Friday, March 6, 2015

Dentist dan Gigi Susu Fahim

2/3/2015


 Isnin yang lepas kami bawa Fahim ke dentist untuk tanggalkan gigi susu yang dah goyang teruk
Ni kali ke2 kami bawa ke dentist untuk problem yg cukup remeh cam ni 
Mak pak pendasar pentakut

Kes ni bermula sbb si alisha bergurau secara kasar dengan si abang
2 beradek tu mmg suka bergurau kasar
Sape sangka si kecil comel tu yg nampak manja dan lembut tu ....ganas sebenarnya
Si abang tu lebih lembut tau
Si Fahim ni penyayang dan caring sgt

Aku tak pasti ape Alisha buat sampai
Gigi susu fahim tu nk tercabut dan berdarah2
Sabo je la 



  
Kena charge RM40
Hanya untuk tarik sikit je gigi tu without bius spray
Dan 3 keping gauze utk stop bleeding kat gusi
Mahei betui

Sblm ni tahun 2014
Kat klinik lain di putrajaya juga cuma RM10 je 

Consultation kot yang mahal klinik ni

Xpe la janji selesai masalah walaupun simple gile ..klu mak pak berani tarik je gigi tu
Dah selesai

Tapi bagus juga untuk bagi pengalaman berganda untuk Fahim berhadapan dengan dentist dan peralatannya yang agak seram tu


11 comments:

SalbiahM said...

amboi mahalnya..takpelah, dentist lagi pandai.

nuyui a.k.a miss YUI said...

boleh thn hrga dia..huhuuh

AnneRaini said...

adui ganas betul adiknya...tp skrg dentist mmg mahal. Ade 1 klinik tu scaling jer dh Rm70 (bukan klinik kt putrajy lah)

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam eima,
nengok ni iols jadik takuit la pulo
uwawawawawawaa
iols pun nak kena cabut gigi ni haaaaaaaaaaa

Nieyl said...

Sepanjang 27 thn hidup nie belum penah lagi pegi klinik gigi..hihi..cabut gigi pun semua ayah yang buat..hehe..

Lynn Damya said...

Salam....urghhh dgr dentist je pun sy dah cuak seram sejuk dah ni..hahaha..apa pun tahniah utk fahim, sbb dia xtakut g jumpe dentist utk cabut gigi...erk~

Diana Rashid said...

kos rawatan gigi memang mahal..sekali cabut puluh2 harus lah..

Diana Rashid said...

kos rawatan gigi memang mahal..sekali cabut puluh2 harus lah..

Suria Lekatlekitgurl said...

teringat dulu kecik2 semua gigi tercabut sendiri.. samada patah masa jatuh bila main atau gigi goyang yang patah masa kunyah makanan

TeacherAzimah said...

Fahim nmpk rilex je dia ek..bagus! Aku mmg fobia dgn dentist huhuhu..

LYAfrina said...

huhu,,sian fahim..
xpelah, fahim kan hero..lya bwak kat gov je..