Monday, December 15, 2014

Festival LAMPU yang Bosan dan Tak Best

aku pun tak lepaskan peluang nk bawa anak pi tengok LAMPU 
sbb si fahim kan dah pandai baca Banner di tepi jalan 
so die dah tau ade pesta lampu katanya 

dalam pukul 8 pm lebih kami sampai 
parking pun dekat je 
mungkin sbb kami masuk dari jln belakang presint 5 

budak-budak tu suka la dapat pi berjalan malam-malam orang ramai-ramai

nampak dalam gambar ...waaaaaahhhhh cantiknya 
kagumnya ...
haaaaaaaaaa gitu la 
tp hakikatnya
tak menarik pun 
muzik punya kuat 
bingit telinga makcik-makcik cam aku ni 
pastu suasana gelap gelita
tak nampak ape .... nampak samar-samar je 
kalau anak hilang dalam tu kompom tak jumpa
kalau ade org nak beromen dalam gelap pun orang tak perasan 
dok jauh-jauh sikit .... jauh pada orang .... mmg sedap le ....

 nampak sangatkan jiwa aku nk macam makcik makcik dah kan 
hahaha





 
nak dijadikan cerita ..... kipas berlampu angry bird fahim pegang tu FREE je 
sbb  time aku nak belikan untuk fahim ade Penguatkuasa PPJ datang serbu 
time nak bayar .... dok kalut-kalut penjual dah angkut barang blah 
nak kejar bayar .... tak nampak dah ....
gelap gelita .... anggap la rezeki Fahim dapat Kipas Free 
TQ Penguatkuasa PPJ!!
hahahaha

kami pi tak lama pun 
pukul 9.00 lebih dah choww .... asek dok ulang lampu yang sama je kat Palace of Justice tu 
jemu aiihhh 

tatau la kot lepas kami  balik tu ade yg lebih menarik 
keseluruhannya Festival LAMPU ni bagi aku tak best .... 
sorry ... bukan makencik ni je cakap ...anak bujang mekencik pun sama
penat je jalan, takde pe pun BOSAN LAH!!

mungkin jiwa kami bukan jiwa berseni kot .....

18 comments:

Lynn Damya said...

Salam, muahaha xbest ke kak?? aku xtau sbb aku pun xpergi...tp klw setakat lampu sesaje, mmg bosanlah, ala2 I-city shah alam tu, bosan gak sbb yelah tgk lampu...gelap2 pun mmg bahaye..budak2 muda suka lerr~~
btw, dramatic betul citer fahim dpt kipas free tu, hahaha

MizzTina said...

hahaha..mmg xbest.. ms tu nsb la cuma nk lalu je..tp niat nk lalu tu terbantut sbb jem giler, so trus blik..

LYAfrina said...

a ah lah..kalo tgk lampu2 tu x ceria n suram je...

mmg dh rezeki fahim tu.. hehe

Kopiolimauice said...

tak smpi tahap lgi kot mcm kt oversea buat tu..

Diana Rashid said...

kalau nyamuk banyak lagi tak best..hehhe..gelap2 gitu banyak nyamuk nye..:P

TeacherAzimah said...

err...kat mana ek festival lampu ni? masuk free or kena byr?

Ibu Lala said...

Nasib baik x pi. Klw x penat datang dari jauh tp x best

Nieyl said...

Oh yeke..hihi..
masih tidak berkesempatan pegi pun...

syawalsimpsons said...

aku tak ke sini pon...entah tarak ada rasa

~aSHa~ said...

mak mak kalo gi mana2...walau pasar malam pun...mesti fikir keselamatan anak2 kan...itu yg utama..

menarik tak menarik..janji anak2 dgn kita selamat...

Cik Puan Eka said...

hikhik mule2 nak pegi gak tp tengok org review sume cakap tak best. cancel hahahaha tu pegi merayap sampai ke bagan lalang tu

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said...

aku pon malas nak pegi.. lampu je kot? pastu nak bersesak.. malas la. baik pegi ict. huhuh

Chekgu Azrine said...

Nasib jauh kt nun putrajaya..klu tak akk konfem terjebak sama..wakaka

Puan Kutu said...

takpelah janji dpt kipas free.muahaha..

AnneRaini said...

kawan aku kata best...haha

ros_reeza said...

ulang tyaang lampu yang sama, tu yang jadi bosan ek kak..

Nadratul Syazwana said...

Kenapa Nad tengok macam best je T_T Teringin nak pergi adalah hahaha

zarulfarhana said...

setakat lampu tukar warna tu ja ka