Tuesday, January 27, 2015

Skodeng Remaja Beromen di PD | Mandi Laut lagi

stop kejap cerita zon selatan sbb nak beri peluang nak nk up entry hari sabtu lepas kami

24/01/2015

hari sabtu lepas enPanjang plan nak bawa anak-anak die mandi laut 
memasing penat kan bersekolah pagi petang 
bagi diorg release sikit la, hepi sikit reward kat diorg

seawal 4.00 am aku dah bangun sediakan semuanya 
complete siap kemas rumah sekali 

pukul 7.00 am kami gerak dari putrajaya ke PD 
lalu jalan Sepang -Lukut 
lebih dekat dan jimat tol 
tak sampai sejam sampai 

kali ni kami ke Teluk Kemang 
malas nak pi Pantai batu 7 tu 
kat sini lagi selesa, tempat mandi besar cantik dan bersih berbaloi dengan bayaran RM1.00 tu

sampai-sampai je terus budak berdua ni terjun dalam air 
life guard of coz la abah depa
mama dok bawah khemah je 


kemain hepi dapat main pasir

sekarang ni dah buat pembahagian kawasan 
Kawasan Renang 
Kawasan Laluan Bot
ok la lebih selamat
kalau tak situ la jet ski dok main lap
situ banana bot nak lempar orang 
kan banyak kes  kena langgar jet ski la ... bot la....

ni diorg tgh mandi di kawasan yg dikhaskan 

langgar peraturan ... nampak tu bot lalu situ 
orang tu tarik je bot dari belah sana ke situ ... hahaha

pukul 4.00 am aku dah bangun sediakan nasi lemak dan frozen food sikit nak buat bekal picnic
ini pertama kali okey selalunya kami sarapan siap2 sebelum ke pantai
tapi aku rasa cam ni lagi besh .... 
main2 air ...anak2 rasa lapar mai kat mama makan ... pastu main air lagi ....

Nasi Lemak Telur Rebus 
tapi telur xdak dlm gambar

Frozen Food 
Ayam, Popcorn ayamas, hot dog

budak lapar 

budak masam sbb marah die nak makan mama suruh amik gambar dulu

my enPanjang the Life Guard on That Day

round ke berapa tatau la ...asal lapar naik atas 

oh ya kami sewa khemah/kanopi ari tu 
RM25.00
ada letak RM40.00 humaaaiihhh mahal bebenor
tanya orang lain dpt RM25.00
ada lagi kot lagi murah kena rajin bertanya la


sambung main air lagi sampai sunburn 


haaaiii laaa anak muda
berbulu mata aku yang achik² suku umur  ni 
orang tengah beriadah korang tengah berair dalam air
heeeeeeeeeee


jom zoom sikit 
holaa holaaa manja aihhh 
rabun mata mokcik adik oi


awal² pagi dah meraba-raba dalam air 
syok ehhh .... 
malu aku nengok nye ... tapi diorg ni tak malu la plak 
nak kata laki bini takan kot ... hihi 
muda lagi gayanya ... belasan tahun....

dalam pukul 10.30 am gitu 
stop main air ...bersihkan budak² ni 
nak bawa diorg naik keta kuda

Harga 
dewasa RM15
Kanak-kanak RM10

alisha free  

cari keunikan kuda ini 
cer teka jantan ke betina


tapi kesian plak aku tengok kuda-kuda ni 
gaya macam tak berdaya tak terurus
tak bersemangat 
tak cukup makan 
kaki sakit 
ladam kuda dah tercabut 
ladam dah tercabut tapi tuan die tak pasang balik ... kesian mesti sakit kaki die, tgk tapak kaki pun byk pecah2 dah 
 
ikutkan hati tak sanggup kot nak naik ... cam seksakan kuda tu je 
tapi sebab anak-anak beria nak 
terpaksa la 
 

alisha tengah ajuk muka kuda 
yang masam sangat ... nampak sangat cam bibir menjuih 


lepas naik kereta kuda 
berenti sat kat gerai2 kat tepi laut nak cari kudapan 
nantikan cerita dalam entry lain,  aku naik hantu dan kena sawan gila khinzir dengan satu kedai ni 
hahahhaha 



22 comments:

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Bestnya!!!! happening jugak kat situ yer..siap ada kuda lagi tuh.,btw yg aksi free tue tutup mata jer..bukan kena ketumbit ja nnti..hahaha

AnneRaini said...

amboi sempat lg tu skodeng... budak melayu ke tu? memalukan sungguh.

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam ima,
aloloooooooooo
noemi alesya :)

syawalsimpsons said...

yang best pasai ko...ko mmg sempat kalo hal2 gini...kepochi mmg geng la ngan aku..hahahhahah....tak pasai2 kena zoom ye couple ni

nuyui a.k.a miss YUI said...

Mana tau laki bini sah tu. Hehehehe..
lalalalla..mcm2 skg

Nad MamaZN said...

melayu ke tu? sempat je ye eima, hehe..
ye la dah depan mata ye ;)
salute la eima, 4pg dah bgn settlekan sume

TeacherAzimah said...

ko blh jadi mamarazzi gini iema hahaha
eh budak pompuan tu pakai tudung kan?
adehhhh aduhai...sedih tgk anak2 zaman sekarang. moga tak terjadi pada anak2 kita insyaallah

εïзmummyHazaεïз said...

aduhhh malu tgk. dah la dekat dengan budak2 mandi. Ngeng sungguh...

MizzTina said...

naik antu?? gila khinzir?? cepat kak, nk bc..hahaha

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said...

hamboii takut entry.. :p

.:MamaDhiaAdwa a.k.a Yana:. said...

sonoknyer gi berkelah..

Sham said...

Hish xsenonoh betui...!tp piknik cenggini ngan family mmg besh...kan...

Najib Ariyan said...

ishhhh berani betul beromen dekat ngan orang gitu... nak beromen gi lah tetengah laut sana... orang tak nampak... yg nampak ikan jerung tu...

kesian kuda tu... saya tak pernah naik kuda sebab takut terjatuh macam kes Christopher Reeves tu...

Diana Rashid said...

Ada setenagh tenpat kanopi tu akan mahal time orang ramai macam cuti sekolah ke..tapi kalau 40 tu mahal sangt la..nak pakai bebrapa jam je pun..bukan bawak balik..hehe..

yang dok beromen kat dalam air tu,datang hantu air tarik dua2 tenggelam baru ada akai..ish..

LYAfrina said...

mmg cantik n bersih je pntai dia..

eyh..kna baya rm1 ke mndi pntai??/
ke lya x paham ni?? kna baca smula..

Kira Sakura said...

bagus lah dorg dah buat sempadan kan kita nak lepas anak kecik mandi pun tak risau sangat

hainom OKje said...

Alolo comeynya Alisha.....
Okje jarang berpiknik gitu Eima. selalunya makan jer kat kedai haha..... nama nak bangun 4 pagi mmg lain tahun. Rajin awak yer Eima....

Ohhh mahal jugak kanopy tu ek.....

eima said...

@LYAfrina
bukan mandi laut kena bayar lya...tp tempat mandi ...bilik air ... utk bilas badan lepas mandi laut tu .... hehehe

Puan Kutu said...

Ohh bestnya Mandi laut.dua Kali sampai sini tapi tak pernah Mandi.anak laki lagi excited mandi swimming pool.haha..

Tak tau plak Ada kuda bley baik.best jugak lain kali pegi sy pun nak naik kudalah pulak. Hehe

Lynn Damya said...

Salam, adoi byk aku nak komen kat entry ni, tp dh lupe :

1. kesian gilaaaaaaa kuda tu!!! :'( wuwuwu..jahat tuan dia xpasang ladamnye semula..kan berat tunggangan dia..wuwu

2. inilah namanya akhir zaman. tengah2 camtu pun boleh layan, mana pergi rasa malu entah..hmm :(

3. takutnya kalau tengah2 mandi or main pasir, tetiba kena langgar dgn jet ski..erkk!!!

datu rahmat said...

Ko sbnrnye lyn nk jtuhkn pd

syahmi mehat said...

Org beromen pun qo nk masuk dlm blog.... Qo nie memang betina sundal kan.... Dengan laki qo x dpat.... Nk horny sgat.... Qo nie pompuan jalang... Qo pegi klinik mane nie klinik haiwan..... Patut meroyang je.... Bohsiah celup.... Bukak lah tudung qo 2... X gunew qo smbahyang tonggag tonggek...... Klau perangai qo... Macam gampang