Monday, December 15, 2014

Review Apam Manis Sedap di Restoren Darussalam, Putrajaya

aku ingat aku sorg je yang tatau kewujudan APAM MANIS kat kedai mamak 
rupanya ramai lagi yang tak penah makan 
ade yang komen suruh aku bgtau kat mana restoren mamak yang pi makan tu 
dan ade yang whatsapp tanya wei 

waahhh waahhh 
mai la aku review sikit pasal apam manis mamak ni 

rasa apam manis mesti la manis 
berlemak-lemak macam ade rasa santan 
teksturnya lembut ditengah dan crispy di bahagian tepi 
mmg sedap dimakan waktu panas dan dicicah dengan kuah susu manis yang dimasak dengan herba² mungkin .... kadang-kadang ada buah pelaga dalam kuah susu manis tu
tapi mmg kombinasi yang terbaik 
tapi nak makan tanpa kuah pun sedap sbb dah manis berlemak

rasa sama seperti apom lenggang di kedah 

harga tak mahai pun RM1.00 je sekeping 
tapi apam manis dijual hanya sehingga jam 11.00 am sahaja setiap pagi
aku tak pasti sebelah malam ade ke tidak 


APAM MANIS kegemaran Fahim

dan ini la Restoren Mamak tersebut
Restoren Darussalam Presint 16
bersebelahan dengan SK P16(2)


buat masa ni .. restoren mamak Darussalam ni antara tersedap di Putrajaya dan paling penting HARGA Paling MURAH di Putrajaya  dan kebersihannya aku nampak ok la berbanding Restoren lain .... yg bahagian dapur berlumut dan bawah meja penuh ngan habuk/puting rokok x berkemas ... ai is geli ngan everything about rokok ..... dont ask me why ...... eeeuuuwww
seb baik my enPanjang non smoker ..... muahh..muahhh .... kekeke

dan itu la sebab aku selalu pi mamak ni dari mamak lain 





13 comments:

Nieyl said...

Boleh try nie..:)

Nur Inani said...

apam manis? macam menarik je :)

safurara said...

sedapnya apam manis.sy suka mkn kerak kerak dia tu.

Cik Puan Eka said...

eka pun sukaaa apam manis ni. Kat area umah mak ayah ada gerai juai apam manis ni tapi takde kuah. makan gitu je. sedappp

AnneRaini said...

weh restoran feberet kami laki bini.. asal weekend je melepak darussalam. tp kami pi yg kat diplomatik tu je. kari kambing diepun sedap giler weh. mmg terbaik dan tersedap.

nuyui a.k.a miss YUI said...

sedap2 che' suka =)

MizzTina said...

selalu lalu lalang, xpernah singgah.. haha..xpe, pasni ajak husband sbb dia keje kt P16, selalu ikut dia keje time hri minggu..

Kesuma Angsana said...

bestnyer, ada juga singgah restoran ni tp tk tau ada apam manis, leh cuba ni nanti ! n TQ ke blog KA even dah lama x menjenguk ke sini yer ..

syawalsimpsons said...

aku pon suke G darussalam P16 ni...bersih tu yg penting...nasi goreng ayam pon best..potion banyak

Lynn Damya said...

Salam, wahhh siap review haa~ buat aku terasa nak try je..haha tp kt sini manelah yg sedap dan bersih camtu ye..T_T..singgit je plak tu, murah sgt..kot aku tgh berjimat leh alas perut dgn benda ni, hehe

LYAfrina said...

jauh sgt nk pergi mencuba

ros_reeza said...

baguslah kalau bersih kan.. dan harga murah, berbaloi nak makan kat situ :)

zarulfarhana said...

lama xmkn..esok nk p cari la