Friday, April 3, 2015

Review Merdeka Palace Hotel & Suites, Kuching

sepanjang kami di Kuching Sarawak kami menginap di Merdeka Palace Hotel & Suites
19-21 Mac 2015

lokasi hotel ini terletak di tengah Bandaraya Kuching Selatan
lokasi yang sangat strategik berdekatan dengan 
Waterfront Kuching
Merdeka Plaza
Muzium-muzium di Kuching Sarawak(bersebelahan)
lokasi betul berada di tengah-tengah bandaraya Kuching 
boleh berjalan kaki je 



Merdeka Palace Hotel & Suites
dikatakan pemilik hotel ini ialah Ayah Camelia penyanyi tu


Lobby yang sangat megah dan cantik
masuk je ke lobby terus kagum waaaahhhh


 Coffee House


bilik kami jenis deluxe 

 langsir dan cadar sama 
so old style 








hotel ini bertaraf 5 bintang 
tapi sayangnya bagi aku hanya lobi sahaja bertaraf 5 bintang 

mungkin kerana hotel ini dah lama 
so banyak kelengkapan di dalam bilik jugak dah agak 'usang'
mungkin pihak pengurusan boleh menaik taraf agar bilik setaraf dengan lobi hotel anda

walaupun kami tidak membayar harga penuh untuk bilik ini 
tetapi syarikat enPanjang telah membayar penuh 
itu bermakna  jika perkhidmatan dan keselesaan tidak mencapai tahap kepuasan ia merupakan satu kerugian terhadap syarikat la kan

Receptionist anda juga tidak peka dengan Confirmation Letter bilik kami  dengan terangan tertulis 
jika tambahan sarapan pagi cuma perlu bayar RM20 per head 
tetapi kami hampir perlu membayar full price 
harap pekerja bahagian reception lebih peka 





bangunan di belakang pokok besar dan unik ni 
Merdeka Plaza Shopping Complex baru

keseluruhan pengalaman kami di sini aku bagi 3 ½ bintang 

8 comments:

MizzTina said...

nape katil dia xcntik..huhuhu

Chekgu Azrine said...

Lobi dia lawa..tp bilik biasa2 je kan sis..huhu

Kopiolimauice said...

wahhh syok nye gi Sarawak....
eh ha'a la lobby dia dh mewah sgt sekali bilik dia very d old skol kan..rugi la bayar mahal2 tapi dpt yg macam tu je..

Puan Kutu said...

lobi je lawa ye..oklah tu sebab free.hehe..woo ayah camelia punya hotel baru tahu...

TeacherAzimah said...

sarawak...tak penah smpi ni. harussss masuk dlm list. blh jdkn cerita ko ni sbgi rujukan nnt. thanx iema!

♥TheOnlyFarah♥ said...

Hotel tue mmg dh lama... Pernah nk menginap dekat situ.. Tp bila google tgk gambar bilik terus x jadi...hehehe

Lynn Damya said...

Salam, huyoooo sarawak~~~ haha lah yeke, sy pun tgk lobi mmg dh kagum habis, rasa mcm kaya gila, sekali yg lain2 dh usang pulak ea..food sedap tak? klw sy g jalan2 xdenye g hotel besar cmni, cari hotel bajet je..haha maklumlah, xde company nak supprt sikit, haha

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam eima,
haah laaaaaaaaaaaa
bilik old skul sesangat he3