Friday, November 21, 2014

Formula E di Putrajaya

Litar Formula E di Putrajaya


disebabkan itu ...
jalan-jalan utama banyak di tutup 
dan kesesakan lalulintas 
laluan utama aku slalu guna nk hantar anak-anak
kesannya aku lambat ke pejabat 
punch in lewat 22 minit 
boss suruh keluar dr rumah pukul 6.30 am

Image result for smiley cry

agak-agak la boss
awal benor ..gelap gelita lagi nk tinggal anak-anak kat sekolah
mencik tau ...suka sangat nk buat event besar-besar kat putrajaya ni 
klu buat tak libat kerosakan emosi aku dan fizikal kat bandar taman yang tak berapa nak taman sejak akhir-akhir ni 
bangunan tinggi dah banyak naik ... aku rindu putrajaya jaya 10 tahun lepas 
sangat cantik ... indah ..kemas....
bkn kerana putrajaya skrg semakin usang tapi kerana banyak sangat bangunan tinggi dan bangunan baru yang buat keindahan bangunan asal yang senibinanya yang unik semakin tenggelam 

dah rasa tak de istimewanya bangunan dan susun atur lokasi di dalam Putrajaya
SEDIH

rindu .... jalan utama presint 2-4 dulu-dulu 
tahun 2005 aku penah masuk perbarisan kemerdekaan peringkat kebangsaan 
kami berkawad di jalan tu yang cantik ber tile
dan aku rasa sangat ralat dan sedih bila tengok jalan² tersebut mungkin akan rosak
akibat dari perlumbaan formula E tersebut

manusia pun akan lapuk dek zaman ini kan pula ciptaan manusia 
redha je la 

emo tak tentu pasal .... pelik betui haku ni




Note : yang kerja kat presint 2 tu mesti lagi sakit hati kan .....

11 comments:

IeRA said...

SAlam perkenalan.

Betul tu... semlm gi sampai sesat saya. Terkejut jalan tutup sana sini

εïзmummyHazaεïз said...

Alahai... Sabo je la statement boss tu.. Awal sgt nak tggl anak kat sekolah bahaya jugak..

LYAfrina said...

huhu... ala bos pon.. baru kena hari ni kan.. manatau nk lewat camtu kan eima...

tu la..pembangunan terlalu byk sekarang... walaupon dulu kurang pmbangunan,.. tp suasana dulu lbh harmoni kan

LYAfrina said...

huhu... ala bos pon.. baru kena hari ni kan.. manatau nk lewat camtu kan eima...

tu la..pembangunan terlalu byk sekarang... walaupon dulu kurang pmbangunan,.. tp suasana dulu lbh harmoni kan

Nieyl said...

itulah kan...
mcm la xde tempat lain nak buat...
tempat org lalu lalang..g opsi jugak la nak di tutup nyer...

Yana Ujang said...

sy pn rs pembaziran je buat litar tu..duit rakyat ler teww..ceh!

Daddy Ziyyad said...

yup..saya yang sekali sekala ke Putrajaya pun perasan, dah banyak pembangunan ' tak terancang '..dan putrajaya boleh jadi jem teruk bila ada event...

boss patutnya lebih timbangrasa, bukannya selalu lewat pun, dan lewat pun sebab jalan jem sebab ada event

hainom OKje said...

Baru tau ada formula E kat Putrajaya....patutlah nampak ada pagar baru pasang kat tepi jalan masa gi Putrajaya hari tu.....

Mmg nampak semak ....

rasp said...

oooo kisahnya pasal ni..
terdengar part last je dlm radio tadi pagi...
jalan kat putrajaya ditutup...
tak dgr part awal...
so now tau ler sbb apa...

AnneRaini said...

yg tak keje kat situ pon stress sbb kena pusing jauh dah..hehe

Sweetmama said...

ye mmg sakit hati dibuatnya, rasa menyusahkan sgt buat benda2 mcm ni depan opis..huhu, k.eija hari jumaat tu terpaksa amik cuti rehat malas nak pikir jalan tutup..