Thursday, November 6, 2014

Beriadah Siang Malam

hari ahad lepas 
bawa anak-anak berjalan 

bawa diorg pi Aeon Fantasy
bg diorg main games 
sesekali

wlupun dalam hati aku seriau 
skrg ni dah start balik dah musim HFMD 
dan penyakit berjangkit lain
aku hanya mampu panjatkan doa supaya anak² kuat lawan penyakit




belah malam pulak bawa diorg ke Dataran Putra 
bagi diorg main kejar² sesama sendiri 
tapi tak pi yang kat bulatan tu ... bahaya 
byk sgt dugaan poket mak bapak kat situ 
bagi diorg main kat belah tepi je ...hihi

aku rindukan Dataran Putra zaman tahun 2010 dan sebelumnya
2011 renovation ... dan yang sekarang terlalu byk sgt penjaja 
sampai kawasan yang luas utk org beriadah dah jd sesak dan rimas plak 
salah satu sbb rimas ... poket la 

dedulu Dataran Putra ni slalu boleh tgk kereta parked tepi 
seat turun .... keta goyang² kan ...
agak2 la depan masjid kot 
BUAT PROJEK KAT DEPAN MASJID



alhamdulillah mudah je diorg tido pas balik bermain 
hepinye mama sbb dpt tgk TV dan berehat tanpa gangguan 
penat sangat la tu

11 comments:

εïзmummyHazaεïз said...

HFMD dah makin banyak skrg.. Hrap2 xkena la kat anak2 kite kan.. Kesian tau

syawalsimpsons said...

seronok dorang main2...sekarang ni dataran tu sesak sangat..aku nak G sana, PK 2,3x balik...mmm...scene turun seat, park depan masjid tu, aku penah nampak..hahhahah..nak je aku terjah..tp laki aku tak kasi..hahahahhah

Kesuma Angsana said...

sesekali layan permintaan anak kan..

Lynn Damya said...

Salam, owhh kak HFMD tu short form utk sakit ape? dataran puta tu kat putrajaya tu ke? haha byk tul jawapan aku, hmmm nasib aku xpernah nampk scene kereta siap bergoyang2, kalau kua dgn mak ayah time tu, mesti malu..sengal betul, kt tempat2 beriadah dgn family pun diorg leh main~ depan masjid lak tu...hadoi!

ch@ said...

Lynn Damya, itu sakit kaki tangan dan mulut, shortform dlm BI. Betulkan jika aku salah eima.
anak2 mmg happening dpt masuk dlm arena mainan ni, mmg menarik perhatian dgn lampu, dgn bunyi, dgn warna warninya.
Comel dak dua tu sedondon, anak dara ko da besar la mek, cantik.

AnneRaini said...

haah la..dataran tu dah jadi sempit sbb byk org meniaga..dulu2 siap boleh berkelah kat situ..hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

sronok budak2 ni..

Diana Rashid said...

kan?selalunya tempat2 mainan budak2 macam ni la depa dapat penyakit macam tu..saya ni sampai suami suruh sabar dulu nak bawak anak pi main2 kat tempat gini..sebab takut kena je..

ziezah.com said...

comel icha ni...

hainom OKje said...

Yerlah Eima masa anak okje kecik kecik dulu rajin gak datang sini bagi diaorang main tp la ni....tak de sapa nak heran haha....

~aSHa~ said...

BERAPA KOS GUNA PAKEJ KE SANA?