Wednesday, January 7, 2015

Tempat Menarik di Langkawi | Langkawi Wildlife Park

22/12/2014

walaupun kami dah penah masuk ke Langkawi Wildlife Park tahun lepas
tapi kali ni masuk lagi 

budak-budak kan suka kan haiwan 
takan asek nk ikut mak pak atok nenek mak sedara shopping je kan 
untuk diorang pun kena ada juga 
baru la adil 

Harga Tiket :
Dewasa RM15.00
Kanak-kanak : RM 10

nak dapatkan harga tiket MURAH ke Langkawi Wildlife Park
sila tunjuk kad Pekerja anda
hanya untuk Pekerja Kerajaan je tau 
20% Diskaun

tahun ni tak sama cam tahun lepas 
ade sedikit perubahan 

contoh gerai jual makanan haiwan dah berubah tempat 
dok depan kaunter 
dulu kat dalam lepas entarance
sangkar buaya pun dah berubah dok kat  belah luar sebelah ostrich 

taman arnab pun dah bersimen 
nampak lebih bersih dan sesuai dengan musim hujan ni 
tak lecak dan becak 
aku suka sbb tak kotor kasut aku terpijak taik air arnab yang lembik dok atas atas yang basah 

aku suka tempat yang lakukan perubahan untuk sesuatu lebih baik dan upgrade perkhidmatan diorg 
ini adalah kali ketiga kami masuk ke sini 
waktu kali pertama tu kita  pusing-pusing sendiri-sendiri
tahun lepas dah ade pekerja yang buat animal show dan hulur-hulur makanan free untuk kita bg pada haiwan dan bercerita mengenai salasilah haiwan tu .....
tahun ni perubahan yang lebih baik cam yang aku nyatakan  di atas 





kijang jantan nama hero kot ..lupa plak nama die 
tahun lepas dia ni dikawenkan dengan kambing 
tapi tak berjaya sbb lain DNA 
harap2 ada la kijang betina nanti di sini 
tidak la kijang jantan ni dimengawankan dengan kambing betina lagi  
pekerja kat sini yang cerita dengan aku tahun lepas
tapi tahun ni aku tanya mana anak kijang tu ...die ckp tak berjaya
gelak die kat aku sbb tiap2 tahun masuk ke sini 

Bunny World Yang dah berubah rupa
lebih bersih dan tidak bebau busuk dan hancing spt tahun-tahun lepas



wajar datang lagi tak .... HARUSLAH
sebab haiwan yang banyak 
boleh feed haiwan
harga murah siap ada government rate
tempat yang luas dan bersih 
ade animal show
pekerja yang sporting dan ramah 


9 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

Bestnya... bila nth dpt p

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said...

hari tu pon singgah sini. last pegi masa hadif umur setahun tu. huhuhu

Chekgu Azrine said...

Ai is jeles sbb blm pnh smpi langkawi..sobs

Daddy Ziyyad said...

nampak sangat saya ketinggalan keretapi..hahaha..tak pernah tau pun ada wildlife park kat Langkawi..selama ni tau ada GeoPark tu aja

nurbijen said...

Saya pun suka pegi zoo... Teringat lagi kena gelakkan dek kwn2 sbb ajak pegi zoo... Hahaha, skrang pegi zoo dgn alasan bwk anak... Padahal sy pun suka tgk binatang mcm2 ni :)

Puan Kutu said...

beberapa kali dh pegi langkawi tak pernah smp sini lagi..lain kali pi kena ingat kad pekerja la ekk.dpt harga murah..murah berapa sen tu?hehe

Nieyl said...

kalau ada anak2..tempat nie wajib pergi..:)

hainom OKje said...

Betul tu Eima budak budak mmg suka...Sama jer ngan anak OKje yg bongsu tu tapi kalau OKje malaslah pulak hihi...

LydSunshine said...

Kalau saya nak pergi langkawi nanti, kena study blog eima ni betul2. Baru la tak tertinggal nak pergi tempat2 best. Kalo saya pun rasanya suka sgt kalo dpt pergi tempat2 yg ada haiwan mcm ni. Sesuai utk kami sekeluarga.