Thursday, December 4, 2014

Condo 2 Bilik RM30 di Afamosa Resort Melaka

Hujung Minggu Lepas 30/11/2014 - 1/12/2014

tinggi sungguh anak buah enPanjang yg tgh tu baru berusia 10 tahun tapi ketinggian sama aku .... huhuhu
see anak aku yg 6 tahun dah tinggi dada aku dah ... huhu
korang agak brape ketinggian aku ???

saja bawa anak-anak dan anak buah ke A'famosa Resort, Melaka 
cuti sekolah kan time ni la nk reward anak-anak kita sebab diorang dah bekerja keras menuntut ilmu 
bagi diorg happy sikit 

pada hari ahad 30/11/2014 tu kami dah bangun awal dan bersiap awal 
nak gerak ke melaka 
wlupun check in jam 3.00 petang tapi kami gigih gerak awal 
sbb nak kejar masa untuk bawa anak-anak ke Safari Wonderland 

ye la mana tak kejar masa ... kami menginap 1 hari je ...
klu lepas check in baru nk terjah dah petang ..almaklum la sekarang ni musim hujan 
lagi pun safari wonderland ni buka dari jam 9.00 am hingga 5.00 pm je 

lebih kurang pukul 3.30 petang lepas keluar dari safari wonderland kami ke D'Savoy Club House untuk check in 

kami menginap di D'Savoy Condotel, Afamosa Resort Melaka 
Condo 2 Bilik berharga RM30.00 untuk 2D1N
murah kan ... berbaloi sangat ...mana nak dapat ....
D'Savoy Condotel yang kami menginap ni salah satu unit rumah peranginan TNB
 alhamdulillah dapat jimat banyak 

sbb harga condo 2 bilik ni klu booking dengan hotel  cecah RM500.00 sebuah untuk peak hours
duit untuk sewa hotel dapat guna untuk masuk theme park ....  jimat jimat

jom tengok Condo 2 BIlik yang berharga RM30.00 tu 
bersih, kemas dan cantik ....penyelenggaraan Afamosa Resort




2 katil Queen setiap bilik 


peti ais pun ade... tp nak isi ape takat isi air botol je la 




puas hati la walaupun murah 
dan ade kejadian tak diingini lagi 

kami check in jam 3.30 petang tapi pukul 4.00 gitu tak dapat masuk lagi 
sbb penghuni sblm ni lambat keluar ..mentang-mentang la tak kena surcharge klu lambat ..suka hati je tau 
so lambat la sikit bilik nak siap ...sbb house keeping tgh bersihkan 
kami masuk pun housekeeping tgh kemas2 lagi 
repair2 lampu bagai ... letih woi dok pusing dalam safari wonderland sblm tu..
lantai pun basah lagi ......dan aku tak perasan lantai berair baru lepas mop gamaknye 
BOOOOMMM!!!
puan eima ditimpa malang lagi ..... dah 2 kali minggu ni 
berdentum aku jatuh .... terhentak bontot
dan sampai hari ni masih sengal-sengal lagi 

nak salahkan aku pun tak boleh ...sbb x sangka lantai basah dan licin ....tak nampak
nak salahkan house keeping pun tak gamak ..bukan salah diorg juga
nak marah pun tak sampai hati
sbb murah kan.... TNB punya wlupun maintanance hotel 
tak pe  la mende nak jadi kan 
anggap la ketentuanNya

nak dijadikan cerita tak lama pas tu kepala Adek icha plak berdentum ..terhantuk tmpt letak sabun dlm bath tub.... mama tak sempat nk sambut die ....observe 1 hari 1 malam ....
takde demam ..tak de muntah... xde tanda-tanda lain ....
alhamdulillah .... bengkak ape pun takde ....risau wei main kepala-kepala ni 

nanti sambung lain .... review pasal Afamosa Resort Melaka ni plak
 


21 comments:

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said...

untung la wei hubby keje tnb.. denga2 bonus ujung taon. 6k ke? masyukkkkkk weh

Chekgu Azrine said...

Ada berkira2 nk g melaka jgk ni..huhu

LYAfrina said...

eyhh..serius ke rm30 ni???
mcm terlaluuuuu sgt murah ni...
nanti kalo ke melaka kena cari condo ni jugak..


eima pergi tak y rumah terbalik kat melaka tu.. lya bru tahu ada tmpat mcm tu kat melaka.. hrp nnti blh jugak smpai sini..

LYAfrina said...

kalo jatuh teruk.. kena check jugak t..tkut ada y serius

Nur Inani said...

cantik jugak condo dia :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

Uihhh untung benor hrga tu..
laaa malang tak berbau lgla kak...

NzA said...

murahnya..dan yg pnting selesa..jeles3x.....
Alahai kesiannya..malang xberbau...nasib baik icha xde apa2...

zarulfarhana said...

murahnya..cm na dpt murahh
tapi kejadian tue xbest tue..
ishh dah kt kepala..bahay betoi..

Puan Kutu said...

untunglah jadi warga tnb..rm30 mmg berbaloi2 la..macam free ja rasa.hehe

TeacherAzimah said...

Untunglar hubby keje tnb hehe.. bestnya cuti2. Kami x dpt ke mana lg ni sbb abg iman bersunat.

mamaarifakeem said...

Untungbanyak la eima.... ;)
Bestkan kt sana.... lg untung anak2 sedara dpt join jalan2 cuti sekolah...

Najib Ariyan said...

bestnya dapat murah mcm tu... meriah lah dapat kumpul ramai2 dgn harga murah tu...

Kopiolimauice said...

murah gilerrr betul ke ni??

syawalsimpsons said...

AKU LAST JALAN MELAKA 2011..LAMA KAN..HAHAHHA....BEST MURAH, HOTEL KEMAS N CANTIK..BERBALOI SUNGGUH TU

AnneRaini said...

murah giler weh...tp khas utk pekerja TNB jelah ye? Takde can..hehe

Cik Puan Eka said...

murahnyaaa bilik cantik cmtu hanya RM 30.00 je kak.

Menarikk

MissNadia said...

untung la pekerja tnb ekk boleh dapat murah

Lynn Damya said...

Salam! Pergh murah nye dpt..untung betul, dpt jimat banyak :D
adoii sakitnye kak, jatuh terhentak, fobia aku, takut jatuh lg peranakan aku ni, haha~
sian icha terhantuk, tgk ko tulis berdentum tu je dah sakit kepala aku dgr..alhamdulillah xde pape..

hainom OKje said...

Mmg murah....untung jadi kakitangan TNB ni....org luar mcm okje ni tak leh tumpang harga murah ke Eima.....nak jugak huhu....
Alahai kesiannya jatuh berdentum, nasib tak pape yer...

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Wow murah gila!! Mmg boleh jimat byg la.. A Famosa resort mmg best.. semua ada kt dlm tue..=D

Nurain Sazila said...

Berbaloi baloi sangat harga condo tu..dah lah cantik pula tu.. ^-^