Wednesday, October 1, 2014

Kesian kami yg bernama rakyat | Ron95 naik

Hari ni bz seharian ...
Bz siapkan minit ...esok mesy...
Partner aku mc ...br lps minor surgery....

Selepas x amik tau dunia luar spjg hari...
Aku dikejutkan dgn berita minyak ron95 naik 20sen....harga berkuatkuasa 2 okt 2014 RM2.30

INFLASI !!

tgh bersabar ni...
Harap kerajaan jg dpt kawal kenaikan harga brg dan perkhidmatan yg bakal naik mendadak....

Penguatkuasaan penting...
Dan jgn hangat2 taik ayam
Kesian pd kami yg bernama rakyat...GST lg ...

Note : sedih...

10 comments:

@e_da said...

minyak naik bagila naik gaji sama kan eima... stresss

nuyui a.k.a miss YUI said...

gaji naik xpe juga..huhu

MizzTina said...

gji jugak yg xnaik².. dh la nk raya ni, kompom semua brg naik harga.. xyah buat rendang la mcm tu..

Lynn Damya said...

Salam kak..harga barang mmg for sure naik sbb minyak naik..tp nak kawal diorang pun xboleh jugak, sbb yg 'besar2' tu yg naikkan harga minyak dulu...haha

LYAfrina said...

ermm..apakan daya..
makin kna berjimatlah kita ye

Chekgu Azrine said...

Huhu...malaysia masih aman...

Diana Rashid said...

banyak benda kerajaan nak cover ni..tu pasal naik..tapi tu la..kita rakyat yang tersiksa..tersepit diantara keperluan dan kerajaan..heheh

imie fatiema said...

salam Jumaat, nilah agaknya yg Malaysia nak sgt,negara maju tapi kesan dari negara maju tu lagi kronik nanti..nampak gaya kena rajin menabung la kita kan..

TeacherAzimah said...

Sgt terkesan dgn kenaikan harga minyak ni. Aku dpt jaga spm nnt..jauh dr rumah. Bayangkan harga petrol yg semakin naik tp claim perjalanan masih di takuk lama. Rate ciputttttttt saborrrr jer lar huhuhu

Sweetmama said...

itulah kan tetiba je kurangkan subsidi minyak time org sibuk nak blk kg hari raya aidiladha plk..