Wednesday, March 25, 2015

Tempat Menarik di Kuching | Peminat Kucing Wajib Datang Ke Muzium Kucing, Kuching Sarawak

19/3/2015

Muzium Kucing
 di Petra Jaya Kuching Sarawak

terletak di aras bawah dalam bangunan Dewan Bandaraya Kuching Utara (DBKU)

Bangunan DBKU di atas puncak bukit 
di Kuching Utara 

untuk makluman Bandaraya Kuching dibahagi kepada 2 iaitu Kuching Utara dan Kuching Selatan 

TIADA bayaran dikenakan untuk melawat Muzium Kucing tetapi  dikenakan bayaran untuk semua jenis gajet berkamera

HP - RM 3.00
Kamera - RM 3.00
Kamera Digital - RM 4.00
Kamera Video RM 5.00

 
gambar ihsan google 
tak sempat nak amik gambar di sini sangat 


bagi peminat kucing mungkin akan HAPPY di sini 
sebab mmg banyak gile KUCING 
macam-macam ada 
gambar, patung, kucing betul yang diawet, poster, arca dan souvenir berbentuk kucing 
seriously aku tak banyak amik gambar di sini 



adik icha yg hepi sbb dapat poww mama beli key chain kucing purple

 Kubur Kucing 
klu tak salah kucing owner muzium ni kot 


antara  kucing yang diawet 
seriuosly agak menyeramkan la 
hehehe sbb mata kucing tu macam tak diawet betui2 

bagi pengunjung yang sangat minat dengan kucing dan mungkin nak buat research mengenai kucing amat digalakkan untuk datang ke sini 

bagi kami ni so-so je la 
lagi satu aircond tak kuat sangat so agak tak happy nak menjelajah dan tengok dan baca dengan teliti 
faktor persekitaran pun penting juga untuk membuat kita rasa berminat 



10 comments:

syawalsimpsons said...

aku suke kucing....teringin nak G sana....

nusha fasha said...

Kalau p sana mmg kena sggh la.huhu

Aku Penghibur said...

baru tahu ada muzium kucing.. wahh nak pergi jgk la nnti

Jom Vote blog acik bagi msmw

wahida said...

dulu pi kuching tak singgah pun muzium ni nok...huhu...

anyway, semalam aku berbuka puasa dengan mee kolok...gigih tapau dari Dapur Sarawak...punya lah terliur tgk entry ko semlm...aku ada tag ko kat instagram...hahaha...

Kira Sakura said...

wahhh jenjalan ke kuching pulak ye...

erkkk yang awet tu erkkkk tak terimagine pulak huuuu

Diana Rashid said...

siap ada kubur kucing tu..memang peminat2 kucing mesti suka la datang sini..

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam eima,
maaanyaaaaaaaakkkkkkkkkkk kucing2-an yer he3

♥TheOnlyFarah♥ said...

Selalu kalau blk kuching selalu miss nk mai tmpt nie.. Insyaallah kalau blk kuching thn nie nk singgah sini..

~aSHa~ said...

lama tak p sarawak...
ada dlm 7 tahun dah xp jalan2 sana

LYAfrina said...

lya sukaaa kucing..
tp nmpk x ceria n suram j muzium ni.. maybe perlu penambahbaikan