Thursday, October 23, 2014

Naik Cruise di Tasik Mines

22 Oktober 2014

2-3 hari lepas setiap klau pujuk si adek icha makan ubat mesti umpan die nk bawa pi mana-mana 
tetiba si adek .. request nk naik bot 
tak kisah la janji mau mkn ubat 

rupanya adek icha dah lama dah teringin nak naik bot kat The Mines tu 
cuma tak tercakap nk naik je 
kami jarang ke Mines ... rasanye tahun ni baru 2 kali last pi bln 8 kot
tak sangka icha teringin nak naik ... dan dok ingat lagi 
time mendemam tu request nak naik bot
ok abah tunaikan permintaan adek 

pertama kali naik ... ok la rasa selamat
tak macam pengalaman naik bot Sg. Mekong ..ngeri ... 


Harga Tiket :

RM 23 (DEWASA)
RM18 (Kanak-kanak 3-12 Tahun)

bagi tempoh 20 minit perjalanan
untuk laluan lain dan 45 minit harga lain


mmg tak de gambo icha dok diam²...saje tau budak ni 




white swan ni yang byk menyudu palet dari ikan ...kesian ikan

menarik jugak la wlupun cuma pusing² lombong ... budak2 la suka kemain 
dpt tgk biawak...burung-burung...ikan....angsa dan ikan 


11 comments:

uncle gedek said...

uncle pernah naik ni... tapi sakit mata tengok pasangan berpelok2 tepi tasik...

hehe

LYAfrina said...

Blh tahan gak harga. Tringin jgk nak naik cruise ni. Dulu pnh la ke sini.. tp x prasan lak ada cruise ni.

AnneRaini said...

anak sy pon request nak naik bot ni tp kami tak rasa nak naik lg.

ch@ said...

pnh nak naik skali tapi x jadi naik sbb bdk2 tdo. rugi je nnt. next timela. thanks info harga tu mek.

mamaarifakeem said...

Tk pnh try lg, wlupun the mines tu sgt dekat dgn rumah, tapiiii malas no nak masuk situ, kete byk sokmo weekend..huu

Anak2 pasti enjoy sgt kan...

hana hadi said...

Hana tringin gak nak naik.huhu mcm sweet je naik cruise pusing2 mines. Tp tu lah jauh.

Kesuma Angsana said...

hehehe anak2 kecil mmg sukalah adik pun dah beberapa kali mencuba boat di mines ni !

Kira Sakura said...

wahhhh ada binatang2 tu ye. kalau pegi sana nak try naik la. mesti Uwais teruja nanti hhihihi

MizzTina said...

rsnya dl mcm 30lbh harga dia..

cik mah said...

menariknya....nk trylah juga nnti

Admin Kbey said...

bawak anak2 kecil naik bot mesti best nie...