Tuesday, January 20, 2015

Tempat Menarik di Penang | Penang Butterfly Farm

25/12/2014

ni adalah tempat terakhir sebelum kami bertolak balik 
disebabkan Penang Butterfly Farm ni berdekatan dengan Banglo TNB Batu Feringghi 
sebelum balik tu kami singgah dulu 

Harga Tiket Penang Butterfly Farm :
RM18 (dewasa)
RM10 (kanak-kanak)
sila tunjuk ic untuk dapatkan harga di atas


nampak dari luar cam besar 
tapi kecik je 
ok la 
lagi best kat Butterly Farm Cameron Highlands  sbb murah harga tiket RM 2.00
dan butterfly banyak tapi spesis sama je la giant butterfly hitam hijau tu je

kat sini  ade macam-macam spesis 
yang kecik2 comey ...
putih, kuning, pink, belang2, warna warni, biru dan banyak lagi la
cuma tak banyak 
lagi satu boleh cari hidden insect yang suka menyamar 
yang ni mencabar sikit 
 

icha penggeli dengan serangga kecil 

budak yang happy 




 bila tengok ulat ni teringat Ranau Sabah 
waktu kami mendaki ke Canopy Walk Ranau
sepanjang denai tu nampak ulat gonggok besar ni 
cam comey je

dalam Penang Butterfly Farm ni ada outdoor dan indoor 
outdoor taman rama-rama dan indoor banyak pameran haiwan eksotik diawet dan hidup
macam kala jengking, spesis katak, mentadak, labah-labah dan lain




tamat sudah perjalanan kami ke utara 
dan esoknya bermula perjalanan kami ke selatan pulak 

16 comments:

tenku butang said...

tak pernah sampai lagi ke sini.. teringin nak pi

Kopiolimauice said...

utk ank2 bagus dlm proses pembelajaran melawat smbil belajar

AnneRaini said...

agak pricey harga tiket tu... pernah masuk yg kat melaka je sbb husband xsuka setkt tgk rama2 je..haha

wahida said...

umakaiii, mahalnya tiket nak tengok rama2!

syawalsimpsons said...

adoi lama sungguh tak jejak kaki kat sini..last aku G tahun 2005...mmmm...hampir 10 tahun....ni G umah akak aku, lepak je la kat umah dia x jalan mana pon

Kira Sakura said...

teringat masa pegi dekat melaka ritu. anak sedara siap sembur perfume kat tangan dia. tapi memang rama2 datang hinggap pun

nuyui a.k.a miss YUI said...

Leh thn gk hrg.. tp sekali sekala tkpela. Hehe

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam eima,
waaaaaaaaaaaa...
iols yang dok penang ni pun dok tak pi lagi butterfly farm ni he3
nampak macam best kan3
pa pun salam perkenalan yer
kalo sudi jemputla singgah & join blog iols jugak yer:)

MizzTina said...

last tgk rerama, kt CH dl..pastu mcm xberkenan.. kehkehkeh..

Diana Rashid said...

kami tak pernah masuk sini..gara2 anak saya yang takut pada serangga...rama2 masuk rumah pun menangis macam nampak hantu..huhu

nurbijen said...

pernah sampai sekali kat butterfly farm ni 11 tahun lepas... hehhee

NzA said...

mesti kanak2 rebina seronok sgt2 tu.

Aty_Fared said...

aku suka gi penang... ritu kalau tak naik cameron.. aku nak gi penang lagi.. heheh

Puan Kutu said...

Belum pernah sampai sini walaupun org Penang.hehe

LYAfrina said...

pernah sampai masa zaman sekolah dulu..

MissNadia said...

bestnya.. dekat dengan alam :D