Thursday, January 22, 2015

Lori Muatan Berat Langgar Papan Tanda di Putrajaya

Hari ni aku dapat mc 2 hari
Conjuctivitis again

So update dari rumah
Semalam trafik di putrajaya sangat jem teruk
Kes lori besar angkut crane langgar signboard jalan
Menghadang kedua2 belah jalan 
Area lebuh persiaran timur bersebelahan alamanda

Kesan die seluruh putrajaya mengalami kesesakan
Dan jalan balik ke rumah aku memang terjejas teruk
Yang selalunya duration balik rumah jam 5.00pm adalah 10-15minit jadi 1 jam 30 minit

Tapi disebabkan enPanjang maklumkan aku awal
Sharp pukul 5.00 pm aku dah chow dari opis
Tapi 30 minit juga la nak sampai ke rumah yang tak sampai 5 km dari pejabat tu
Nasib baik enPanjang bgtau aku awal lbh kurang pukul 4.00 cam tu boleh aku bersiap sedia nk balik cepat





Sumber gambar dari whatapps group

Mslam tadi jalan dah clear 
Lebih kurang jam 10.00pm

Keadaan trafik smlm patut dapat diatasi lebih awal dan teratur 
Kerana kejadian berlaku sblm waktu puncak 
Tamat waktu bekerja 

Sepatutnya tindakan menutup laluan ke arah laluan kejadian dpt dilaksanakan lebih awal dan pihak berkuasa seperti Polis trafik dan PPJ dapat mengawal lalu lintas..

Tetapi kerana tidak ada tindakan awal
Kesesakan teruk berlaku 

Diharap pihak berkuasa dapat pertingkatkan perkhidmatan masing2

12 comments:

syawalsimpsons said...

mmg semua jalan keluar dari putrajaya sesak abis...aku nak sampai umah yg sekangkang kera pon amik masa 20 min...

AnneRaini said...

aku pulak balik umah ok je tp nmpklah jln tutup. husband je terlibat jem tp die naik motor so cepat jugak smpi.

lieyalatif said...

betul tu eima..semalam jem nak balik...lieya selmat laa sebab laluantak lalu situ ....kul 5 kuar opis, amik dayyan 5.30 dah sampai umah.... husben lieya lambat.... amik budak2 ni kat sekolah pun lambat ....

Yana MIB said...

polis mmg ler slowww buat keje..xleh harap dorg ni..tp bab saman cepat lak soh bayar..choii

ingt lg kes eksiden treler tepi sepital serdang thn lps..eksiden pukul 3-4 pm gitu...patutnya kejap je leh clearkan...tp pukul 7pm baru dorg alihkan lori tu...nyusahkan org..haihh~

eima said...

Kan kan yana....
Kang lelebih marah pulak....
Tah hape tah laki ai lalu kat tmpt kejadian smlm...ckp semua pakat dok kerumun lori tp x buat ape2...time tu br pukil 4 pm gitu...huhu

Kira Sakura said...

huishhh jenuh gitu. klu org nk ambik anak yg dekat2 rumah jenuh pengasuh dgn ank duk menunggu. tp betoi la klu blh kawal awal kenapa lmbt pulak tindakan hurmmm

Kesuma Angsana said...

Maaf lama x singgah ke sini. Tapi blog ni tetap di hati KA.. teruk juga tu !

εïзmummyHazaεïз said...

alamak ema kena conjunctivitis ye.. aduhai cepat2 ok ye.. MC tu best hehehe..

lori tu xboleh budget ketinggian tu..

Cik Puan Eka said...

semoga cepat sembuh ye kak.

Semalam rmai kengkawan yg keje area sana tersekat dalam jem ni lah

Diana Rashid said...

Benda tu pulak jadi time orang balik kerja..kan??sesak la jalan...

aizamia3 said...

Maklumat lambat disalurkan.. itu yang mengambil masa untuk menutup laluan berkenaan.

Kopiolimauice said...

makhaiii biar betul!