Friday, December 12, 2014

Tahniah Malaysia Layak Ke Final Piala AFF Suzuki 2014


Vietnam 2-4 Malaysia (Agg. 4-5): Harimau Malaya reach the 2014 AFF Suzuki Cup Final

Ok Kita Layak Ke Final 
Malaysia akan bertemu Thailand
pada 17/12/2014 dan 20/12/2014

Tahniah Dollah Salleh dan Harimau Malaya 
kerana berjaya ke peringkat akhir 

separuh masa pertama yang garang
dan separuh masa ke 2 yang agak slow 
ape-ape pun tahniah kpd harimau melaya kerana menang dengan aggregate 5-4

dan formasi yang Dollah Salleh aturkan semalam adalah seperti yang aku harapkan 
tiada Mahali Jasuli, Muslim dan Safee Sali

dan indera sebagai penyerang digandingkan dengan Mat Yo
adalah satu padanan yang terbaik
mereka berdua serasi bersama 
dan G. Kunalan sebagai pertahanan itu adalah yg aku harapkan
prestasi kunalan clear ball dan menjaga bentang pertahanan seperti yang diharapkan 
 walaupun cam mana pun seluruh pasukan harimau malaya semalam bermain dengan cukup bersemangat dan baik 
sekali lagi Tahniah Malaysia




8 comments:

MizzTina said...

tahniah..tahniah..


sy xtgk pun mlm td..

nurfadilah suardi said...

Tengok bola ni boleh sakit jiwa. tetiba Dilla dah minat tgk bola lak.hehehehe

lieyalatif said...

scary kan eima tgk game malam tadi....tak sangka betul skuad harimau malaya betul2menjadi malam tadi....selalu nyemain kat tempat lawan dgn mata beza mmg tipis...tapi semalam mcm vietnam kucar kacir....tapi masuk 2nd half gile2 vietnam serang....lieya tgk rase mcmnak terberak2 menjerit kakaakkakka

Lynn Damya said...

Salam..first of all, tahniah kpd dollah atas strategi beliau tu, agak kesian juga sbb masa yg singkat utk beliau latih pasukan HM..dgr dia cakap masa before game tu pun, mcm dah pasrah sbb vietnam main smart gila..haha sekalinya, kebabomm! Magic! Alhamdulillah, puas hati aku tgk game tu smlm :D haha

Puan Kutu said...

tahniah malaysia..suka hati dpt tau malaysia menang.malaysia boleh!

LYAfrina said...

tahniah..

lya xtgk lgsung..
ni bru tahu.. hihi..

Kesuma Angsana said...

tahniah & tumpang bangga kan !

Najib Ariyan said...

tahniah kat Harimau Malaya dan kita boleh lupakan kenakalan peminat kita di Stadium Shah Alam sebab malu kat peminat Vietnam sebab sangat baik kat negara diorang... semoga jadi iktibar

tahniah tahniah tahniah