Monday, November 10, 2014

Anak Dara Aku Yang Dominan

hari ni nk cerita pasal 
adek Icha 
kadang-kadang fahim panggil chacha
dan kadang-kadang mama ngan abah panggil sara, maisara 

mmg aku prasan dari die dah boleh berjalan 
sifat die lebih dominan dari abg die
dan die paling garang dalam rumah 
dan sejak akhir-akhir ni 
die paling banyak buat darah mak pak die mendidih
geleng kepala kejap

waktu baby dulu 
rasanye baby paling baik kot
tak banyak menangis 
senang dijaga 
tak meragam ...sentiasa buat mama die cukup tido 

tapi sejak dah besar ni 
banyak betui perangai dan ragam die skrg ni
paling tak tahan .... kuat menjerit 
ni balas dendam sbb waktu baby tak menjerit ke hape ni 
lain pulak ngan fahim waktu baby kuat menangis dah besar ni tak de nk menjerit tak tentu hala 

betul la cakap orang tua-tua 
klu waktu baby tu lain dah besar lagi lain .. berubah sifat kekdahnya 

ape abang die buat itu la dia buat 
kadang tu abang die kena bantai dengan die... nasib la la abg tu baik dan penyayang
klu tak ... tatau la nasib kamu adik 

ni hari sabtu lepas 
dah la pakai skirt 
boleh lagi nk dok cam ni 
konon nk bagi chance abang die dok dlm troli tu la tu


 aku harap nanti bila masuk alam persekolahan 
sifat dominan die ni berkekalan 



Note : skrg dah bijak bagi alasan tak mo pi skool ...pagi tadi dalam kereta tetiba cakap kat mama "adek demam" sambil pegang dahi .....hahaha amboi-amboi
 

12 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

kira skg dia dh jd "kuat" ya...hihih..

Chekgu Azrine said...

sekrang ni klu kat rumah yg paling suka lawan ckp akk is yaya..
menjadi2 perangai dia sejak2 nk masuk sekolah nih..
geram kekadang..

hainom OKje said...

haha...pompuan ni mmg dominan sampai berkawen agaknya ....
Fahim tu abang....so mengalah ajelahnya agaknya

Lynn Damya said...

Salam, whoa! Ni baru kakak namenye~ kakak kan garang2 sikit..hahah..yup, bagus jugak supaya dia tak kena buli kat sekolah nanti..hehe

MizzTina said...

hahaha..garang!! tp bgs kak.. ada gaya blh pertahankan diri dia..

MizzTina said...

hahaha..garang!! tp bgs kak.. ada gaya blh pertahankan diri dia..

mamaarifakeem said...

Semacam hakeem la ni... berubah betul perangai sejak 2 menjak ni, kuat menjerit, dgn kita2 dijeritnya siap cekak pinggang kalau tak puas hati.. adoii la... taktau mana mai perangai garang dia skrg, mnjdi2 plk...pepagi pun liat n melalak smpai umah pengasuh.. tp kejap jerlah, dia tkmau masuk, nk follow g keja..huhu...

Tp rasanya kalau dh sekolah, depa jns berdikari ni, in sha Allah...

chenta nana said...

ala.. bestnya u dah ada sepasang lelaki perempuan... anak nana ni lasak... tak padan dengan pempuan, lasak kemain... haih.. macam mana ka ada adik nanti

ch@ said...

icha ni cerdik la mek. dia bijak.
sudahla comel. dia mcm kakak auni, kus semangat. tapi dlm pelajaran, dia cpt pick-up nnt. in shaa Allah. janji dia sihat sudah la, manja.

~aSHa~ said...

ihihi....chacha chacha..

anak2 mmg selalu menceriakan dan mengelamkabutkan mama...

i know what u feel...ahahaha

uncle gedek said...

Siap pegang dahi tu?

haha

Kira Sakura said...

hahahahaha jejaga kang abg balas dendam tak pasal melukut di tepi gantang hihihi. comey je perangai!!!