Monday, November 24, 2014

Kami dah Sampai IOI City Mall, Putrajaya

hari sabtu lepas 
saje tak nak lepas peluang nak pi meninjau lokasi shopping baru kat area Putrajaya 
IOI City Mall dah buka pada 20 Nov 2014

sangat besar dan luas
dan banyak kedai
nampaknya mmg kami tak pi yang jauh-jauh dah kot lepas ni 
dan alamanda mesti lengang
sebab dah ade saingan baru lebih luas dan lebih banyak kedai 
parking pun banyak 
kedai makan pun banyak 
paling penting tak mudah sesat cam MidValley 
hahahhaha aku jarang pi MidValley tu sokmo lupa jalan masuk dan keliru 

ade ice skating court ....menarik 
tetiba terasa cam nk antar icha belajar ice skating 
hahahha berangan
 


parked bebetui depan pintu escalator 

sedia maklum si icha is budak malas jalan 
lepas mama dukung abah plak 
letih dukung kot depan kot belakang pulak 
kami mmg penat sangat hari sabtu tu 
satu ukur IOI City Mall dan satu lagi pi event kat Putrajaya 
 penat bukan ape ... sbb kena berdukung si kecik ni 
sokmo lupa nk letak buggy dalam kereta 
dah lama tak guna buggy tu sejak icha dapat kaki 
tapi sejak dah besar ngan berat meningkat ni mak pak dah tak daya nak berdukung jawabnye kena la guna balik 
pheeww


ni muka tak puas hati sbb suruh die berdiri kejap 
abah buat regangan otot .....

kami saje pusing-pusing je 
tak de beli pepe dan makan pun 
maybe next time datang kot baru nk try 
dalam pukul 12 lebih tu .... org berpusu-pusu masuk 
semua tak mo lepas peluang nk masuk kot 
tmpt makan time tu dah full dah 
so kita chow sblm terlalu padat

13 comments:

Chekgu Azrine said...

Ramai blogger dh bt review psl mall baru ni..
Jauhla nk gi..huhu

MizzTina said...

sy pegi gak sabtu tu, tp lalu je la..hahaha.. survey parking.. nak masuk mls sbb si kecik ngah sedap tidur..

Ibu Lala said...

Anak akk dok request nak main ice skatting. Kena tunggu luka operation baik dulu baru boleh. Nanti luka lama berdarah kembali pulak.

nuyui a.k.a miss YUI said...

kalau dkt bestnya..huhu

hainom OKje said...

Eima okje pun dah usha tempat ni jugak,tapi lum mau pergi jer. Mmg lalu situ kalau gi rumah MIL,
Ohhhh ingat lum banyak kedai yg bukak....tu yg tunggu dulu tu...
Tak pe Insyaallah akan diusahakan jugak sampai kat situ nampaknya

Falsya said...

jauh nau..kalau dekat boleh jugek kalau nk terjah..besau mall nie mcm IOI mall kat puchong tuh ker?

Kopiolimauice said...

huihhh w/pun nmpk kurus berat jugak ek...bleh la anta bljr iceskating tu ye

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

ada dengar jugak pasal mall nie..kalau pi area sana boleh la singgah..=D

Sweetmama said...

kami pun dah sampai,
k.eija pergi hari jumaat hr tu, kebetulan amik cuti rehat sbbnya nak elak jammed jalan depan opis ni tutup sbb formula E, alang2 dh cuti terus terjah ioi city mall tu nasib baik org x ramai sgt sbb member yg pergi hari ahad kata org ramai sampai bersesak².

Masya said...

ramai dh pg.. tempat barukan .. mujo pg awal.. kalau x mesti ramai giler .. padat ssh nak jalan..

LiYa HaNiF :: said...

tu le ramai betul yg review pasal mall nie.. teringin gak nak pergi.. hehehe nnti2 leh ajak daddy QQ ... jom ice skatting.. hihi

AdanyaKauUntukku said...

teringin nak pegi sini...
lebih OK dari Alamanda tak??

MissNadia said...

mmg penat kalau anak nak berdukung.. boleh patah pinggang :P