot..xd apa..haha..

Sis..gunala waze..terbaik

Diana Rashid said...

Belalang daun kelapa tu pun ada orang jual..ye..

azizah :) said...

ya la.. lama xg penang... mesti lagi maju dr dulu2 lagi

ros_reeza said...

pergi penang, tak singgah sini pun.. dok pi umah kakak je.. hihi

LYAfrina said...

dulu2 xde lagi..;ya pnh smpai thn 90an dulu...

nanti lya whatsapp eima ye

ch@ said...

naik buggy tu takyah jln kaki la kan.
aku g hari tu tak naik lak natang ni.
jln dgn hari panas, ramai org, anak meragam memang sgt menguji kesabaran.

Sweetmama said...

lama dh x g bukit bendera ni, dula masa zaman study dekat poly penang, rajin pergi.., skrg kalau dtg penang pun x berkesempatan nak jln² ke Bukit Bendera ni..