Monday, November 17, 2014

Tanda Penuaan Pada Kucing

hari ni aku tak de ideas nk cerita ape 
meh aku share 
Tanda-tanda Penuaan Kucing
 

tetiba teringat kucing-kucing aku pada zaman lampau dulu 
aku penah bela 9 ekor pada satu masa
Dolly - ade 23 jari
Boboy -gangster taman
Jenny - mati lepas branak, agak² jadi pontianak kucing x ek ??
Anak Jenny - 2
Bobby
Comey
Nomey
Tulli - my last cat .... mati sbb makan tikus tuba, dah aku abaikan die sbb baru lps SPM 

boboy si kucing tua yang sgt agresif ... kadang tu nyanyuk ingat die baby lagi ....nak bermain ngan aku, tapi kasar gile ...siap bawa keluar kuku, gigit bersungguh siap tendang-tendang tangan aku sampai luka teruk....huhu

tapi paling aku sayang harus la dolly kucing pertama ...kerana die tak balik² hampir 2 bulan aku menangis.. gaya org putus cinta

sampai sekarang aku dah tak bela kucing ...dah minat aku terhadap kucing ..semakin kurang sbb anak aku ade asthma seikit demi sedikit aku buang rasa suka pada haiwan comel yang menyerikan hidup aku suatu masa dahulu ...

tapi wlupun aku dah tak mo wujubkan rasa syg pada haiwan ni 
kucing-kucing ni masih tahu yang masih ade berbaki kasih tu pada diorang
nak datang tumpang makan boleh tapi nk menetap terus dan nak masuk dalam rumah ...sorry 




14 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

good info =)

xpe..bg mkn pun dh kira bgus meow2 tu..untung =)

rasp said...

i dolu2 pun cam u gak sis...
bela kucing...
tapi now tak bela dah...
one of my doter penakut kucing...
plus i plak cam malas nak ngadap kucing2 ni...
lebih baik ngadap anak2 hahahahaha....

MizzTina said...

dh xde kucing dh..n xnk bela kucing lg.. huhuhu

Chekgu Azrine said...

anak2 akk yng suka kucing ialah aish je sorang..suka sangat..pantang jumpa tau..hahaha

ieda immi said...

salam dkkk
winduuu huhuh

wow gud info nie dik !

Sweetmama said...

owh mcm manusia jgk la bila usia dh meningkat semuanya makin berkurang..

kami ni kucing jiran sebelah rajin betul dtg rumah sampaikan zaquan sibuk suruh kami bela kucing jgk, tp tulah x sanggup la plk nak menguruskan berak kencing kucing ni, setakat nak tumpang makan mmg xde masalah..

ziezah.com said...

ok la tu kak.. bg mkn pon da dpt pahala

Daddy Ziyyad said...

hahahaha..adoii...gelak saya....sebab tak pernah terfikir pula pasal " tanda2 penuaan kucing"

LYAfrina said...

lya smpai sekarang still bela kucing lagi.. baru je mati sekor kelmarin.. pedihnya hati, parah dari org putus cinta ;-(

kucing lya yang ada sekarang pon ada nama nomey.. hehe

Diana Rashid said...

saya paham perasaan itu..dah kita sayang tetiba dia tak de..memang sedih sampai serik nak bela sebab takut terluka lagi..

tiga lalat said...

Salam. Hee kucing pun boleh jadi tua.

eB said...

eB suka kucing...
tapi hyper ellergy. hu3

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Nice sharing..kena ambik tahu pasal nie kalau nak bela kucing..=D

Lynn Damya said...

Salam, owh nasib kucing2 aku belum ada tanda2 pnuaan lagi..nanti aku bg mereka guna safi rania gold, nak awet muda mcm Che Ta~ haha
amboi melampau Jenny kalau jadi pontianak kucing..hahaha..