Thursday, March 12, 2015

Yeay dah Nak Cuti Sekolah !!

mokcik bz 2 hari ni 
bw pun pg tadi je 
ni pun sesambil je 
aku dah tak de masa lapang cam dulu lagi 
harap2 aku boleh get use secepat mungkin 
kah kah kah 
rasain sape suruh dok bersenang lenang selama 11 thn 
ni baru sikit dah tak pandai nk bahagi masa 

hari ni hari terakhir Fahim menduduki exam suku tahun pertama 
5 subjek 
- BM, BI, Matematik, PI, dan Sains

Fahim cakap senang cuma BM je susah 
matematik paling senang 
tak pe kite tengok result die nanti 
kemain budak tu konfiden 

aku tak pasti ape yang die dah belajar die sekolah 
aku cuma luang masa study last minit sblm hari exam dengan buka buku latihan dan buku teks Fahim je 


Cuti sekolah bakal bermula 14-22 Mac 2015 ni 
tak sabar dah ni 
hari sabtu awal pagi akan bergerak ke Perlis untuk kenduri sebelah perempuan
sepupu bongsu aku di Langkawi  akan tamatkan zaman bujang dengan gadis dari Perlis 
kami tak dapat hadir ke Majlis Sambut Menantu di Langkawi 
minta maaf banyak-banyak 
sebelum click BUY ticket online 
berkali konfemkan bila tarikh kenduri 
memasing cakap bulan 5 atau 8
haaa amik kau lagi sebulan nak kenduri called jemput majlis
ticket beli yang promo bukan boleh nak postpone
kena tambah duit dekat RM1K utk 4 orang 
tarikh flight kami sama tarikh kenduri 
 
harap2 aku tak tergigit lidah la waktu bercuti nanti
risau jugak ade bunyi2 cakap2 nape kami tak ke majlis tu 
 ok la tu kami tak lepas peluang ke Majlis sebelah perempuan sebagai ganti 

 
 
 
Note  : nak buat entry Zon Selatan tapi jadi entry lain ... layankan je la



13 comments:

Kakcik Nur said...

Macam tu la anak2 ni, bila ditanya tentang peperiksaan/ujian, selalu jawab 'senang' atau 'boleh'... Jawapan yang sebenarnya memberi gambaran yang membimbangkan...hehehe

Aty_Fared said...

kalau jadi cikgu ni syiok cuti sekolah jugak.. dulu2 masa aku kerje..selalu pikir napa kerje tu tak ada cuti semester macam cuti sekolah.. hahaha..dasar sangat kan...

ros_reeza said...

Cuti sekolah minggu depan, budak-budak happy ;)
nak buat macam mana kan. Bukan sngaja tak nak pergi, cuma tarikhnya dah bertukar...

Puan Kutu said...

ohh cuti sekolah dah mula kt Kedah ni,selamat berkendurilah ye. Insyaallah jalan lancar semuanya

Nieyl said...

Cuti sekolah dah bermula...:)
Singgah pagi...

syawalsimpsons said...

aku cuti sekolah ni, jalan2 G kursus pangkor je..tak kemana..sian kat syawal...

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam eima,
selamat berkenduri kendar uols :)

Ibu Lala said...

Akk mmg x pg mana bila cuti sklh. Klw ada pub holiday baru kami pi jln jln. Nak save cuti. Cuti company bg ciput je. Kena jimat jimat. Yg pasti awal tahun kena ambik byk klw ada yg masuk darjah 1.

Lgpun cuti bln 1 dah jenjalan jauh. Ada rezeki cuti krismas ni pulak nak pi holiday. Tu pun tgk cuti byk mana.

Motor tu akk beli rm2 k. Kalau fully charge boleh pegi 50km.

ch@ said...

argh, cuti sekolah sudah ke?
sesi berperang dgn kakak oni bermula. huaaa...

LYAfrina said...

wwaaa..semua sekolah dh exam..sekolah asya xdepon lg..maybe lps ct kot?? berdebauuu lak rasanya

Lynn Damya said...

Salam, hahaha makin berumur ni makin bz gitu kan kak, banyak betul benda nak buat..hahah..

Kira Sakura said...

moga berjaya cemerlang nanti ye Fahim ;)

takpe lah sama la kmi pun klu tak dapat attend majlis. pegi awal sesiap jenguk muka atau pegi majlis yang lagi satu, at least hati sndiri rasa sedap hihihhi

azizah green line said...

seronoknya bila budak2 cuti sekolah ni