Wednesday, February 11, 2015

JANIN Baby di Belakang Rumah Aku

2-3 minggu lepas 
cam biasa balik tengahari nak siapkan fahim ke KAFA 
aku mesti ke belakang rumah nk jirus pokok karapole
kesian dah layu .... panas dah la dok dalam plasti nusery aku tak pindah² kan lagi ke tanah 
haaaaaa korang tau ke pokok karapole tu pokok ape ??
orangh utara pasti tau 

ok berbalik pada cerita sedih tengahari tu 
time nk jirus pokok tu terkejut aku tgk ade janin kat belakang rumah aku
siap bertali pusat lagi 
beruri 
comel dan dan sempurna bentuknya
sape la punya kerja ni 
jantan durjana dah buntingkan ko tak mo bertanggungjawab pulak

sedih sangat ..... wu wu wu wu wu wu wuuuu




































































aku dah separa blur kan gambar ni 
takut korang pengsan plak kan 

 ni la die JANIN ANAK KUCING

kucing mana tah terkeguguran kat belakang rumah aku 
sekor je pun 
kucing kan paling sikit die bunting 3 ekor paling banyak 8 ekor
tah ape la nasib lagi anak-anak die dan ibu kucing tu kan 
agak² ibu tu selamat tak 

SUSPEK Tukang Membunting Si Betina tu ade 3 ekor si kucing oren miang 
ade yg ekor gebu ade yang ekor kontot ade yg cam jaguh taman 
 


oh ye big clap utk enPanjang sebab tolong selesaikan urusan pengkebumian
eh enPanjang kebumikan ke .... aku tak pasti malas nak tanya banyak takut kena marah ... hahahha
sbb aku cuma SMS je suruh selesaikan mende kat belakang rumah tu ...hohoho




selingan sikit 
flashback 14 years ago ......
kucing betina aku si jenny seksi ...mati 4-5 jam selesai berjaya beranak 
anak-anak die dapat survive dlm 3 hari sebelum semua mati 
maybe kesejukan dan tak dpt bf kot 
aku bg fresh milk dutch lady je ..... mana la aku tau nak buat ape kan 
zaman tu internet pun tak glemer nak guna kena pi Cyber Cafe
mana nak cari info 

ni nak tambah sikit lagi time tu aku jd mak bidan Jenny tolong tarik keluar anak die 
cam sangkut ...maybe songsang dan jenny dah tak de tenaga kot .... maybe jugak die mati sbb tumpah darah 
time aku jumpa die bawah keta .... bontot die penuh dengan darah ... wuwuwuwu ....sedihnya

26 comments:

CKSabihah Bee said...

alahai chiannye!!

syawalsimpsons said...

tajuk ko mmg bikin la....aku tau pokok karapole...yeeee.....dolu pengasuh aku kat kedah, rajin suruh aku petik, sebab dia nak buat daun tu buat masak....sedeynya kucing tu....sian dia

LydSunshine said...

Adui, seramnya pengalaman jadi bidan kucing. Tapi pengalaman tu seronok utk dikenang.

Saspen je tadi ingatkan janin bayi manusia. Baru je rasa nak marah dan rasa nak tumpang nangis. Tapi janin kucing pun sedih jugak la. Sbb saya sayang kucing.

Chekgu Azrine said...

alahai..kesiannya...nasib tak mengandung kan sis...uhuk...bkn apa kang terkejut ssh jugak

Dhiera nadhirah said...

pokok karapole ni pokok apa?

mati2 ingat janin bayi.

Kopiolimauice said...

huiiihh igt kan janin bb manusia tanjat nk tgok tadiii rupanya ank kucin ;)

Kira Sakura said...

adoiiiiii buat suspen aje hihihihi

tapi memang sedih kalau tengok kucing yg kita bela mati depan mata. saya aritu bela ikan. ikan mati mata kena makan dengan ikan lain pun saya murung seminggu huuuukkkk

Nad MamaZN said...

karapole tu daun kari pulai ke?

eima said...

@Nad MamaZN

daun kari le ... takd e pulainye ... india panggil panggil karapole tok aku ckp hehehe

eima said...

@Dhiera nadhirah

daun kari dik

Nooriah Abdullah said...

suspennnn ingatkan janin manusia hehee, kalau kucing tu biasa jugak kat umah kaknoor sbb banyak bela kucing

Aty_Fared said...

alahai ko ni pon kan.... tak hagak2 letak tajuk.. aku dah pikir.. mesti kes ko ni masuk berite tapi aku tak tengok..sekali janin kucen..ceehhh.. tapi sian gak lah tengok bersepah cgitu.. alhamdulillah ko tolong uruskan..

AnneRaini said...

nasib baik ko blurkan..aku benda2 gini xleh tgk..ngeri..

MizzTina said...

adusss,siannya anak kucen tu..

nuyui a.k.a miss YUI said...

Dh agak psl meow.. kesiannya tgk.

wahida said...

weiii...sedihnya baca citer ko ni...
kesian kucing tu mati beranak...adoi...aku tak dapat bayangkan...
dah la ko yang jadi bidan...mesti sedih sangat kan...huhu...

LYAfrina said...

alahai..lemah jntung..
mulanya lya ingt janin baby betol2 punya.. haha..

tp walaupon janin kucing..ttp rsa kesian.. kucing mcm manusia,.. blh kguguran jugak..

TeacherAzimah said...

Phewwwwwww! Berjaya ko kenakan readers ya iema hahahaha

nurbijen said...

sedih pula baca kisahh si jenny...

εïзmummyHazaεïз said...

Aduiiii.. Terkujat ai.

Kesian kushen tu..

Azizah Green Line said...

alaaa..siannyaa...

Puan Kutu said...

Pokok karapole pokok Kari.org utara klu tatau mau kena sekeh.haha

Kesian.ngeri jugak tgok..binatang pun laak dpt pengkebumian macam manusia juga.

Well done in pajang...

Well done jugak sebab dah jadi mak bidan 14taun dulu.hee

Puteri Beribiru said...

terkejut oke..!! ingat janin ape tadiii.. kalau janin manusia dah fofular dah awak jadi saksi kejadian lepas tu masuk paper,,haha

kesiannya janin tu..kesian jugakkkk kat omak eh..tak dayo nak uruskan sendiri pengkebumian tu..hiks

.:MamaDhiaAdwa a.k.a Yana:. said...

suspen jer tajuk ko..

karapole tu pokok kari kan??
Hubby yg ajar..kalo tak aku pun tak tau ape karapole tu..

ch@ said...

ooo sungguh sain namanya. pokok kari rupanya. hehe.
sian kucing tu, bagus ada orang penyayang mcm ko mek. anak2 aku termasuk suami aku pun sayangkan kucing. aku? okok je. sbb aku alah ngn bulunya.

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam eima,
ish3
uols ni
memati iols ingat janin manusia hokeyh
ka bai :P