Thursday, January 29, 2015

Tahun 2015 Permulaan Kehidupan Baharu

nak kata ia berita menggembirakan 
for me is Yes
but for the Future 
maybe my new life is beginning to change 
not a little but maybe bigger than i can imagine 

for now i'm really glads that my boss love & appreciate me(as a his PA not more than that)
he got a promotion so he'll bring me along
so TQ my dearest boss
i'll keep it up !!

even little worries comes, what happens next when my boss retirement
what if the next boss bring his/her PA also 
i'll not stay in the current position permanently mean forever
so bertabah la ketika perkara itu terjadi 

tahun ini adalah tahun ke 11 aku bekerja sejak lantikan pertama
bayangkan perasaan aku perlu tinggalkan semua yang aku bina selama ni 
jalinan siratulrahim 
ilmu & pengetahuan tinggi tempat kerja skrg - 11 tahun kan 
my Shaklee Customer, harap diorg tetap cari aku walaupun aku blok lain nanti
so kena mula dari 0 balik 

aku ni jenis yang suka berfikir terlalu jauh 
sampai perkara yang sepatutnya menyeronokkan jadi worse 



19 comments:

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said...

wei... aku dah 3 kali tukar opis dahh... best! kawan bertambahhhhh

Nad MamaZN said...

in shaa Allah..
yg baik-baik aja utk eima..

syawalsimpsons said...

ko tukaq blok mana lak eima....

Nieyl said...

InsyaÁllah semua nya baik2 saje....

ruziyatul mona Adzibi said...

insyaallah ..dont worry.. hehe.. sama ja mana2 tempat keja pon .. u can do it ;)

Kopiolimauice said...

yakin! pasti semuanya bejalan lancar ;)

nuyui a.k.a miss YUI said...

Smoga bjaya kak walau kat mana pun..

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Semoga berjaya di tempat baru nanti..=D

mamaarifakeem said...

Baru nak feel speaking london, half way la pulak...hihi...
Syabas n tahniah.. in sha Allah..moga dipermudahkan segala urusan kamu ye.... amin...

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam eima,
semoga segala dipermudahkan
AMIN

Daddy Ziyyad said...

hidup ini memang sebenarnya satu ujian, tiada yang pasti & guaranteed :) Yg penting, cara kita menjalani ujian tu

AnneRaini said...

good fo u.. tp nak tanya kalau die bawa pa sendiri then pa sblm ni jadi apa?

Diana Rashid said...

tak pe la..percaya rezeki ada dimana2..:)

nurbijen said...

Don't think so much....
Just go with the flow and enjoy the journey...
Allah will ease everything.... Insya Allah :)
All the best dear with new environment :)

Puan Kutu said...

Jangan fikir banyak sang at..biaq la thing goes ikut flow..insyaallah rezeki Allah dah tulis..gud luck ditempat baru

Najib Ariyan said...

boleh juga fikir jauh tapi pikirlah yg positif bukan yg negatif.... buat plan A dan plan B lah... kalau boss nak retire kan... bincanglah dengan dia.. mungkin dia akan kenalan yg boleh ambil u bekerja... dan dia akan rekomenkan... so why not... have to open your mouth

Lynn Damya said...

Salam, hmm dua ayat last kak kat bawah tu, aku rase sesuai jugak utk diri aku sbb aku rase, aku pun camtu gak..huhu :p

ros_reeza said...

tahniah yer.. nampaknya Boss akak dah letakkan kepercayaan kepada akak :)

LYAfrina said...

insyallah...
itulah y terbaik...
moga semuanya bjln lancar..amin