Friday, January 9, 2015

Pekena Nasi Kandar Masjid Kapitan Keling

kami terus menuju ke Pusat Bandar penang 
nak pekena Nasi Kandar dan beli Jeruk Madu Pak Ali

tanpa guna wave atau map 
kan baru lagi pergi september 2014 ari tu 
jalan masih ingat² lupa
tapi kami berjaya sampai di Parking KOMTAR 
tapi disebab miss communication dengan group lagi satu 
kami dok keluar masuk parking berbeza kat area penang road tu 
group lagi satu ..... keluarga adik ngan kakak enPanjang 
group kami ...family kecik kami, ateh, nenek dan atok 
sorang cakap kat Mydin penang road ...sorang lagi cakap kat nasi kandar kayu ...sorg lagi cakap IPD 
sorg lagi suruh tuju ke mydin ... last semua suruh tuju mydin ...dlm wave takde ke mydin ..google map pun ... org situ yg kami tanya pun tatau nk tunjuk mydin ....siap suruh pusing2... gilo betui la 
kan senang cakap kat penang road .... kami park kat komtar jalan kaki je ...
bazir masa sungguh ....hahhaha

plan asal nak pekena Nasi Kandar Line Clear kat Penang Road 
sbb dah fed up dok pusing-pusing tempat yang sama 

kami terus tukar plan 
cari Nasi Kandar lain 
Kami makan di 
Restoren Nasi Kandar Masjid Kapitan keling

Lokasi di Jalan Masjid Kapitan Keling 
bersebelahan dengan Masjid Kapitan Keling
tepi Restoren Nasi Kandar Beratur (dibuka jam 6.00pm, siang tak buka)




ahli makan hari itu 

enPanjang cakap ayam madu Restoren Haji Ali Langkawi lagi sedap 
org terakhir yang makan ... sbb die cari parking ....
jauh ..dan jauh jugak nak pi beli dan cari kupon parking ...kesian

waktu kami sampai tu tak ramai org beratur,
lepas kami sudah makan nak balik .. makin panjang dah 

Total harga makan hari tu untuk 13 orang makan 
RM120.00 +

ok la kot ek ... sbb ade yang amik udang, sotong ... ikan dan ayam ....

dari segi rasa ... boleh la 
not bad 
bab kebersihan kurang la 
 kulit ayam tu banyak bulu .... eeeuuuwww
fahim amik bahagian kepak ... ade bulu .... 


next time la nk try Nasi Kandar Line Clear tu 
ramai review debaboom .... 




11 comments:

juicy X said...

TAK PENAH TRY LAGI SINI...TP DAH KATA AYAM ADA BULU TUUUU, MALAS LA NAK TRY HEKHEKHEK

AnneRaini said...

aku dah jatuh cinta nasi kandar penang..haritu makan kat hameediyah, sedap weh...teringin nak pi penang lagi.

TeacherAzimah said...

Bila aku nak smpi pp ni ek huhuhu..

Diana Rashid said...

sedap ke??heheh..saya dok penang ni memang tak makan nasik kandar yang owner nya mamak..kalau melayu kita ni baru saya masuk makan..

Nadratul Syazwana said...

Nad pernah makan sekali katsini time 2012! Haha lama sgt dah kan tapi memang ramai orang and sedap :)

Puan Kutu said...

seronoknya jalan penang,makan ramai2 meriah sungguh.makanan nasi kandar tu je la bab kebersihan tu kureng kan

Kopiolimauice said...

huih lapar plak tgok ramai gak org mkn situ ek

Daddy Ziyyad said...

Kulit ayam ada bulu??

Failed!

MizzTina said...

erkkk..klu sy mmg dh rejek xnk mkn dh..


selalu mkn nasi kandar yg kt nilai tu je..

hainom OKje said...

Okje pernah makan Nasi Kandar line clear Eima.... cer cari Hainomokje Line Clear ada entri pasal ni. Pendapat okje bolehlah .... sedap sangat tu tak delah...tp mmg kebersihan kuranglah ....

ros_reeza said...

Tak pernah try makan nasi kandar kat penang.. Selalu makan kat kedah je, bila Ros balik kampung