Wednesday, January 21, 2015

Mak Mana Tak Gembira Tengok Anak Berselera Makan

fresh update 
 alhamdulillah 

2-3 hari ni enPanjang agak free sebelah pagi 
so 7.00 pagi aku parked kereta di Car park Office
enPanjang pickup aku anak beranak 
sbb budak berdua tu walaupun tahu abah depa yang hantar ke skool 
tetap nak naik dengan mama diorg 
tah pepe .... manja betui .... anak mama sangat

so setiap pagi selepas antar abang Fahim ke Sekolah 
kami sarapan dulu 
sebelum hantar adek icha ke tadika

Alhamdulillah adek icha sangat berselera pada waktu pagi
aku gembira betui bila tengok anak makan berselera 
sebab Alisha ni jenis susah nak makan 
ade masa yang dia akan makan banyak 
dan ada masa langsung tak mau makan 
tapi sejak dok amal bagi Meal Shakes Shaklee setiap hari
dan Vita- Lea For Children Chewable Shaklee yang baru kembali berada di pasaran awal Januari 2015 yang lepas sejak hampir 2 tahun tak de stok di Malaysia
memang membantu Alisha kekal sihat dan jarang sangat sakit/demam dan kalau demam pun tak berlarutan lama  
sehari atau 2 hari inshaaAllah dah sihat 

ye la kalau nak harapkan alisha makan makanan seimbang dan cukup zat dari gaya pemakanan die memang tergolong dengan kanak-kanak kurang zat le jawabnya
sebagai ibu dan bapa semestinya kita dah berusaha untuk memberi yang terbaik untuk Anugerah dan Amanah Allah  ini kan ??
iaitu dari segi pemakanan, didikan, keperluan dan kasih sayang 
tapi kerana tabiat anak dan yang sememangnya memilih makanan 
memang sukar untuk kita ibu bapa ni nak berikan mereka  yang terbaik dari Piramid Makanan Seimbang dan tidak dibantu oleh apa-apa supplement makanan tambahan 
semua sedia maklum bahawa banyak lambakan pelbagai jenis supplement makanan tambahan di pasaran tapi terbukti SHAKLEE antara yang terbaik, selamat, mesra alam dan bebas bahan kimia 
dah lebih 50 tahun ia berada di Pasaran dunia

so Meal Shakes dan Vita Lea Children ni sangat-sangat membantu anak-anak aku kekal sihat dan membantu tambah zat-zat yang kurang dari gaya pemakanan yang tak seimbang mereka

berselera alisha makan nasi lemak bersambal ni 
cuma yang terlalu banyak sambal tu mama die yg tolong
alhamdulillah 2 bungkus pagi ni die makan 









size Vita-Lea For Children Chewable 
berwarna Ungu dengan perisa Anggur yang sedap  
yang light yellow tu adalah Vita-C Chewable Shaklee


kebetulannya Bulan Januari 2015 ni Promosi 
Vivix, Alfalfa Complex dan  Vita-Lea For Children Chewable Shaklee
memang kena sangat la 
haaa time ni la kita nak cuba dan dapatkan supplement yang terbaik untuk anak-anak kita
mungkin dulu ramai yang cakap anak saya tak minum susu 
so susah nak bagi meal shakes kat anak 
sekarang dah ada Vita- Lea For Children Chewable Shaklee yang memang sedap rasa macam gula-gula perisa anggur memang buat budak-budak nak makan vitamin ni macam gula-gula 
tapi jangan risau dengan penutup botol child safety lock ni memang boleh membantu dari anak-anak kita curi-curi makan senyap²
hanya 1 biji diperlukan untuk seorang kanak-kanak 
memang jimat dan tahan lama 
berbaloi dengan harga dan khasiatnya


perlukan info lebih lanjut pelbagai produk SHAKLEE eima sedia bantu 
boleh PM/Whatapps : 0129220376
FB Messenger : Noor izmaliza 

nak tahu bagaimana nak dapatkan harga lebih rendah dan promosi mai
PM/Whatapps segera 

13 comments:

MissNadia said...

wahh.. dua bungkus banyak tu. berselera sungguh dia makan

Daddy Ziyyad said...

Betul tu...
Sebab majority parents pening kepala dgn karenah anak2 yg tak mau makan atau memilih sangat/ cerewet makan ni..

Cuma jgn jadi macam sepupu saya dulu masa dia kecik...mak dia risau sebab selera kuat sangat! hahaha

Nad MamaZN said...

kemain lg alisha ye.. berselera sungguh!

LYAfrina said...

kalo fasya mmg susah la nk tgk mkn camni.. mkn 2-3 sudu pon dh syukur.. mmg susah sgt .. dia serba serbi x makan..

AnneRaini said...

betul tu..kalo tgk anak berselera makan mmg nikmat.. alhamdulillah anak sy sejak sekolah mmg kuat mkn.. penat agaknya gi sekolah.

aizamia3 said...

akak pulak terbalik.. dak Kakak berselera sungguh.. mengikut akak masa mengandungkan dia dulu lah tu..
tapi Alhamdulillah, dorang nak makan dari taknak langsung.

Kira Sakura said...

alhamdulilah berselera dia makan. macam mama saya selalu pesan. kalau anak tengah berselera makan jangan tegur kata "ehh banyak betoi ko makan" nanti takut selera dorg terbantut

syawalsimpsons said...

seronok alisha makan selera yee...syawal pon mula nampak selera makan dia sekarang ni

wahida said...

fuyyoo dua bungkus nasi lemak dia makan tu...caya lah...

anak aku si adik tu pun susah nak makan...berbeza dgn si abang, si abang tu dah mkn nasi, roti lagi...mungkin sbb abg penat kat sekolah..

MizzTina said...

sm la kak, tu klu dak danish mkn habis pastu menyengih, mmg hati kemain gumbira.. nt la, besar nt sy beli mende ni kt akak..

eima said...

@MizzTina
sila2 dik ... bg yang terbaik utk anak .... nak harapkan diorg mkn ..semua tak nak .... lagi besar lagi songel ... sayur jgn harap le nak mkan ...

.:MamaDhiaAdwa a.k.a Yana:. said...

banyak alisha makan yer..senang hati la mama die..

Cik JuE said...

seleranya...
betul mealshake tue buat tambah selera.. budak dua org nie pun sama seronok sangat tengok dia org makan