Wednesday, February 4, 2015

Bercuti Ke Zon Selatan | SIngapore

kami bertolak dari JB ke Singapore lebih kurang jam 10.00 am 
almabat sikit sebab last minute deal dengan Rosmanizah dari Arissa Trading untuk beli tiket online USS, Singapore

mula tu ingat nak beli kat kaunter je la 
malas la nak deals dengan orang nak beli tiket online bagai 
tapi tah cam ne tah aku pi googles tengah malam sebelum tu 
dan ber Whatapps dengan kak ros tu 

pagi tu lambat sikit sbb dok deal dengan runner kak ros
 
 ni la runner Tiket USS online 
harga lebih murah dari beli di kaunter tiket USS
murah RM40-50 jugak la

senangnya beli tiket dengan runner ni sbb boleh dapat borang border pass singapore ni 
tak perlu nak ke CIQ amik 
jimat masa


dalam imigresen Malaysia


menuju ke woodland, singapore di atas Tambak Johor

1st Clearance, woodland
punya la lama time ni 
amik masa lebih kurang hampir 3 jam dari tambak johor hingga ke Woodland ni 
keta banyak ....huhu

2nd clearance
tgh cek keta, ada masalah sikit, kereta sewa kan 
penyewa sebelum ni tak bayar saman hampir SGD4000
takan kite plak nak bayar ... huhuhu

Sentosa Island 
akhirnya dapat settle 
tapi jangan tanya cam ne laki aku ngan adik ipar aku buat 
hahahaha

next entry la plak .... ni pun berejam nk taip
banyak betui halangannya 

nanti aku cerita dengan sape aku beli tiket online USS dan harganya



12 comments:

nurbijen said...

Baru tahu boleh beli tiket dgn runner.... waiting for next entry :)

Chekgu Azrine said...

Bestnya dia dh smpi USS...

Diana Rashid said...

Murah banyak tu kalau sampai beza $40-$50..nanti citer ye..

nuyui a.k.a miss YUI said...

Byk gak.leh jimat beli tiket dgn runner. Nnti.story ea

Puan Kutu said...

Ohh boleh ye beli tiket dengan runner.

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said...

aku dulu pon beli dgn romanizah ni kot. lupa sudah.. tapi tru emel jer. dia sent kat emel tiket tu

MizzTina said...

mmg jenuh nk lepaskan tambak johor ke woodland tu.. hazab..

Kopiolimauice said...

huih jenuh gak tu smpi 3jam tgok pon bnyk keta jem ramai yg nk cuti2 singapore ;)

Aty_Fared said...

aku ni dari hari ke sehari nak pergi uss ni.. last2 dah pregnan ni tak dapat lah nak pergi.. tunggu lah anak aku tu besar gamak nya.. huhu

ros_reeza said...

3 jam tu kak... Berpeluh menunggu..

hainom OKje said...

Dah terjawab kat sini persoalan okje....Ohh oklah tu kurang Rm40 - Rm50....banyak jugak tu Eima.

LYAfrina said...

bestnyer..dh smpai USS