Tuesday, April 7, 2015

Tempat Menarik di Kuching | Naik Bot Bersiar di Sungai Sarawak, Kuching

semalam sepanjang hari aku tak dapat buka blog 
bukan kerana gangguan capaian internet tapi bebanan tugas berlebihan semalam 

bila dah rumah ...masa berkualiti dengan keluarga anak-anak lebih diutamakan
so hari ni .... nak cuba BW, tulis entry dan buat kerja 

jom sambung entry Kuching Sarawak 
baru boleh aku up entry yang lain 
banyak dah tertunggak ni 

20/3/2015

lepas bersiar-siar sekitar Waterfront Kuching dan minum petang
kami bersiar-siar menikmati angin petang di Sungai Sarawak dengan menaiki Bot Tradisional 
di Waterfront Kuching


Harga Tiket bagi Bot Tradisional

 
perkhidmatan persiaran di Sg. Sarawak ni ada lebih kurang 3 jenis
cuma bezanya harga dan jenis botnya 
tapi kami pilih Bot Tradisional 
mungkin kerana harganya lebih murah berbanding yang lain 
Sarawak River Taxi

Sarawak River Cruise

 kami naik di Pengkalan Haji Omar





keh keh keh cover peyut moncit terlebih makan cucur



dikhabarkan oleh orang tempatan di dalam sungai ni  ada BUJANG SENANG
cuma en Bujang Senang tidak aktif 
mungkin dah ada perjanjian atau dijampi oleh Bomoh Buaya 
MUNGKIN !!

ok la persiaran ni 
not bad menarik jugak tapi tidak la macam naik bot di Sg. Melaka ada penerangan info2 sejarah
sekadar makan angin 






8 comments:

laman blog saya said...

seronoknya naik bot :-)

juicy X said...

aaaa bestnya naik bot!

Daddy Ziyyad said...

Kalau ke sana, mmg saya dah lama plan nak naik bot ni...hahahhaa..dan saya harap, Bujang Senang sedang senang lenang tido di dasar sungai! hahaha

Mona Lea said...

lama dah tak naik perahu tambang ni. dulu 30 sen je. balik kuching pun tak sempat nak naik ni.

Puan Kutu said...

seronok naik bot Sarawak..sy ni bot melaka tu pun tak merasa lagi..untung byk peluang dpt jalan2

Diana Rashid said...

Tak de peluang la nak bergambar dengan encik bujang tu ye??heheheh/...

Entry GA saya publish Isnin depan ye..:)

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam ima,
ooohoiiiiiiiii
kalo iols dok sarawak memang bawak dah my boboboy naek teksi itu he3

hainom OKje said...

Dah sampai sana haruslah semua benda nak cubakan Eima kalau tak rugi....
So tak seram ke dah tau Bujang Senang tgh tido kat bawah sungai tu hihi