Wednesday, April 1, 2015

Tempat Menarik di Kuching | Shopping di Deretan Kedai Cenderahati di Kuching Sarawak

19/3/2015

lepas balik dari Muzium Kucing
 kami terus balik ke Hotel 
dan jalan kaki ke deretan kedai diseberang jalan Waterfront Kuching
lebih kurang dalam 200 meter je dari Hotel Merdeka Palace 
dekat sangat 
kami pi usha-usha kedai-kedai di situ 
tengok-tengok ape yang menarik 


Kek Lapis Sarawak 
colourful 
cantik-cantik 
rasa semua sama je kot ... hehehe 
budak berdua asek jadi tester sampai kenyang


fahim dan icha asek membeli souvenir yang boleh di buat main 



batik-batik sarawak semua cantik-cantik dan unik 
rugi tak beli lebih dan sama kaler 
kalau tak boleh buat baju kompom cantik 

hari pertama tu tak beli ape pun sangat
anak-anak je membeli mende yang boleh diorg buat main 
kami berdua jalan-jalan saje 

cuma di sini kena pandai bargain 
kalau tak mmg harga agak tinggi la 
sesetengah kedai agak sombong tak nak bagi kurang kami tak beli pun 
banyak lagi kedai lain sanggup bagi harga lebih rendah 
lagi satu kena rajin check harga sbb ade kedai yang jual harga lebih tinggi dan ade yg lebih rendah 
contohnya FM 
ade yg jual satu paket 6 keping RM15 ade yg jual RM 12 dan ade RM10 je 
 kena rajin tu je la 


tak banyak sangat kedai kat sini 
dalam 2 blok kedai je 
lebih kurang dlm 10-12 kedai je
  

kat sini sini banyak meja-meja yang jual kek lapis sarawak 
macam2 jenis 
boleh pilih dan rasa 
nak yang glemer kena pi kilang dan seberang sungai Kuching 


lepas shopping pi tepi sungai Waterfront Kuching berehat kat situ

13 comments:

Nad MamaZN said...

kami p sini gak.. pastu ramai suggest soping kat pasar satok, lg murah. tp tu la, pasar satok dah takde kan skrg?

Kakcik Nur said...

Teringin nak ke sana lagi. Mungkin dalam sebulan dua lagi, kot...

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam eima,
serius laaaaaaaaaa geram nengok kek ituuuuuuuuuuuuu

Lynn Hamzah said...

teringin benar nak gi kuching nie...tp masih belum berkesempatan...

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said...

1st n last aku pegi kuching masa darjah 5

+ e.z + said...

rndu kuching... bestmya... nak join. len kali ajak la :)

Chekgu Azrine said...

Last dok sarawak when i was 5yrs old...hehehe...so mmg dh lama tak gi sarawak...best n tingin nk gi

Puan Kutu said...

tak pernah smp sarawak lagi.baca cerita pun dah best.haha

~aSHa~ said...

kalo ke sarawak xsah x ke water front

LYAfrina said...

bestnyer,,betol lah..nk harga terbaik kena survey2 dlu..

ch@ said...

seronok. kuar masuk kedai cenderahati sampai lenguh kaki. beli sumpit tak mek? haha.

♥TheOnlyFarah♥ said...

Betul....kena pandai la.. Sana kalau tgk org luar depa ketuk harga la.. Mcm farah hubs mmg org sana,, so ckp loghat sana dpt la murah sikit...:)

Lynn Damya said...

Salam, haha kek lapis sarawak tu, aku pun suka jadi tester konon nak beli yg mane paling sedap lah, last2 xbeli pun, hahaha