Friday, December 19, 2014

Old West, Afamosa Resort Melaka Tak Best Langsung

30/11/14 - 1/12/14

kami bawa anak-anak ke Afamosa Resort Melaka
dan sebelah siangnya ke Safari Wonderland dan aku janji nak cerita nape aku tak suggest korang ke Old West ...Cowboy Town tu 
tapi ai is terlupa .... byk dah entry jalan-jalan aku tak penah abis pun ... huhu


lepas balik dari makan malam 
lebih kurang pukul 8.00 malam 
terus terjah ke Old West walaupun sangat penat sbb siangnya kami menjelajah ke Safari Wonderland
kalau ikut penat badan mmg nak balik tido je sbb kan dah amik pakej
nak tak nak kena la pergi ..... 
sebab siang tadi anak-anak buah sampai lambat 
kami je yang masuk safari wonderland
so kat Old West ni kena la amik tiket untuk diorg 
tapi kami tak amik pakej pun amik loose
Harga tiket Kanak-kanak tanpa pakej  RM25

 ni antara pakej-pakejnya
seriously aku cakap not recommended !!

ahli rombongan 
tapi nenek ngan ateh tak masuk pun old west ni 
sorg sakit kaki sorg lagi sakit lutut

 sementara dok tunggu enPanjang hantar ateh dan nenek balik ke Condo
kami rosakkan mata dan minda dengan live band show dan  show tergedik-gedik dari dancers ni
rosak akhlak dan minda anak-anak aku 
sbb ade yg normal dan kekeliruan identiti ai is jate or tino ai donno

si fahim plak asek tanya ... mama nape org tu gitu ... mama nape gini 
nak bawa diorg masuk dulu takut mama diorg yg kecik ni tak terhandle anak ramai .. hilang kang anak orang dlm tu ...mampuih aku ... redho le menunggu sambil dancers ni gedik2 montot kat situ .... 



RM 40 untuk 5 orang naik natang ni wei.....
mahai sungguh
aku tukar Kupon RM40 boleh naik satu ni je 
dah la usang... buruk ... sekejap ... mahal plak 
dah la mainan fun fair dalam ni tak banyak ... dah buruk... harga kemain mahal 
semua mende kena bayar dalam ni 
untuk ape aku bayar tiket kat kaunter memula masuk tadi ek ...
serious mmg aku konpius 
untuk ape aku bayar kalau semuanya nak main dan naik kena bayar lagi
untuk duit api kot .... byk sangat lampu kan dlm ni ....

ke bayaran tiket tu untuk show yang tah ape-ape ni 
macam gah sangat ... dengar org bercerita ... iklan pun 
tapi hampeh
takde yang extreme pun .... takat pusing-pusing api 
sembur api sekali dua
pastu jemput penonton join
yang join plak malam tu pompuan .... tergedik-gedik menjerit terloncat tiru gaya 'red indian' tu 
seriously I don't come here to see the audiences but the performance, so please la perform dont make fun  the audiences

dapat baju hujan free .... sbb time tu hujan dah renyai-renyai 
sanggup tau kami tgu time ni sbb harapkan sesuatu dalam show ni 
walaupun sangat kecewa dan ralat sbb rasa sangat tidak berbaloi


tapi memang sia-sia pun .... kami tengok show tak lama pun 
tak sampai 15 minit kot 
balik tido lagi best ....
 
sepanjang menuju ke jalan keluar
ada seorg pekerja Old West ni 
asek ulang soalan 
tak nak tunggu next show ke 
animal show something la .... mls nk amik tau dah sbb tak puas hati kan 
then tanya lagi ... tak nak tunggu  untuk pertunjukan bunga api
ape pun tak mo .... boring ...itu je ayat aku
budak-budak tu pun tak enjoy

kat Condo pun kami dapat tengok bunga api 
oh ye ... td aku ckp harga tiket tu untuk bayar api kan .... maybe nak bayar Bunga api kot ... kos kan tinggi tu 

ape pun ni ini adalah pendapat aku mengenai Old West ni 
maybe bagi pengunjung lain berbeza ... maybe menarik dan enjoy tapi tidak pada kami 
mungkinkah kami akan datang lagi ?? jawapannya tentulah TIDAK
melainkan ade sesuatu yang baru dan menarik dan berbaloi untuk datang


10 comments:

Masya said...

mujo pg dulu x masuk old west ni huhuhu .. kot x membazir jer... anak² tgh membesar bnyk tanya kan.. silap² kita slh ckp.. lain pulak yg dia org paham.

MizzTina said...

tgk muka masing² pun tau betapa xbestnya kt sn.. hahaha

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

farah pun ada citer pasal fun fair yg tah apa2 tue kat blog hari tue.. memang hampeh and hancuss betoi..menyesal ambik pakej show + fun fair..kalau tahu better ambik show + dinner.. tapi tang part show tue okey la happening jugak bagi farah.. maybe masa tue tema Halloween kot..mmg pada 1/2jam pertama agak boring abg sado main api.. tapi lepas tue best.. macam2 benda keluar.. sayang jugak tak tunggu.. hehehe..

EZAN IDMA said...

bayaran mahal tapi tak seronok alahai. kesian budak budak nak have fun tapi funfair senduuu jek kan

AnneRaini said...

errr mahalnye utk show yg ntah pape tu. xberbaloi.

Chekgu Azrine said...

Erkk....teruknya..klau akk puj konfem xdtg lg..tp tula...kalau xd blogger yg bt review konfem xthukan..tq sis

zarulfarhana said...

xpernah p lagi la.. dh la tiket masuk mahal..kt dlm pon ada byran lagi..melampau

Najib Ariyan said...

terima kasih bagi pendapat kat sini... mungkin akan dipertimbangkan dua kali kalau nak kesana... pernah juga ke sana tapi tak pernah lagi pegi menonton Old West tu...

Kira Sakura said...

looooo tak best lah klu gitu. kenapa nak kena byar lagi dah klu semua menan kena byar. baik masuk sunway lagoon je. byar sekali semua blh main huuu

Lynn Damya said...

Salam, wehhh gila xbest!! tgk iklan mcm gempak sgtlah tempat ni..rupa2nya..hampeh..hmm cekik darah lak tu, nak ltak harga mahal kena lah upgrade servis semua kan..hadoi~ nak untng je lebih, aish marah betul org buat camni tau..hmm~