Thursday, April 23, 2015

Kejam potong ekor kucing

Minggu ni agak sibuk 
Sampai aku tak sempat nak buka blogger utk BW dan update entry baru pun aku bertangguh-tangguh
WAIT BECOME NEVER!!

tapi aku terpanggil untuk terus update entry ini bila terbaca satu status Siakap Keli di FB

aduhai sangat sedih bila baca status Siakap Keli
Seekor kucing dikerat ekornya
Kejamnya manusia yang telah menganiaya haiwan
Ekor haiwan seperti telinga manusia
Mengimbang badan
Jika manusia tiada telinga ....kita mungkin tidak boleh berjalan lurus atau tidak mampu berdiri dalam keadaan stabil

Jika luka sedikit pun sakitnya rasa seperti nak hilang suku nyawa tambahan si kucing ini hilang ekornya apa agaknya yang dia rasa ......



  

Semoga Allah balas semula perbuatan manusia yang kejam ini dan manusia ini insaf dan bertaubat.


14 comments:

syawalsimpsons said...

ya allah sedeynya ....nape la nak potong ekor kucing...

::NureeN:: said...

YaALLAH, zalim sunggah la, sapa punya angkara nih.. cian kucing x berdosa tu huhuuuu

AnneRaini said...

eiiii kurang ajarnya... tp itu semua xheran skrg. manusia pon org main bunuh je. baby pon main pukul sesuka hati je so skrg ni mmg ramai org gila.

aTieYusof Family said...

Ya Allah kejamnya..takde rasa simpati ker pada makhluk Allah yg lain..adoi! sedih plak sy :(

Lynn Damya said...

Salam, owh yup ade tgk di FB semlm..sedih laa...xleh tgk haiwan kena aniaya mcm ni, nak nangis T_T

JR said...

Kalau insiden potong ekor kucing itu memang benar berlaku, pasti si-pelakunya tak layak digelar manusia, dia lebih layak hidup dalam zoo bersama singa dan harimau. Tapi untuk bersangka baik mungkin juga sesuatu kemalangan berlaku yang menyebabkan ekor binatang itu putus?

aTieYusof Family said...

Salam Jumaat sis..:)

Kopiolimauice said...

kejam nye!!! >_< kucing tu kn haiwan kesukaan nabi...

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Kira Sakura said...

kesian sangat ;(((((((((((((((( walaupun saya bukan pencinta kucing tapi takde la kejam sampai nak buat macam ni. deme tu kalau kena badi kucing baru berakai nanti.

wahida said...

huwaaaaaa...aku tak sanggup tgk pic ni weiiii....

sedih gilerrrrr...

Puan Kutu said...

takda otak sapa yg buat kerja ni!

hainom OKje said...

Siannya kucing tu Eima.....tak sanggup mak nak tengok weyh...Camne agaknya kucing tu jalan ek...Zig zag ke?