Monday, March 23, 2015

Percutian Ke Kuching, Sarawak

19/3/2015

Kuching, Sarawak


Perjalanan kami kali ni semperna Ulang Tahun Kelahiran enPanjang pada 18/3/2015

Flight kami pada 19/3/2015
adalah pada jam 8.45 am 

seawal 4.00 am aku dah bangun 
mandi dan siapkan anak-anak 

pukul 6.00 pagi kami gerak ke ERL station Putrajaya 
naik KLIA Transit pukul 6.35 am 
parked kereta kat ERL station je 
murah sikit 
3 hari baru RM10.00 je 
berbanding park kat KLIA 

sbb kami penah parked kat KLIA 2 RM170 untuk 4 hari .... 
gile sawan nak bayar sbb mesin autopay tak mo terima duit plak  

lebih kurang pukul 7.00 am kami dah ade kat KLIA 
bersedia untuk check in dan pi sarapan dulu kat KFC sambil bg budak main playground


ready to board 

 enPanang tak penah main game die pi layan game sbb bosan 
menunggu masa untuk di serve mknan

tah ape tah si Fahim dok bercerita ngan adik die 
pasal game Brother in Arm 
game perang 

ini adalah kali pertama naik MAS 
so pengalaman pertama naik Boeing 
sedikit berbeza dengan AirBus 
bagi aku la ... org lain aku tatau 
lagi best naik AirBus untuk domestic flight ni 
selesa tak berdengung, tak pening dan tak de bunyi angin yg kuat 

sbb ini juga pengalaman pertama 
aku rasakan Flight Attendant MAS ngan yg private 
aku rasa yg private lebih efisyen kot ....
ni pd pandangan aku yang aku nampak 


Menu on Flight that day 

Sausage With Omelet + wedges 
for Icha & Fahim



Nasi Lemak Sambal Udang 
for enPanjang dan Aku 
 
hmmm tasteless la 


Flight Kami MH 2504 
selamat sampai di Kuching jam 10.30 am
lewat 20 minit dari jadual



 seperti kami ke Kota Kinabalu, Sabah Mac 2014 semperna ulang tahun kelahiran aku
baru tau nak masuk Sarawak pun kena amik Pas Lawatan Sosial (visa) ni 
valid 90 hari dan paling penting jangan hilangkan 



sampai je di Kuching kami di jemput oleh sahabat lama aku 
Sha terus bawa kami pekena dan merasa makanan kegemaran orang sarawak 
Mee Kolok di Kedai  Kak Bedah Cafe




ni la sahabat lama kami laki bini 
Sha berhijrah dan berkahwin dengan jejaka dari Sarawak

TQ dear sbb sudi luangkan masa sepanjang kami kat Kuching 


banyak lagi entry bakal menyusul bertabah la korang 
dan harap aku jugak dapat masa yang banyak untuk menaip kat blog ni 


15 comments:

Chekgu Azrine said...

bestnya sarawak

Mona Lea said...

negeri kamek ya...hihihihi. rindu dekat kuching.raya ni baru balik

Nieyl said...

Belum pernah ke sarawak lagi...:)

Nad MamaZN said...

bestnya p naik belon..
lama dah tak jejak srwk..
sejak 2002 kot

wahida said...

aku suka sarawak..last pi tahun 2006...huhu...
dan paling suka mee kolok dorang...heaven betul...

makanan MAS mmg tak sedap pun...aku prefer lagi food AA...hahaha...

Daddy Ziyyad said...

RM170 utk 4 hari! Memang sawan!

Nasik Lemak Pak Naser dalam AA jugak yg sedap kan? hahaha

Puan Kutu said...

sampai Sarawak depa Jalan sambut besday.hehe..

gila punya mahai park Kt klia tu.dengaq pun dah sawan.hahaha

Qhaifa Nur said...

adik ipar akak ada kat sarawak....
in shaa allah....sampai kot

eB said...

uit pegi x ajak tau. hu3

hainom OKje said...

Ni asyik berjalan jer dari hari tu ni apa kes Eima....Jeles maklah cenggini....
Untung ada member yg boleh bawak jalan kan tak delah kekok jalan negeri org.

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam eima,
waaaaaaaaa
sonoknya cotik2 sarawak :)

Homestay Haziiq & Transport Kuching Sarawak said...

Percutian yang menarik.

Pakej Jimat Sekeluarga.

Salam dari sarawak.
Insyallah saya bleh membantu anda menyediakan perkhidmatan homestay & transport.

Kamarul.Ramli
010-226 9169

Riko Adryansyah said...

Assalamualaikum Tuan/Puan.

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Apa bila Tuan/Puan ingin melawat bersama family atau rakan-rakan kat Padang - Bukittinggi dan memerlukan kenderaan jangan risau hati, KITA HOLIDAYS INDONESIA menyediakan PAKET TOUR dan PENGKHIDMATAN KENDERAAN dengan harga yang sangat berpatutan, dan dengan driver yang mesra, educated, baik hati,sopan dan sudah lama berpengalaman dalam memberikan pelayanan pada pelancong dari Malaysia. Menjadikan lawatan Tuan/Puan sangat berbaloi dan bermakna.

Contact person :
RIKO ADRYANSYAH

Mobile : +62 813 6565 4104 ( WhatsApp )
E_mail : riko_kitaholidays@yahoo.co
Blog : http://kitaholidays.blogspot.co.id/
FB :https://www.facebook.com/riko.kitaholidays

Wassalam







HANIE BOUTIQUE said...

nak tanya.. pas lawatan tu nak amik kat mana ye? mmg wajib ada ke utk ke kuching?

amie nisha said...

Salam kembara Kuching..

Dsafris tour & travel services

Kami menyediakan:
kereta sewa
penginapan
pengangkutan
city tour
pakej cuti murah

hubungi saya: safri 01115853646 untuk info lanjut
terima kasih..

"jom gi Kuching"