Friday, September 26, 2014

Nasi Lemak Bungkus Sedap di Batu feringgi Penang

aku nk sambung cite Penang yang lepas 
tak abis² lagi 
photobook pun tak sempat nk buat minggu ni ...dah nk due dah 

______________________________________________

aku nk share gerai nasi lemak yang sedap kat Batu Feringgi Penang 
mmg terbaik la 
sedap
sbb aku penggemar nasi lemak 
mmg tiap kali balik utara mmg ni antara mknan yg aku cari 



Lokasi Gerai ni betui² bersebelahan dengan Apartment Sri Sayang Batu Feringgi 
susun atur dlm gerai ni pun menarik jugak 
bahagian luar yg di bawah pokok 
ade tupai berlari burung dalam sangkar .... menarik la 

boleh la terjah kalau ada bekesempatan ke Batu Feringgi nanti

cam biasa kami akan bgn awal dan bersiap
kemas semua dan cuma tunggu family mambers yang lain je untuk siap
kami turun dulu pi jalan² kat seberang jalan nk pi tgk laut 
sambil tu amik gambo sebarang 2




 laut di sini tak sesuai utk mandi manda 
berteluk dan ombak besar
takat nk jalan2 tgk pantai ok la




10 comments:

Lynn Damya said...

Salam...wahhh jauhnya nak ke sana, hahaha..

Kesuma Angsana said...

Salam jumaat yer ! mmg best lagi2 bau harum daun pisang tu terbaik lah

MizzTina said...

bila la sy nk smpi ke sn ni..

Tihara said...

sedapnya
saya pun peminat nasi lemak juga
teringin nak pi penang :)

Diana Rashid said...

nasik lemak kalau bungkus dengan daun pisang mesti sedap rasanya...walaupun biasa2 je lauknya..kan??

LYAfrina said...

Dulu2 pntai ni blh mndi kan... sbb dulu abg ipar lya duk kt y prmhan kerjaan perak tu.. thn 92-95 gitu...

Klo k sana blh la cri nsi lmk ni. Bgkus dlm daun pisang mmg rsa wangi2 sdp

εïзmummyHazaεïз said...

Sedap nasi lemak daun pisang. Dulu rajin buat kat umah. Mood restoran le konon. Hehehe

mamaarifakeem said...

Jrg jjcm kt penang, lalu je tak pnh singgah... herm... bila ntah nk cuti2 penang plak ni...

ch@ said...

aduhaiii sedap.
nasi lemak yg mcm ni lbh digemari.
aku pun suka mkn ns lemak yg canni drpd yg berlauk penuh tu.

sukaaa gmbr fmly tu, cun.

lovelywa said...

memacam ade kat Feringghi tu ek..ritu pegi jln2 camtu jek..takde la nk sggh mkn ke hape..cuma yg tau situ ade pasar mlm minggu dia..