Wednesday, December 31, 2014

Harga Minyak Turun Sempena Tahun Baharu

Alhamdulillah ...
Minyak Ron95 dan diesel turun harga
Ron95 RM1.91
Ron97 RM2.11
Diesel RM1.93
 Semoga harga barang juga turun segera ...
Habiskan stok lama ...stok baru harus harga lebih murah ...minyak kan dah turun !!

Dan paling penting klu harga minyak nanti jgn la naik tinggi2 nooo....
X sanggup aku nk bayangkan !!


Note: aku bz sikit 2 hari ni...almaklum baru naik kerja.....

Monday, December 29, 2014

7 Tahun Sudah Kami Bersama

syukur alhamdulillah....
Terima Kasih Allah kerana menemukan aku jodoh yang terbaik buatku dan merahmati perjalanan kehidupan kami.....alhamdulillah

Selamat Ulang TahunPerkahwinan ke-7 enPanjang
28/12/2007 -28/12/2014

Semoga hubungan ini hingga ke jannah.....


Aku bukan seorang yang pandai berkata-kata dan begitu juga enPanjang
Kami berdua mmg tidak romantik
Kami berdua tak penah tunjukan rasa cinta dan sayang
Kami juga tak penah hulur menghulur hadiah di hari bersejarah kami
Cinta dan sayang tidak perlu dibuktikan tapi dirasai


Note : baru aku prasan dlm hp aku ni tak de gambar kami berdua ...ber4 banyak .....haha



Friday, December 26, 2014

Kereta Rasmi 3D2N

Kami otw ke zon selatan skrg ni
Semoga dipermudahkan perjalanan dan selamat





Thursday, December 25, 2014

Seram, Ngeri semua ada !!

Kami sedang berseronok tapi ade yang lain sedang berada dalam kesusahan 
Sedih bila pikirkannya
Semoga musibah cepat2 selesai
Banjir cepat surut dan semua mangsa banjir selamat
Kami di sini hanya mampu panjatkan doa untuk keselamatan dan segalanya mudah untuk mereka di sana

(,~ _~,)

_______________________________________








Come if you dare!!
The most haunted place in Southeast Asia



cerita penuh akan menyusul nanti selepas aku kembali bekerja dan percutian kami tamat ....inshaa Allah

Wednesday, December 24, 2014

1st Time Guna Cloth Dryer | Jakun

Masih lg dalam percutian belah utara .....
Menggunakan kemudahan yang disediakan ...
Ai is jakun
Almaklumla x penah tgk dan jumpa cloth dryer ni
Kita dah bayar pulun le guna ....
Lagi pun banyak baju kotor dah 4 hari dah berjalan....
Balik ni bawa balik baju kering dan bersih....



Jom sambung berjalan lagi ....
Nanti ai pulun BW  uoll plak ye nanti....

Monday, December 22, 2014

Emosi Sangat Kamu ni | over tau

Hujung minggu hari berguling dengan keluarga
Mmg spend quality time dgn diorg habis-habisan....

Selalunye mmg kami movie marathon kat astro atau pun main games kat gadget
Atau pun berjalan -jalan


Ni perkara yang selalu terjadi bila layan movie dgn adek icha
Asal ade babak suspen.... babak gelojoh...creepy ...takut-takut sikit....
Mula la dgn aksi-aksi die...
Fahim kat sebelah gelak-gelak je
Adek tu dah ngape??

Sabar je la ....





Dah seriau...



Dah mula cuak....


Dah start menangis......takut.....wuwuwu.....

Agak-ape sebab icha menangis???
Icha tgk movie ape agaknye kan sampai gitu sekali???




















































































Ni la movie nye

101 Dalmations
Adik icha cuak bila anak anjing tu kena kidnap dgn org suruhan cruella De vil
Cuak lg bila anak anjing nk larikan diri
Bantai menangis x henti-henti


Takut betui icha dengan cruella ni 
Bkn ngan muka die tp time aksi jahat die 

Icha menangis penuh emosi...jerit2 ..
Camne la aku nk bawa pi tgk wayang ni...
Haha ...malu org sebelah....

Adek icha suka tgk drama yg ade haiwan @ ada budak2

Tapi cerita hantu paling suka ....tapi  kami kena la bersabar dengan emosi  die....haha


Note : malam2 sikit baru ai bw ye tgh bercuti di kg halaman sendiri.....



Friday, December 19, 2014

Old West, Afamosa Resort Melaka Tak Best Langsung

30/11/14 - 1/12/14

kami bawa anak-anak ke Afamosa Resort Melaka
dan sebelah siangnya ke Safari Wonderland dan aku janji nak cerita nape aku tak suggest korang ke Old West ...Cowboy Town tu 
tapi ai is terlupa .... byk dah entry jalan-jalan aku tak penah abis pun ... huhu


lepas balik dari makan malam 
lebih kurang pukul 8.00 malam 
terus terjah ke Old West walaupun sangat penat sbb siangnya kami menjelajah ke Safari Wonderland
kalau ikut penat badan mmg nak balik tido je sbb kan dah amik pakej
nak tak nak kena la pergi ..... 
sebab siang tadi anak-anak buah sampai lambat 
kami je yang masuk safari wonderland
so kat Old West ni kena la amik tiket untuk diorg 
tapi kami tak amik pakej pun amik loose
Harga tiket Kanak-kanak tanpa pakej  RM25

 ni antara pakej-pakejnya
seriously aku cakap not recommended !!

ahli rombongan 
tapi nenek ngan ateh tak masuk pun old west ni 
sorg sakit kaki sorg lagi sakit lutut

 sementara dok tunggu enPanjang hantar ateh dan nenek balik ke Condo
kami rosakkan mata dan minda dengan live band show dan  show tergedik-gedik dari dancers ni
rosak akhlak dan minda anak-anak aku 
sbb ade yg normal dan kekeliruan identiti ai is jate or tino ai donno

si fahim plak asek tanya ... mama nape org tu gitu ... mama nape gini 
nak bawa diorg masuk dulu takut mama diorg yg kecik ni tak terhandle anak ramai .. hilang kang anak orang dlm tu ...mampuih aku ... redho le menunggu sambil dancers ni gedik2 montot kat situ .... 



RM 40 untuk 5 orang naik natang ni wei.....
mahai sungguh
aku tukar Kupon RM40 boleh naik satu ni je 
dah la usang... buruk ... sekejap ... mahal plak 
dah la mainan fun fair dalam ni tak banyak ... dah buruk... harga kemain mahal 
semua mende kena bayar dalam ni 
untuk ape aku bayar tiket kat kaunter memula masuk tadi ek ...
serious mmg aku konpius 
untuk ape aku bayar kalau semuanya nak main dan naik kena bayar lagi
untuk duit api kot .... byk sangat lampu kan dlm ni ....

ke bayaran tiket tu untuk show yang tah ape-ape ni 
macam gah sangat ... dengar org bercerita ... iklan pun 
tapi hampeh
takde yang extreme pun .... takat pusing-pusing api 
sembur api sekali dua
pastu jemput penonton join
yang join plak malam tu pompuan .... tergedik-gedik menjerit terloncat tiru gaya 'red indian' tu 
seriously I don't come here to see the audiences but the performance, so please la perform dont make fun  the audiences

dapat baju hujan free .... sbb time tu hujan dah renyai-renyai 
sanggup tau kami tgu time ni sbb harapkan sesuatu dalam show ni 
walaupun sangat kecewa dan ralat sbb rasa sangat tidak berbaloi


tapi memang sia-sia pun .... kami tengok show tak lama pun 
tak sampai 15 minit kot 
balik tido lagi best ....
 
sepanjang menuju ke jalan keluar
ada seorg pekerja Old West ni 
asek ulang soalan 
tak nak tunggu next show ke 
animal show something la .... mls nk amik tau dah sbb tak puas hati kan 
then tanya lagi ... tak nak tunggu  untuk pertunjukan bunga api
ape pun tak mo .... boring ...itu je ayat aku
budak-budak tu pun tak enjoy

kat Condo pun kami dapat tengok bunga api 
oh ye ... td aku ckp harga tiket tu untuk bayar api kan .... maybe nak bayar Bunga api kot ... kos kan tinggi tu 

ape pun ni ini adalah pendapat aku mengenai Old West ni 
maybe bagi pengunjung lain berbeza ... maybe menarik dan enjoy tapi tidak pada kami 
mungkinkah kami akan datang lagi ?? jawapannya tentulah TIDAK
melainkan ade sesuatu yang baru dan menarik dan berbaloi untuk datang


Thursday, December 18, 2014

7 Tanda Penuaan Pada Wajah | seriau pulak aku

Bila dah masuk 3 series ni aku memang concern sikit pasal penuaan ni
Risau la wajah nampak lebih berusia dari hakikat sebenar

Jom tengok antara
  tanda-tanda penuaan :

♦ Garis-garis halus dan kedutan mula muncul disekitar mata & sekitar mulut
♦ Kulit kusam dan muncul bintik penuaan (jeragat)
♦ Mata putih kemerah-merahan
♦ Mengalami sakit-sakit badan atau sendi
♦ Rambut beruban, rambut gugur dan menipis
♦ Kulit kendur dan hilang keanjalan
♦ Sembelit
♦ Badan mudah letih dan kurang bertenaga
♦ Sistem pertahanan tubuh semakin lemah

Tanda-tanda tubuh kita kekurangan kolagen :



Sape2 ada tanda seperti di atas ni la masanya untuk ambil tindakan segera sbb harga mmg cantik punya la......sbb bulan ni triple promotion shaklee ...semua supplement utk kulit ...
Vita E complex 
Sustainable Vita-C Plus
dan paling best Collagen Powder🔚🔚





Ni la masanya kita nak lawan tanda-tanda penuaan pada wajah dan diri kita 

Nak dapat harga promosi mai pm eima 0129220376


Fahim Nampak Cam Big Boy Dalam Pakain Sekolah 😍

Semalam aku mc 
So belah petang amik peluang pi beli baju sekolah fahim
Tahun depan kan dah darjah 1

Kami pi beli kat Bintang Fashion, Metro Kajang
Kualiti kain cantik dan jahitan kemas
Harga pun ok kot
1st time beli ni....

Total 3 helai baju sekolah
3 helai seluar sekolah
3 pasang stoking 
2 helai singlet

RM118.40

Sblm sekolah buka nanti nak tambah lagi 1 set pakaian sekolah

 So nampak big boy le kamu ni ....


Buku-buku sekolah pun dah selesai beli last week jat book shop sekolah Fahim
Tinggal kasut sekolah fahim je lagi nk
Lps balik bercuti le cari...sempat lagi


Ari ni ai mc lagi ....hehe

Wednesday, December 17, 2014

7 Zikir Pembuka Pintu Rezeki | Jom Berzikir

7 ZIKIR PEMBUKA PINTU REZEKI


1. Memperbanyak Membaca – La hawla Wala
Quwwata Illa billah – Barangsiapa yang
lambat datang Rezekinya hendaklah banyak
mengucapkan – La hawla Wala Quwwata Illa
billah (HR. At- Tabrani)



2. Membaca – La Ilaha Illallahul Malikul
Haqqul Mubin -
Barangsiapa setiap hari membaca La ilaha
illallahul malikul haqqul mubin maka bacaan
itu akan menjadi Keamanan dari Kefakiran dan
menjadi Penenteram dari rasa Takut dalam
Kubur (HR. Abu Nu’aim dan Ad Dailami).

3. Membaca – Subhanallah wabihamdihi
Subhanallahil adziim . Dari setiap Kalimat itu
seorang MALAIKAT yang BERTASBIH kepada
ALLAH Ta’ala sampai hari Kiamat yang
Pahala Tasbihnya itu diberikan Untukmu.
(HR. Al-Mustagfiri dalam Ad-Da’awat).



4. Membaca Surat Al-IKHLA S:
Barangsiapa membaca Surat AlIkhlas ketika
masuk rumah maka berkah bacaan
Menghilangkan Kefakiran dari penghuni rumah
dan tetangganya (HR. AtTabrani).


5. Membaca Surat Al-WAQIA’AH :
Barangsiapa membaca surat Al-Waqiaah
setiap malam…maka TIDAK akan diTimpa
Kesempitan Hidup” (HR. Al-Baihaqi dalam
Syu’ab Al-Iman).



6. Memperbanyak SELAWAT KEATAS NABI :
Dari Umar bin Khaththab dari Nabi
Shallallahu’alaihi wa sallam bersabda
bersabda: Barangsiapa Berselawat kepadaku
satu kali Selawat maka ALLAH akan
membalas sepuluh kali Selawat dan
Mengangkatnya Sepuluh DARJAT.
(Dikeluarkan Imam Bukhari dalam Adabul
Mufrad, Ibnu Abu Syaibah…al-Bazzar….Ibnu
Syahiin dan al-Ismaili dengan sanad ma’lul).



7. Melazimkan BERISTIGHAFAR :
Barangsiapa melazimkan Beristighfar nescaya
ALLAH akan Mengeluarkan dia dari segala
Kesusahan dan Memberikan Rezki dari arah
yang tidak diDuga-Duga” (HR. Ahmad, Abu
Dawud dan Ibnu Majjah).



Ya ALLAH berikanlah kami Rezki yang Luas…
yang Halal lagi Baik tanpa Memberatkan
kami….Jika Rezki kami ada diLangit maka
Turunkanlah.

Jika ada diBumi maka
Keluarkanlah. Jika jauh maka Dekatkanlah.
Jika Dekat maka Mudahkan lah.
Jika sedikit maka Banyakanlah.
Jika banyak
maka BERKATI LAH agar kami dapat
menolong ANAK-ANAK YATIM – FAKIR
MISKIN – MEREKA YANG DALAM KESUSAHAN
& KEDHAIFAN.

YA ALLAH……Kabulkanlah doa kami…Aamiiin
YA ALLAH Ya Robbal ‘Alamin.
Semoga ALLAH Mengabulkan Do’a kita.
Semoga Bermanfaat. Insha'Allah.


InshaaAllah ...pintu rezeki kita terbuka luas jika kita yakin dan berzikir seikhlas hati .....

Tuesday, December 16, 2014

Artis Abstrak Si Suka Kecah

Adek icha mmg suka bermain dengan kertas dan warna 
klu tak menulis ..die mewarna.... atau menggamkan kertas
hari-hari aku kena mop lantai 
dan simpan kecahan adek icha ni 
layankan je 
jangan dilarang minat dia
cuma beri galakkan walaupun kadang-kadang mama berbulu mata menengok tumpahan kaler ke lantai
tambahan time tu mama tengah malasan .... harhar 
tapi demi minat mu anak ... mama relakan mengemas ...

slalunya ruang bermain anak-anak di ruang tamu rumah aku 
aku ade buat play room tp tak secantik dan sehebat deco AtyFared sekadar bilik sumbat mainan je
tapi disebabkan TV astro dibawah
aku lebih suka anak-anak main di bawah ...senang nk pantau ...mak depa nk tgk tv .....harharhar




teruskan la berkarya ...berabstrak nak ....





Monday, December 15, 2014

Festival LAMPU yang Bosan dan Tak Best

aku pun tak lepaskan peluang nk bawa anak pi tengok LAMPU 
sbb si fahim kan dah pandai baca Banner di tepi jalan 
so die dah tau ade pesta lampu katanya 

dalam pukul 8 pm lebih kami sampai 
parking pun dekat je 
mungkin sbb kami masuk dari jln belakang presint 5 

budak-budak tu suka la dapat pi berjalan malam-malam orang ramai-ramai

nampak dalam gambar ...waaaaaahhhhh cantiknya 
kagumnya ...
haaaaaaaaaa gitu la 
tp hakikatnya
tak menarik pun 
muzik punya kuat 
bingit telinga makcik-makcik cam aku ni 
pastu suasana gelap gelita
tak nampak ape .... nampak samar-samar je 
kalau anak hilang dalam tu kompom tak jumpa
kalau ade org nak beromen dalam gelap pun orang tak perasan 
dok jauh-jauh sikit .... jauh pada orang .... mmg sedap le ....

 nampak sangatkan jiwa aku nk macam makcik makcik dah kan 
hahaha





 
nak dijadikan cerita ..... kipas berlampu angry bird fahim pegang tu FREE je 
sbb  time aku nak belikan untuk fahim ade Penguatkuasa PPJ datang serbu 
time nak bayar .... dok kalut-kalut penjual dah angkut barang blah 
nak kejar bayar .... tak nampak dah ....
gelap gelita .... anggap la rezeki Fahim dapat Kipas Free 
TQ Penguatkuasa PPJ!!
hahahaha

kami pi tak lama pun 
pukul 9.00 lebih dah choww .... asek dok ulang lampu yang sama je kat Palace of Justice tu 
jemu aiihhh 

tatau la kot lepas kami  balik tu ade yg lebih menarik 
keseluruhannya Festival LAMPU ni bagi aku tak best .... 
sorry ... bukan makencik ni je cakap ...anak bujang mekencik pun sama
penat je jalan, takde pe pun BOSAN LAH!!

mungkin jiwa kami bukan jiwa berseni kot .....

Review Apam Manis Sedap di Restoren Darussalam, Putrajaya

aku ingat aku sorg je yang tatau kewujudan APAM MANIS kat kedai mamak 
rupanya ramai lagi yang tak penah makan 
ade yang komen suruh aku bgtau kat mana restoren mamak yang pi makan tu 
dan ade yang whatsapp tanya wei 

waahhh waahhh 
mai la aku review sikit pasal apam manis mamak ni 

rasa apam manis mesti la manis 
berlemak-lemak macam ade rasa santan 
teksturnya lembut ditengah dan crispy di bahagian tepi 
mmg sedap dimakan waktu panas dan dicicah dengan kuah susu manis yang dimasak dengan herba² mungkin .... kadang-kadang ada buah pelaga dalam kuah susu manis tu
tapi mmg kombinasi yang terbaik 
tapi nak makan tanpa kuah pun sedap sbb dah manis berlemak

rasa sama seperti apom lenggang di kedah 

harga tak mahai pun RM1.00 je sekeping 
tapi apam manis dijual hanya sehingga jam 11.00 am sahaja setiap pagi
aku tak pasti sebelah malam ade ke tidak 


APAM MANIS kegemaran Fahim

dan ini la Restoren Mamak tersebut
Restoren Darussalam Presint 16
bersebelahan dengan SK P16(2)


buat masa ni .. restoren mamak Darussalam ni antara tersedap di Putrajaya dan paling penting HARGA Paling MURAH di Putrajaya  dan kebersihannya aku nampak ok la berbanding Restoren lain .... yg bahagian dapur berlumut dan bawah meja penuh ngan habuk/puting rokok x berkemas ... ai is geli ngan everything about rokok ..... dont ask me why ...... eeeuuuwww
seb baik my enPanjang non smoker ..... muahh..muahhh .... kekeke

dan itu la sebab aku selalu pi mamak ni dari mamak lain 





Friday, December 12, 2014

Tahniah Malaysia Layak Ke Final Piala AFF Suzuki 2014


Vietnam 2-4 Malaysia (Agg. 4-5): Harimau Malaya reach the 2014 AFF Suzuki Cup Final

Ok Kita Layak Ke Final 
Malaysia akan bertemu Thailand
pada 17/12/2014 dan 20/12/2014

Tahniah Dollah Salleh dan Harimau Malaya 
kerana berjaya ke peringkat akhir 

separuh masa pertama yang garang
dan separuh masa ke 2 yang agak slow 
ape-ape pun tahniah kpd harimau melaya kerana menang dengan aggregate 5-4

dan formasi yang Dollah Salleh aturkan semalam adalah seperti yang aku harapkan 
tiada Mahali Jasuli, Muslim dan Safee Sali

dan indera sebagai penyerang digandingkan dengan Mat Yo
adalah satu padanan yang terbaik
mereka berdua serasi bersama 
dan G. Kunalan sebagai pertahanan itu adalah yg aku harapkan
prestasi kunalan clear ball dan menjaga bentang pertahanan seperti yang diharapkan 
 walaupun cam mana pun seluruh pasukan harimau malaya semalam bermain dengan cukup bersemangat dan baik 
sekali lagi Tahniah Malaysia




Thursday, December 11, 2014

Memang enjoy di Safari Wonderland, Afamosa Resort Melaka

Jom sambung cerita ke Afamosa Resort hujung minggu lepas

kami gerak ke Melaka lebih kurang jam 8.00 pagi 
dan sampai lebih kurang jam 10.30 pagi dan terus ke Club House D'Savoy Condo
register dulu 

terus amik map cari Safari Wonderland
dah berjanji dengan Fahim dan Adek Icha nak bawa diorg naik gajah 



di Afamosa Resort Theme Park ni ada pelbagai pakej antaranya
Pakej Safari Wonderland + Old West
Pakej Safari Wonderland + Water Theme Park
Pakej Water Theme Park + Old West
dan boleh beli loose

sorry senari harga pakej ...dah tercicir mana tah 

 kami pilih Pakej Safari Wonderland + Old West

kami beli 2 tiket Pakej Safari Wonderland + Old West RM75 Dewasa
dan 1 tiket Pakej Safari Wonderland + Old West RM61 Kanak-kanak
termasuk pakej makan tengahari
alisha sbb ketinggian bawah 90cm free

** kalau korang nak pi tolong la jangan amik pakej ni ....seriously rugi sangat 
amik pakej theme water park klu suka main air .... atau pun beli loose
sbb kalau amik water theme park ...dah letih main air ... nak masuk ke safari plak lagi letih
sbb boleh tahan luas jugak safari tu ..... lagi buka dari 9.00 am - 5.00 pm je

nanti aku cerita nape aku cakap rugi sangat beli pakej yang ade old west ni

jom sambung cerita Fahim dan Icha pi tengok haiwan
tapi seriously gambar banyak sangat ...sbb banyak sangat attraction places dalam ni
kalau tak salah ade 39 gambar ..... hahahha

nak buat parts aku risau entry ni takan terhabis punya ...entry jalan-jalan vietnam ari tu pun aku draft ..simpan ....draf ...simpan.... phheeww

1st masuk je dijamu dengan kura-kura ni 
kami mmg suka dengan kura-kura 
seekor kecil kura afrika ni harga lebih kurang RM400 klu yg besar ni kompom beribu-ribu




nak pi tgk bird show
waktu kami masuk mmg time bird show
terjah sini dulu
 



 ok la bird show ni enjoy jugak la 


mmg dari sebelum pergi 
berjanji dengan anak-anak nak bawa diorg naik gajah 
RM10 per ride
ok la pengelaman walaupun tak sampai 5 minit pun 
 


 bila tgk air keroh kolam ni teringat Sg. Mekong Vietnam
tak jadi nk pegang HP nak amik gambar ....seriau




lepas trn je dari gajah ..hujan turun selebat-lebatnya 
kami pi berteduh kat cafe berdekatan 
dan time lunch dah pun 
terus pi amik makanan tengahari (termasuk dalam pakej)
 
ni antara menu-menunya

 budak hepi dapat makanan 


Nasi Goreng Vegie 

Nasi Goreng Kampung With Chicken

Nasi Putih With Rendang

lepas makan tengahari dan hujan berenti
alhamdulillah hujan lebat tapi sekejap 
kami terus menuju jeti Rakit Monkey Island



bila la life jacket untuk kanak-kanak akan dikeluarkan
bahaya tau .... walaupun kat sini tak bahaya
tak sabar nak tunggu produk dan inovasi usahawan melayu children life jacket dijual 
klu bawa anak-anak kecil island hopping tak seriau sangat



 monkey island... kecik je 
minit pusing dah abis ... tp ok la 
kat sini banyak shaun the sheep ngan timmy
nakal tau biri-biri ni 
asek la kejar orang minta makanan 


 cam biasa la anak-anak aku takut ngan haiwan-haiwan gini 
tapi mama kan orang kampung .....tak heran pun 



 Ungka kot ni ...

 I Love to Move it... move it.....


keluar dari Monkey Island 
timing tu sangat kena ... ngam ngam dengan CowBoy Town show ni 
di Tombstone City




ok dalam ni paling besh kot 
kelakar.... sound effect yang besh
tembak-tembak yang nampak sangat real 
memang menghiburkan

aek icha tutup telinga time tembak menembak 
sangat bising

habis show kami terus berlari-lari nak kejar safari truck pulak
malas nak Q
sbb semua orang keluar serentak dari Cowboy Town tu

ok jugak la naik safari truck ni 
walaupun jalan berliku-liku
pemandu truck plak kemain bawa laju 
tak sempat sangat nak hayati sekeliling



boleh tengok rusa berlari-lari
haiwan-haiwan afrika lain bebas tanpa kurungan


si singa ni pun pemalas je ...
tido memanjang ..baik betina baik jantan 
tak heran dah dengan pengunjung

Fuhhhhh akhirnya abis jugak jalan-jalan dalam ni Safari Wonderland ni 
walaupun kami tak pergi semua tempat dalam tu 
penat nye yang amat ... berpeluh-peluh nasib baik cuaca mendung 

abah kena pau ngan icha dan fahim dalam souvenir  shop
fahim dengan cockatoo dan icha flamingo

kami berehat sekejap sementara tunggu abah amik kereta kat parking nun jauh di bawah sana ....
berbukit sikit ....


Note : sorry le gambo terlalu banyak .... ni pun dah abis sort dah ....