Wednesday, October 8, 2014

Minat Kertas, Pencil dan Warna | Nur Alisha Maisara

mmg nampak minat Alisha dengan buku sejak die kecik lagi 
dalam usia setahun lebih tu dah sebuk dok tarik tgn kita suruh pgg tangan die utk ajar menulis 
ape yg cikgu die praktikkan kat die itu yg die suruh kita buat 

bila dah besar sikit ....aku rajin beli buku latihan kat Fahim 
tapi fahim tak buat pun 
yang rajin buat si Alisha 
suka sgt buat latihan menulis huruf ABC yang garis putus² tu 
mula tu aku slalu nampak die dok usung buku tu tu pi merata
ingatkan menconteng .... bila tgk byk yg dah terbuat ....aku pelik
tanya ngan Fahim die cakap ADEK LA BUAT

bila org sebuk main laut die pun sebuk jg 
tp byk kali ke pantai nk menulis/melukis

kat rumah moyang pun
dok mengasah bakat 

ape yg adek suka mama sokong je
nanti kite beli water colour dan pensil warna byk2 beserta buku 
kita lukis sama...pastu kita paksa abg pun buat jg



mula-mula aku bg surat khabar je sbb terlupa mmg ade beli buku mewarna jg utk icha

gigih la mewarna surat khabar ... hahaha sorry dik mama terlupa



suka kaler pink ngan merah je ...puas paksa suruh die bubuh kaler lain ...
dari takd e org tgk die sampai penuh keliling dok tgk icha mewarna 
nk menumpang jgn harap la 
ICHA is kedekut 


7 comments:

nur anis said...

surat khabar pun surat khabar la..janji boleh conteng..hihi

Lynn Damya said...

Salam..wahhhh...kak..serius aku teringat masa aku kecik2 dulu kak, cmnilah ghopenyerww~~ hahaa...bagus ko support anak kau..mummy yg sporting :D haha..boleh suruh dia lukis muka kau nt kalau dah pandai..hehe

Chekgu Azrine said...

Sama perangai mcm ank2 girls akk..semua pesen gini..xd yg akk bli mainan ke apa..akk suka ajr ank2 akk dgn buku..mmg klu kita kaji..bdk laki liat sikit bnda2 cmni..hehe..tp bdk laki klu pndai tu pick up dia lain mcm dr girls..

Sweetmama said...

bagusla alisha rajin..
org yg minat melukis dan mewarna ni selalunya berseni, dh besar nanti mesti alisha ni kreatif..

εïзmummyHazaεïз said...

Anak 2nd last ngan bongsu pon macam ni. Tapi suka melukis. Bulat2 konon2nye nak buat gambar bear sambil nyanyi tu..

nuyui a.k.a miss YUI said...

rajin dak ni.. asah bakat terpendam.

Kesuma Angsana said...

kalau dah minat dn berbakat, kita sokong & galakan aje