Tuesday, February 10, 2015

Johor Premium Outlet Kami Terjah

lebih kurang jam 9.00 pm kami gerak dari Sentosa Island 
pusing-pusing bandar, Singapore
aku tak tau kat mana kami pergi 
buta jalan kekdahnya


pi makan dulu kat restoren mamak 
tapi aku tak turun sebab Alisha tido 
kesian la nak kejutkan die 
enPanjang just tapaukan je untuk aku 


semua jenis makanan bergoreng enPanjang cakap warna oren 
nasi goreng oren
megi goreng oren 
mee goreng pun oren


mee goreng aku pun oren jugak 
rasa boleh la ... Malaysian Foods lagi sedap 

 lepas makan
kami mencari hotel sekitar singapore 
kebanyakan penuh pada hari tu 
weekend ....hari sabtu plak tu 

ade le jumpa 1 budget hotel ni 
tapi bilik kecik sangat ... harga Standard room SGD150 
bilik dah la kecik .... toiletries x provide 
naik tangga plak .... level 3 ...
kira-kira lebih kurang RM400 sebilik dengan bilik cam tu 
 fuhh tak jadi la nak stay kat singapore 

dah pukul 10.00 malam dah time tu 
redah jugak balik JB 
fuhh JB pun penuh jugak 
lajak ke skudai 

lebih kurang hotel yang kami walk in dan call 
aku rasa dalam 12-13 buah kot 
yang walk in mmg semua penuh 
time cuti sekolah & weekend 
skudai antara hot spot sbb ramai stay kat situ 
kalau ke Legoland
tambahan pulak dekat dengan Aeon, Giant, & Tesco 

dari hotel 4 bintang sampai ke budget penuh ... huhu
sebab dah malam sangat dah
mmg pasrah nak tido dalam kereta dah 
lebih kurang pukul 12.00 tengah malam 
biras aku berjaya dapat 2 bilik kosong hotel bajet di Pulai 
fuhhh mmg mencabar betui la tengah2 malam still tak dapat nk rehat 
pheeewww

harga aku tatau ..sbb aku tak deal 
mood nk amik gambar pun takde dah 
yang dalam kepala 
nk baring je 
walaupun bilik bau rokok kuat sangat .... bertabahlah 
ini je yang ade 

esok pagi-pagi kami bangun 
dalam pukul 7.00 am dah tercegat kat depan lobi nak gerak balik dan nak singgah JPO


sebab sampai pun banyak kedai tak buka lagi 
pukul 9.30 am dah tercegat kat sini 
aku sewakan troli ni untuk alisha 
mama malas nak berdukung 

dengan kadar
Deposit RM100 dan Sewaan RM30
total RM130
lepas pulang boleh dapat balik deposit dengan syarat sila simpan resit
sewaan sepanjang jari dari 10.00 am - 10.00 pm


tugas menolak Adek harus la abang 
nasib baik ade abang 
pi mana2 pun die yang dok tolak stroller adek 
siap paksa mama beli air 100+ kat mesin utk adek die
so brotherly la abang Fahim ni 

si Fahim ni bila kite cakap .... lebih2 die caring sangat kat adek 
mesti tetiba die cakap icha bushuk ... sape sayang die ...hahaha 
alah mama tengok mata si fahim cara die tgk adek die pun dah tau dah 
takat mana kasih die tu


berenti rehat ...

tah berape kali berenti tatau la 

kami sini cuma kat 1 butik je aku masuk 
yang lain kami jalan-jalan kat belah luar je 
tak mampu woi  tgk jenama mahai2
enPanjang je lebih sikit die masuk 
mencari barang sukan die tu 

oh ye aku tukar baki duit SGD tu di Maybank JPO ni la 
ok la kot kami jual 1SGD bersamaan RM2.58
kami beli 1 SGD bersamaan RM2.65
rugi tak banyak sangat la RM0.07 
ok la kot 
dapat la dalam RM700++ lagi 
menyesal pulak tukar banyak2
tapi tak guna pun ...siap rugi lagi tu 

kami sekejap je shopping sbb tak de beli pepe pun kan 
menunggu FIL, MIL, BIL + Wife die menyoppin nk ke Turkey hari rabu ni
puas jugak la kami  menunggu 
pukul 2.00 pm cam tu kami gerak balik ke KL 
tamat sudah percutian ke Zon Selatan ni 
ade lagi entry cerita Januari 2015 akan menyusul 
bawa anak-anak ke Theme Park dalam Malaysia pulak 
ganti yang kat USS yang tak dpt main banyak tu 


tips mudah di sini 
sila book hotel lebih awal sama ada di Johor atau Singapore dengan lebih awal 
untuk mengelak kes seperti kami 
hotel fully booked either Singapore atau pun di Johor semasa peak sesasons

Siri Percutian Akhir Tahun 2014


fuh abis dah... hampir sebulan nak aku selesai...dasar pemalas betui

18 comments:

syawalsimpsons said...

seronok jalan2 ni...aku last G JPO ni 2012...

Nad MamaZN said...

perghhh
lenkali mmg kene book otel awal2 la..
nak nak ada anak kecik kan..

Chekgu Azrine said...

belum pernah sampai lagi JPO...sobsss

Kopiolimauice said...

klu weekend mmng susah nk dpt bilik kosong lagi2 walk in ..

AnneRaini said...

samela kita..gi jpo tak tau nk beli apa..

Nieyl said...

Mmg ada niat nak ke JPO nie..
tapi masih lg x berkesempatan...

lieyalatif said...

ishh dpt bygkan mase pusing2 cari hotel tu....tgk plak dah tengan malam gitu dgn letihnyer...mmg second option tdo dlm keter atau cari masjid yg besar.....tapi mujur ade rezeki.....

lieya penah gi jpo 2-3 kali jugak tapi tu laa takde ape yg menarik pada lieya...tapi levis okey sebab murah n byk gak pilihan....lagi satu kedai clarks...murah2 gak heheheeh

Nur Inani said...

wahhh seronoknyaa jalan jalan cari makan. hehehe

hainom OKje said...

Yelah....dah musim cuti katanya mmg full houselah yek hotel. Yg penting seronok Eima.....benda benda kecik gitu kira tutup sebelah mata jerlah ...

Okje pernah gak gi JPO tu....tak menyopping pun setakat tengok tengok jerlah...hihi...

wahida said...

aku ni lagi lah nok...tak pernah sampai pun lagi JPO tu...tapi aku ni bukan kaki shopping, so, takde la frust sgt tak dpt pi JPO tu...

ya allah, kesian ko nok, nyaris tak dpt hotel...dapat hotel, bilik bau rokok pulak tu...adeh...
paling kesian kat anak2 lah...takpelah, janji ada jugak tempat nak tidur...

Ibu Lala said...

Dah lama x pegi JPO. Setakat cuci mata boleh la. Kalau asik soping bw duit juta juta pun beh habis

nuyui a.k.a miss YUI said...

Xpnh smpai situ.. huhu..

Sham said...

Moral dia:kalau nk g singapore sila sediakan rm byk2...hee3...

Diana Rashid said...

lagi2 time cuti sekolah..memang kena book hotel lebih awal la..susah pulak nak cari hotel malam2 ye..kalau kita je tak pe..tidur dalam kereta..sian anak2 la..

LydSunshine said...

Mahal sungguh kalo SGD150 tu dpt bilik bajet je. Kat sini kalo hotel bajet pun baru je puluh RM. Bila dah convert lagi la mahal. Mmg giler la.

Suka tgk kalo abg atau kakak yang sayang adik dia. Mmg brotherhood sangat. Sewa troli utk alisya tu mcm good idea jugak. Sebab kalo nak dukung budak yg besar itu lagi la penat huhu.

Kira Sakura said...

fuhhhh memang mencabar lah kalau nak ke tempat jauh dengan perasaan gamble ni huuuu. rasanya kalau dah bawak khemah tu mau tido dalam khemah aje kot hukkkkk


suka tengok adik badik berkasih sayang ni. swettttt sangat

LYAfrina said...

bg org y suka barangan branded mmg happy la leh jejak kaki kat JPO ni..
brangan kat sana.. fuhhhhh.. tenung2 aje lah kan..

Azizah Green Line said...

jeleslah..suka tgk rieview kak p jalan2..kita tah bila nak g..