Monday, February 9, 2015

Pengalaman Kami di USS, Singapore | Memang Best

ok sambung cerita ke USS, Singapore tahun lepas

27/12/2014

lepas selesai semua urusan di Woodland, Singapore kami bergerak ke USS berpandukan Waze
menggunakan mobile data HP 
sbb memasing terlupa bawa GPS
tatau la brape bil BIL aku...hoho

disebabkan kami sedikit lambat collect Tiket USS online Murah dari runner
semua last minute punya kerja 

masalah biasa di Tambak Johor, Jem
masalah lain, Saman SGD4000 tertunggak kereta sewa

kami sampai di Sentosa Island lebih kurang 3.30 pm
langit dah mendung ....awan gelap dah muncul 

lepas je parked kereta ...baru nak cari entrance USS
hujan turun selebat-lebatnya
fuhhhhh....mmg menduga betui la 
niat hati mmg nak cari hotel dulu 
esok kita terjah lain ....atau masuk semula ke Singapore nenanti tiket kan valid 6 bulan...
 tapi tatau cam ne kami masuk juga

tak pe la nanti kite repeat semula tak susah pun prosedurnya 
nak masuk ke Singapore ni 

ahli rombongan kami 
hujan lebat selebatnya di belakang 
 

huhu .... hujan lebat ... dekat sejam jugak la 

kami yang masih menunggu hujan berenti 
 



kat dalam Beverly Hill/Hollywwod something 
tak sempat nak usha abis2 
orang ramai.... semua pakat cari bumbung elak hujan 
kami plak kalut nk terjah dah tak de masa nk usha dalam kepadatan manusia
 

Madagascar Ride 
alisha tak mo pakai baju hujan sendiri 
nak jugak masuk dalam baju mama die 
kami tak beli pun baju hujan kat USS ni 
sehelai SGD 3 bersamaan RM10.00
fuhhh nasib baik baik sendiri ...aku beli kat Langkawi SkyCab Rm3.00 je 
tapi tak sempat guna ari tu ...
jimat !!

tengah beratur nak naik Madagascar Boat Ride
punya la ramai manusia.... dekat sejam jugak beratur 
semua pakat lari nak main kat  indoor games 

somewhere at Jurassic Park
suka tau amik gambar pgg gitu budak fahim ni 

beratur lagi .... 45 minit kot 
nak naik  Pteranodon Ride 
tah ape tah nama ride ni 
tak sempat nk tilik 





Fahim kat Far Far Away Castle
Tapi seriously  mmg best gile 4D Shrek Movie tu 
mmg buat aku nak repeat lagi sini

haaaa ni ride ni je tak lama beratur
orang tak ramai 
boleh terus masuk je 
Madagascar Merry Go Round ...lebih kurang la aku hentam je nama ride ni 
yang ni dewasa pun leh naik tau 
tak macam kat Malaysia untuk kanak-kanak sahaja
aku tak naik tapi enPanjang je naik ....saje teman budak2


time ni aku rasa dah maghrib dah 
mmg dah gelap gelita dah 
memasing buat jamak ... xde masalah

kami repeat semula Madagascar Boat Ride ni 
sbb hari dah malam 
nak bagi can atok nenek merasa jugak 
diorg tu bayar tiket memahal saje tapi ape pun tak naik 
rugi kan 

total kami naik rides/masuk kat USS hanya 4 je dari 20 jenis
huhuhuhu rugi gile kan 
tak berbaloi ngan kos
tapi tak pe la ... nak buat cam ne 
so kalau nak pi sini lagi 
tak mo pi dah time cuti sekolah dan hujung tahun 
nak pi weekdays atau weekend yang tak de cuti umum 
seriously mmg best walaupun hanya 4 je kami sempat main 
aku kempunan nak naik transformer ride 
enPanjang sila kumpul duit segera ...mama nak repeat lagi ....plzzz
 

budak kecik sorang ni mmg tak leh nampak belon 
huhu SGD10 bersamaan RM26.50 
mahal bebenor....sabor je la adek icho oi 

disebabkan kekalutan hari tu 
dengan hujan.... 
kami basah lencun ....rimas
serabut ...hari dah gelap
kami lupa terus nak beli ape-ape dan guna Vouchers Meal & Retail tu SGD5
FM pun tak beli 
hanya beli baju je kat budak berdua tu 
dalam serabut-serabut tu ape pun tak leh pikir
kat JPO baru kami tukar balik baki duit ..... 

Sehelai SGD25 buy 2 get 5% discount
ok la sehelai jatuh RM40++ gitu 

sedih betui perjalanan kali ni 
sbb aku kempunan banyak rides/Games ... hahahhaha

walau camne pun kami happy 
TQ enPanjang sebab bawa kami jalan-jalan

 
 

18 comments:

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said...

rugi rugi rugi tak naik transformer ride tu weh.. hahaha... ko boleh mintak fast lane apa? tak yah beratur terus masok. cakap kena tunggu turn sbb jaga anak

syawalsimpsons said...

puas jalan tu....nampak muka penat memasing yeee

Daddy Ziyyad said...

okay, noted pasal baju hujan tu...akan di bawa siap2 kalau lah saya ke USS..hahaha

belon tu SGD 10?..hahaha..huhuhuhu..

total 4/20?? mmg soheh awak kena repeat ke USS lagi...:P

Daddy Ziyyad said...

okay, noted pasal baju hujan tu...akan di bawa siap2 kalau lah saya ke USS..hahaha

belon tu SGD 10?..hahaha..huhuhuhu..

total 4/20?? mmg soheh awak kena repeat ke USS lagi...:P

Chekgu Azrine said...

bestnya dah sampai USS....teruja je tengok uols semua berseronok sakan

AnneRaini said...

ruginye beb ko naik 4 ride je...wajib pegi lg ni...

ckp org...tp akupun tk sampai lg..huhuhu

Puan Kutu said...

Alahai rugilah.nak buat cmna dh nasib dan cuaca tak menyebelahi.tempat cengini mmg ramai org kan time cuti..nk kena beratur lama nk naik ride tu yg bersajak sgt.next time pergi lagi pilih masa sesuai OK!

Kopiolimauice said...

bila hujan mmng tebatas skit la kan..tapi takpe merasa gak la main w/pon tak semua ti ada rezeki bleh dtg lgiii...

Diana Rashid said...

Kena pergi hari tak cuti la...boleh naik banyak benda..

Nur Inani said...

seronoknyaaa jalan jalan uss ^^

Azizah Green Line said...

bestnya kak dah sampai USS..

hainom OKje said...

Tak pernah sampai sini lagi ....
Nak beratur tu yg malaskan Eima kalau dah cecah 1 jam tu....rasa rugi masa. Bilalah nak kurang orang USS ni.
Yelah kalau hujan , lagilah nampak pack sebab memasing nak berteduh

LydSunshine said...

Seronoknya dia gi USS. Baju hujan tu eima bawak sendiri ye? Mmg well prepared sbb kalo nak beli RM10 satu kat situ mmg mahal. Next time boleh la pegi lagi utk menunaikan hajat mana2 rides atau games ygg tak sempat main tu. Next time kena gi time bukan cuti skolah la.

Kira Sakura said...

kannn kalau nak ke tempat ramai org gini mmg kena pegi time bukan cuti sekolah atau peak season, mcm kami tgh ank kecik blm sekolah la boleh nak buat gitu pun huuuu

LYAfrina said...

mmg nmpk best sgt..
harap sgt dpt kesini jugak suatu hari nnti

tiga lalat said...

Salam .Hee nampak seronok ke USS walaupun hujan lebat.

juicy X said...

waaaaaaaaaaaaa beshnyaaaaaaaa

Jessica Abdul said...

Hi ADMIN..memang kene repeat lagi tu, banyak lagi section perlu dicuba.. SHREK memang my fav juge! :) BTW jika berminat, boleh dapatkan tiket promosi Singapore seperti USS/ SINGAPORE ZOO/ GARDEN BY THE BAY/SEA AQUARIUM/ CABLE CAR dan banyak lagi! Pasti lebih murah dari harga kaunter & OPEN DATE! Tiket USS, MYR 211 per adult sahaja (est SGD66 only). Pakej USS with 2 ways transfer via bus from DANGA BAY JB - USS juga ada.
.
Lawati LOVE TRAVEL page di >>> http://lovetravel-love.blogspot.com & >>> www.facebook.com/lovetravel86
JESSICA, LOVE TRAVEL (whatsapp: +6012-7760219) Email: jessica.travel8686@gmail.com .TQ