Wednesday, September 17, 2014

Pekena Laksa Penang & Cendol di Batu Feringgi

hari ahad lepas Family enPanjang plan jalan² Penang 
alang² hari selasa Hari Malaysia cuti umum 

rasanya awal tahun lepas baru je pi Penang tapi dulu kami dok kat tanah besar
kali dok kat pulau plak 
bertolak dalam pukul 11 pagi sbb last minit packing 
dalam pukul 3.30 petang lebih sampai di Apartment Sri Sayang Batu Feringgi 
kami lalu Jambatan kedua Penang 
total tol dr Tol Putrajaya RM54.00
aku tak pasti plak brape harga tol jambatan ni 



lengang je jalan berbanding Jambatan Pertama tu ...sesak 
 


rehat sekejap ... dalam pukul 5.00 petang lebih kami keluar
pi pekena Laksa Penang ngan Cendol kat Gerai Tepi Jalan Kat Batu Feringgi 

ok la ... nk dapat perfect dan sedap ke baca review² dulu kot 
kami main terjah je 
kuah laksa rasa cam masak asam ikan ceroi je  .... cendol is ok ....





ingat nk bawa anak2 mandi laut tp laut tgh bergelora tambah plak kat Batu Feringgi berteluk 
so balik semua la ke hotel bg diorg bergumpal ngan sepupu diorang tu 
lagi best kot dan selamat .... 

 ________________________________________________________________


 aku agak bz sbb baru masuk kerja dan si Fahim ade kat opis ni 
so double bz sbb nk layan karenah die dan kerja aku ni 
petang² ni baru sambung balik BW dan next entry    

17 comments:

Cik Puan Eka said...

baru teringat nak makan laksa tengahari ni hehe rasa tringin plK

Nad MamaZN said...
This comment has been removed by the author.
syawalsimpsons said...

aritu balik penang, singgah batu feringgi..tapi sayang tak sempat makan laksa kat sana

Nad MamaZN said...

bestnya cuti2 malaysia

nuyui a.k.a miss YUI said...

seronoknya dpt pekena =)

Lynn Damya said...

Salam, whoaaa...bile lahhh aku nak lalu kat jambatan kedua tu yek~ hahah..okay, ayat kau biar anak kau bergumpal dgn sepupu dia tu lawak..hehehe..

Diana Rashid said...

best nya..nanti mai lagi tau..heheh

ros_reeza said...

nak cendol tu.. sedapnya minum time panas :)

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said...

sedapnya wehhhhh

mami uyun said...

dah lama tak g penang..
dulu time kat usm parit buntar rajin gak ke pulau.. naik feri lagi..

pasal reg ep tue , utk dania bowl kami tak wat kem kew lg.. proses leceh skrg nie.. tp dari dulu kalo tender gov n yg guna ep kitorg guna company puncak sakti enterprise..
tq sudi tolong2 promote.. ;)

imie fatiema said...

seronoknya.. Ya Allah lama sgt tak gi Penang last pegi dulu umo 18 tahun hehe.. ni tetiba rindu pulak nak gi sana ~

nur anis said...

adehh..sedapnya tengokkk..

Chekgu Azrine said...

Sedap ke laksa tu sis..tgok mcm x je kan?

~aSHa~ said...

seronoknye makan2 kat penang.....

teringin nak p lagi...

eima said...

@Chekgu Azrine

of coz la tak ... rasa mcm kuah masak asam ikan ceroi ...har har har

MizzTina said...

teringin nau..nau nk ke penang.. entah bila la nk smpi.. xsedap ke kak laksa tu??

AnneRaini said...

laksa kat penang pun tak sedap ye...